Bekijk dit artikel

Je bent op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Folco en Monique

12 boekentips voor een fijne leeszomer. En, wegens succes herhaald: onze leuke zomeractie. Maak kans op een zelf samen te stellen boekenpakket van €100,- door een kekke vakantiefoto in te sturen. Fijne vakantie!

 

Wegens groot succes (zie de foto's in het filmpje) houden we ook nu weer onze zomeractie! Wil je kans maken op een zelf samen te stellen boekenpakket van € 100,-? Verstuur dan vóór 31 augustus een zomerse foto met een boek én onze boekenlegger via mail, Facebook, Twitter of Instagram. Mag een foto zijn uit een ver land, aar ook uit het Westerpark of van je balkon. Als we maar zien dat je van je boek geniet! 

De twaalf tips uit het filmpje zijn:

Compassie - Stephan Enter; Londen - Edward Rutherfurd; De grote stilte - John Boyne; Het meisje in de trein - Paula Hawkins; De draagbare Kapuscinski - Ryszard Kapuscinksi; In het licht van wat wij weten - Zia Haider Rahman; Komt een paard de kroeg binnen - David Grossman; De Japanse minnaar - Isabel Allende; Zeldzame aarden - Sandro Versonesi; Walden - Henry David Thoreau; De huisgenoten - Sarah Waters; De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird - Brooke Davis.

Nog zo'n fijne zomertip: Aquarium, van David Vann

David Vann is een meester in het beschrijven van thema's als eenzaamheid, vergeving, wraak, en verlangen naar geborgenheid. Aquarium is adembenemend mooi geschreven - ik blééf maar zinnen onderstrepen. Wat een hartverscheurend en hartverwarmend prachtig verhaal. Echt lezen!
Koop in onze winkel of bestel online. Geen verzendkosten. Ook als eBook.

Vertaling: Arjaan en Thijs van Nimwegen.

Camera en geluid: Anke Teunissen en Marijke Molegraaf. Dank aan Artis en Jikke. 

Kinderboekentip op YouTube: De bende van Lijp Kot, door Wim Bos. Ouderwets goeie, superspannende historische jeugdroman!

Gepubliceerd 19 juni 2015. 

Welke boek nemen de kinderen mee op vakantie? De bende van Lijp Kot natuurlijk! Een geweldige aanrader voor alle kinderen van 10 tot 13 jaar die zich graag verliezen in spannende avonturenboeken waar ze ook nog iets van kunnen leren. De levendige beschrijvingen zijn fantastisch, je waant je echt het Amsterdam van drie eeuwen geleden, er zit lekker veel vaart in het verhaal en het is superspannend! Koop direct in onze winkel of bestel hier. De schrijver, Wim Bos, woont bij De Nieuwe Boekhandel om de hoek en signeert op verzoek.

Nog een mooie Vaderdagtip: Draag nooit een gele trui (en andere wetten voor de bloedfanatieke wielertoerist) - Alex van der Hulst

Gepubliceerd op 4 juni 2015
"Heeft vader een fiets? Geef hem dan dit boek voor Vaderdag! Leerzaam, luchtig en hilarisch: perfect boek voor iedereen die iets met wielrennen of fietsen heeft. (Of niet. Zelf ben ik een hardloper, maar dat maakte bij dit boek niets uit. Zelfs voor niet-sporters is het leuk.)" Draag nooit een gele trui is ruim op voorraad, en hier te bestellen, zonder verzendkosten.

Camera: Anke Teunissen; geluid en montage: Marijke Noordegraaf.

Monique's Boekentip: Vader & dochterboek van Bert en Hannah Wagendorp

Geplaatst op 21 mei 2015

Handig, humoristisch en ontroerend: het ultieme Vaderdags- en verjaardagscadeau! Koop direct in onze winkel op de Bos en Lommerweg in Amsterdam of bestel online bij ons (zonder verzendkosten).

Dit filmpje werd met veel plezier gemaakt door Anke Teunissen en Marijke Noordegraaf.

