Bekijk dit artikel

Je bent op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Folco en Monique

Vakantiefoto-actie: stem op je favoriet en beïnvloed Monique

De inzendperiode is afgelopen, nu begint het kiezen. Wil je invloed uitoefenen? Like op Facebook de foto die je het leukst vind, en misschien overtuig je Monique!
Tijdens ons vierjarig jubileum op zaterdag 6 september krijgt de maker van de leukste foto een boekenpakket naar keuze ter waarde van honderd euro! Zorg dat je erbij bent of zend een afgevaardigde, want als je er niet bij bent gaat het boekenpakket naar de numéro 2... Tijd bekendmaking: 16.00 uur.

 

Vele hemels boven de zevende: nu met 100% niet goed geld terug-garantie!

Dit boek vind ik (Monique) zó prachtig dat ik het het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen! Dat gaat natuurlijk niet, dus daarom wil ik graag dat iedereen het risicoloos kan kopen. Dit boek, waarvan inmiddels de 17e druk in de winkel ligt, won in 2013 de Bronzen Uil Publieksprijs en heeft zijn weg al gevonden naar de liefhebbers.
Maar het verdient een veel groter publiek! Koop het daarom bij ons in de winkel, neem het lekker mee op vakantie en laat je meevoeren door het prachtige Vlaamse proza van Griet op de Beeck. Als het dan tóch tegenvalt krijg je zonder discussie je geld terug. Zélfs als je er wijn op hebt gemorst of als er zand tussen de bladzijden zit.

Vele hemels boven de zevende - Griet op de Beeck (€ 17,95)

(Ook als eBook, € 10,99)
Lees en beluister hier een fragment!

Agenda

Woensdag 27 augustus Feestelijke presentatie Ollie met Peter Jan Rens 15.30-17.30

Donderdag 28 augustus Feestelijke presentatie Muze met Esma Linnemann 17.00-19.00

Zaterdag 30 augustus De pap van Rika 14.00-15.00

Woensdag 3 september De Nieuwe Leeskring bespreekt Al wat schittert van Eleanor Catton 19.00-21.00

Donderdag 4 september Grand Opening van het nieuwe boekenseizoen 19.00-21.00

Zaterdag 6 september FEEST! De Nieuwe Boekhandel bestaat 4 jaar

Zie voor meer informatie en het complete overzicht onze agenda

 

'Het panel van boekhandelaren is in twee jaar een richtinggevende speler geworden'

De berichten spreken elkaar tegen, nog niet alle details zijn bekend, maar zeker is dat er na twee seizoenen een einde komt aan het huidige panel met vier boekhandelaren die elke maand in De wereld draait door vier recente boeken kwamen aanprijzen.
Niet langer de thrillertips van Wim Krings, niet langer de passie van Gerda Aukes, niet langer de gekrulde rock-‘n-roll van Ronnie Terpstra, niet langer de cameragenieke eruditie van Monique Burger.
Het boekhandelarenpanel is in deze twee jaar een richtinggevende speler geworden. Het lijstje met boeken die bestsellers zijn geworden nadat ze bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel omhoog werden gehouden, is groot, lang en sterk.
Wie en wat er zoal op staan: Stoner van John Williams, Schroder van Amity Gaige, De officier van Robert Harris. De hele reeks van Knausgard. Zelfs boeken die niet Boek van de Maand werden, maar slechts werden genoemd, doken in de Bestseller 60 op.
Ronnie Terpstra liet op Twitter weten dat het panel blijft, maar dan met nieuw bloed. Gerda Aukes somberde op hetzelfde kanaal dat ook dat niet zeker is en ze bood het huidige kwartet per tweet aan andere programma’s aan. ‘Succesvol kwartet in boekpromotie, met grote ervaring in spraakmakende televisie is beschikbaar voor Nederlandse tv’.
Het zou geestig zijn wanneer RTL Boulevard zou toehappen. Het entertainmentprogramma liet uitgerekend deze week weten aandacht aan boeken te gaan schenken.
DWDD belooft te komen met ‘een verklaring’.
Als er inderdaad vier ‘nieuwe’ boekhandelaren aanschuiven en de maandelijkse rubriek dus voor DWDD behouden blijft, is er weinig aan de hand. Maar o wee als dor Hilversumse grillen het panel zou sneven. Dat zou een enorme aderlating zijn voor het boekenvak. Heel bijzonder eigenlijk. Zit driekwart van boekverkopend Nederland op een dinsdag bij de buis om te vernemen welke boeken snel bijbesteld moeten worden.
(Column Theo Hakker, Tubantia 30 mei 2014)


 

Alle eerdere uitzendingen van Boek van de Maand kun je terugzien op http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Boek-van-de-maand.2661.0.html .

