Bekijk dit artikel

Agenda

 
Donderdag 24 april : Lees met ons Vele hemels boven de zevende
Minimaal 4 keer per jaar nodigen wij lezers uit om samen met ons een boek te lezen en hier op een avond met elkaar over te praten. Een soort Leesclub! Wij kiezen een boek waarvan we vinden dat er meer over te zeggen is. U kiest zelf of u belangstelling hebt om hierbij aanwezig te zijn. De avond begint om 20.00 uur en de bespreking duurt tot max. 21.30 uur. We schenken een kopje koffie/thee en naar afloop een glaasje wijn. Maximaal aantal deelnemers: 20 personen. Voor donderdag 24 april lezen wij het boek Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck. Toegang € 5,=. Aanmelden noodzakelijk.

Woensdag 7 mei Moeder- en Oma verwen-ochtend met lezing van Joke Linders
De jongste publicatie van Joke Linders is Trage post voor Anna Johanna, twaalf brieven aan haar kleindochter over boeken die een grote en soms beslissende rol in haar leven speelden. Een jaar lang verzamelde zij herinneringen aan uren gretig lezen, aan boeken en auteurs die haar altijd bij bleven. Annie M.G. Schmidt, Alleen op de wereld, Paul Biegel, Winnie de Poeh, Hella S. Haasse en Kikker. Joke Linders is biograaf, recensent, docent, vertaler en consulent kinder- en jeugdliteratuur (www.jokelinders.nl).
Voor alle moeders en oma’s (zondag 11 mei MOEDERDAG) is er een verrassing!
Aanvang 10.30 uur. Toegang vrij . Reserveren gewenst

Donderdag 8 mei: Vertalersgeluk
De Vertalersgeluktournee 2014 biedt lezers en literatuurliefhebbers alle gelegenheid om in gesprek te gaan met vertalers over hun bijzondere vak: wat maakt het vertalersvak zo mooi? In korte lezingen gaan zestien vertalers uit acht verschillende talen nader in op hun voor de Europese Literatuurprijs 2014 genomineerde vertaling. De tournee voert dit jaar langs maar liefst elf steden en voor de 4e keer ook in Heemstede. Literair vertalers bevinden zich halverwege de lezer en de auteur, zij verenigen kennis, creativiteit en enthousiasme en brengen zo lezer en auteur dichter bij elkaar.
De volgende vertalers zijn aanwezig:
Elly Schippers over Fuck America van Edgar Hilsenrath (Duits)
Jan van der Haar over Hoger dan de zee van Francesca Melandri (Italiaans)
Inge Kok over Leven na leven van Kate Atkinson (Engels)
Aanvang 20.00 uur. Toegang € 5,=  Reserveren gewenst

Donderdag 15 mei: Lezing door Koos Neuvel – Alzheimer
Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd: een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Het is een ziekte die veel angst en bezorgdheid oproept. Hoe is die eigenlijk aan zijn kwalijke reputatie gekomen? Is het lijden van alzheimerpatiënten echt zo dramatisch? En waarom lukt het maar niet om voor die vreselijke aandoening een geneesmiddel te vinden? Dit fascinerende boek is niet alleen een standaardwerk voor professionele verzorgenden en mantelzorgers van alzheimerpatiënten, maar is ook te lezen als een ontdekkingsreis naar het wezen van deze ten onrechte zo gevreesde ziekte.
Koos Neuvel (1958) is wetenschapsjournalist en schrijver.
Aanvang 20.00 uur. Toegang € 5,=. Reserveren gewenst
Zaterdag 17 mei: Boekpresenatie Marc Josten en Rob Smits  Gezichtsverlies
Voor de derde keer vindt bij boekhandel Blokker de presentatieplaats van de nieuwe thriller van Marc Josten (Heemstede) en Rob Smits. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Wim Krings (DWDD en Boekverkoper van het Jaar 2007)
Proost mee op deze feestelijke gebeurtenis en laat direct een boek signeren!!!
Aanvang 16.00 uur – toegang vrij

Zondag 18 mei: Lunch – Lezing Jaap Scholten over Horizon City
Schrijver Jaap Scholten (Enschede, 1963) krijgt op 16 november 2012 terloops een versleten stewardessenkoffertje in handen gedrukt. Het blijkt een goudmijn. De koffer zit bomvol verloren gewaande brieven, glasafdrukken, zwart-witfoto’s, dagboekfragmenten en testamenten van zijn voorgeslacht. Aan de hand van de inhoud van dit koffertje schetst Scholten in Horizon City een persoonlijk en intiem portret van de opkomst en de ondergang van de Twentse grootindustriëlen – een verdwenen wereld waarvan hij de nadagen meemaakte.
Aanvang 11.30 uur. Toegang € 10,=. Reserveren gewenst
 
Donderdag 22 mei: Interview met Jan Siebelink over De blauwe nacht
De nieuwe roman van Jan Siebelink De Blauwe nacht ( verschijnt in april) speelt in Parijs. Het is begin jaren '60, de tijd van de OAS, de rechts-extremistische terreurorganisatie die met bomaanslagen strijd voert tegen de afscheiding van Algerije. Dit auteursbezoek wordt georganiseerd i.s.m. Casca/De Luifel. Interviewer: Judith Uyterlinde. 
Aanvang: 20.00 uur. Toeganag € 10,= Reserveren gewenst
Locatie: De Luifel – Herenweg 96 - Heemstede
 
Zondag 25 mei: Presentatie Campinggeluk van Marjoleine Tel
(op de voorjaarsmarkt Heemstede)
Bijna elke Nederlander heeft iets met of tegen kamperen. Campinggeluk is de allereerste roman die vertelt over het échte, hartverwarmend Hollandse campingleven. Het feel-good verhaal, boordevol humor en romantiek, biedt zowel heerlijke herkenning als een inkijkje in onze campingcultuur. Campinggeluk is een heerlijk (zin-in-) vakantieboek voor alle 20+ vrouwen en hun meelezende mannen (van basic tentkampeerders tot glampingfans), in een vrolijke vormgeving die de lezers door het complete recreatieprogramma en campingreglement voert van camping De Zandrand in Vlisteren.
Aanvang: tijdstip volgt
 
Vrijdag 30 mei: Schrijverstoernee Mijke Pol
Van 10.00 tot 17.00 uur
Mijke Pol is bezig aan haar nieuwe roman. Haar vorige, Panty heeft ze geschreven in een boekhandel (Adr. Heinen in Den Bosch). Daar waren er erg veel reacties in de lokale media en dat heeft de verkoop erg goed gedaan. Haar nieuwe roman zal Mijke Pol in meerdere boekwinkels te schrijven, elke maand ergens anders komend jaar. Aan een heerlijke schrijftafel zal zij een dag in de week werken, om in contact te komen met haar potentiele lezers en met de boekhandelaren. Volg Mijke Pol en Boekhandel Blokker via facebook, website en twitter!
 
 

eBook van de week

14,99 5,99

Zusjesland
Curtis Sittenfeld
5,99

Meer informatie

Boek van de maand

29,95

Al wat schittert
Eleanor Catton
29,95 

Kookboek v/d maand

32,50

Yvestown in de keuken
Yvonne Eijkenduijn
32,50

Meer informatie

DWDD Boek v/d Maand

19,95

Twee wegen
Per Petterson
19,95

Meer informatie

Contact

Boekhandel Blokker
Binnenweg 138, 2101 JP  Heemstede
023-5282472

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Boekhandel Blokker en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Libris verzendt alle boekbestellingen gratis! Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.