Monique's Boekentip: Het Buurtsuperkookboek

Gepubliceerd op 24 apr. 2015
Ideaal boek om de Turkse en Marokkaanse winkels in Bos en Lommer te ontdekken. Kookboek en culinaire gids in één, met uitleg van de producten en heel veel recepten. Ingrediënten voor Ottolenghi moeilijk te vinden? Welnee. De buurtsuper om de hoek heeft alles. De winkeliers zijn ook nog eens superaardig. Ga met dit boek op ontdekkingsreis en geniet van de vele smaken!
Marianne Meijerink
maakte dit boek in eigen beheer met behulp van crowdfunding. In De Nieuwe Boekhandel is het volop te koop voor € 15,- en binnenkort kun je het ook online bestellen in onze webshop denieuweboekhandel.nl. Verzenden is nu ook al mogelijk, mail je bestelling naar info@denieuweboekhandel en het boek komt naar je toe.
Dit filmpje is met veel plezier gemaakt, met medewerking van onze Turkse buurtsuper Aytac 03. (03, omdat de familie Aytac in Osdorp nog twee buurtsupers heeft.) Ze zitten een paar deuren naast ons, op Bos en Lommerweg 249. Ga met ze kennismaken! 

(Camera, geluid & montage: Anke Teunissen en Marijke Noordegraaf)

Trouwen in De Nieuwe Boekhandel

Doe het eens anders, trouw in een boekhandel! De Nieuwe Boekhandel is vanaf nu officieel trouwlocatie. Bel ons op 020-4867722 als je je liefde wilt laten bezegelen tussen de boeken. Wil je eerst een nachtje in de winkel proefslapen, dan kan dat ook. En de winkelruimte is overigens is tegenwoordig ’s avonds ook te huur, bijvoorbeeld voor groepen, workshops of optredens. 

"De Nieuwe Boekhandel heeft nieuw elan, ook over tien jaar"

‘Een nieuwe boekhandel beginnen, heb je een gaatje in je hoofd?’ Monique was onlangs te gast bij 7ditches.tv voor een interview van ruim 20 minuten. Je kunt het hier terugzien. (Voor onze leuke – korte - boekenfilmpjes op YouTube, klik hier.)

Kinderboekenweek gefilmd door het Jeugdjournaal 

Het Jeugdjournaal maakte deze leuke opname bij ons met Gouden Penseelwinnares Floor Rieder en Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten. Wat een enorme bof dat we ze hadden gevraagd de Kinderboekenweek bij ons te openen! En dat ze dat wilden doen! Hun boek is serieus het mooiste boek dat we in de winkel hebben, qua combinatie goud op snee, linnen rug, teksten en illustraties. Gefeliciteerd Floor en Jan Paul! (Zie hier een leuk artikel uit NRC over de nominatie van Het Raadsel)

DWDD Boek van de Maand

We hopen het nieuwe boekenpanel na de zomer weer terug te zien!


 

Alle uitzendingen van Boek van de Maand kun je hier terugzien.

Monique in Nieuwsuur  Juni - De Maand van het Spannende Boek, ze is te zien om 2.26 en 4.30


Op onze Facebook-pagina zie je honderden feestelijke foto's die we tot nu toe in en om De Nieuwe Boekhandel hebben gemaakt. Als je het leuk vindt, mag je ons liken! En hier vind je prachtige foto's (copyright: Bianca Sistermans) van de presentatie van Waarom ben je niet bij mij.
 

Vakantietip! 3 Dwarsliggers voor de prijs van 2. Bespaar €12,9525 zomerboeken verkrijgbaar met € 5,- korting


Recent besproken boeken op de radio, TV en in kranten


Uitgelicht! Nieuwe boeken in de Libris-boekhandel


Profiteer elke week van nieuwe kortingen op boeken

Bekijk alle kortingsbonnen
Libris | Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd | Charles den Tex | 9789044533484 | Literatuur
€ 19,95
€ 14,95
Geldig van 01/05/15 t/m 31/07/15
Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd
Charles den Tex
Lees verder
Libris | Over de schreef | Karen Rose | 9789026136955 | Spanning
€ 19,99
€ 14,99
Geldig van 01/05/15 t/m 31/07/15
Over de schreef
Karen Rose
Lees verder
Libris | Zwarte dageraad | Cilla Börjlind | 9789400502185 | Spanning
€ 19,95
€ 17,45
Geldig van 01/05/15 t/m 31/07/15
Zwarte dageraad
Cilla Börjlind
Lees verder

Bijzondere boeken tijdelijk in prijs verlaagd

Website overzicht

 

Contact

De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227, 1055 DT  Amsterdam
020-4867722

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Libris en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.