Monique was donderdag 29 mei in Nieuwsuur in het item over Juni - De Maand van het Spannende Boek, ze is te zien om 2.26 en 4.30


Op onze Facebook-pagina zie je honderden feestelijke foto's die we tot nu toe in en om De Nieuwe Boekhandel hebben gemaakt. Als je het leuk vindt, mag je ons liken! En hier vind je prachtige foto's (copyright: Bianca Sistermans) van de presentatie van Waarom ben je niet bij mij.
 

Pitch & Advies: elke vrijdag tussen 11 en 12 uur

NIEUW: Schrijvers die een boek in eigen beheer uitgeven en graag willen dat het in De Nieuwe Boekhandel komt te liggen, kunnen elke eerste vrijdag van de maand zonder afspraak langskomen om Monique in een pitch van 3 minuten van de kwaliteit te overtuigen. Deze sessies zijn openbaar, hou er rekening mee dat er toehoorders aanwezig zijn. Je kunt dus ook naar andere schrijvers komen luisteren. Binnen enkele dagen hoor je of je boek een plaats in de winkel krijgt. 

Voor alle anderen (ZZP-ers, buurtgenoten, aankomende boekverkopers, enzovoort): heb je een vraag – op wat voor gebied dan ook – en denk je dat Monique je erbij kan helpen, maak dan telefonisch een afspraak. Je krijgt dan een kwartier gratis advies. Tijd: 11.00-12.00 uur. Tip voor schrijvers: koop het blad Schrijven Magazine (nr 4). Hierin geeft Monique voorbeelden hoe je van je boek een verkoopsucces maakt. Het blad is eerdaags te koop in De Nieuwe Boekhandel.

(NB Op de eerste vrijdag van de maand is er dus geen adviesuur.)

Leven in een grote leugen

Een verzonnen leven | Karine Tuil

Waar het over gaat: 

Gearriveerde, joodse advocaat ziet zijn leven
instorten als zijn moslimbroer op een dag
het kantoor komt binnenlopen. 

De eerste zin: Beginnen met zijn wond, daarmee
beginnen, het laatste stigma van een criminele militie dat Samir Tahar zijn leven lang had geprobeerd kwijt te raken, een jaap van drie centimeter in zijn hals; vergeefs was hij naar een cosmetisch chirurg aan Times Square gegaan in een poging het oppervlak te laten afschrapen met een slijpsteen, te laat, hij zou hem houden als souvenir, er elke ochtend naar kijken en eraan herinnerd worden waar hij vandaan kwam, uit welke omgeving, uit welk geweld.

Waardering: 8,5

Lees de volledige recensie | Meer informatie

Marleen Janssen (1967) is journalist, beroepslezer én schrijver van onder meer het geruchtmakende Alleen voor vrouwen. Ze snuffelt de hele dag naar 'de lekkerste boekentruffels'. De beste vondsten worden iedere woensdag uitgeroepen tot Marleens Boek van de Week.

 


Profiteer elke week van nieuwe kortingen op boeken

Bekijk alle kortingsbonnen
Libris | Nergens ter wereld | Toon Fey | 9789055947799 | Reizen
€ 29,95
€ 24,95
Geldig van 01/06/14 t/m 01/09/14
Nergens ter wereld
Toon Fey
Lees verder
Libris | VSV of daden van onbaatzuchtigheid | Leon de Winter | 9789023476627 | Literatuur
€ 12,50
€ 10,00
Geldig van 01/06/14 t/m 01/09/14
VSV of daden van onbaatzuchtigheid
Leon de Winter
Lees verder
Libris | Mode, de musical | Piet Paris | 9789059373921 | Non-fictie
€ 19,95
€ 16,95
Geldig van 01/06/14 t/m 01/09/14
Mode, de musical
Piet Paris
Lees verder

Bijzondere boeken tijdelijk in prijs verlaagd


Recent besproken boeken op de radio, TV en in kranten


3 Romans voor de prijs van 2. Bespaar € 12,50


Uitgelicht! Nieuw verschenen in de Libris-boekhandel


Website overzicht

 

Contact

De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227, 1055 DT  Amsterdam
020-4867722

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Nieuwe Boekhandel en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Libris verzendt alle boekbestellingen gratis! Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.