Welkom op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Tessa, Nicole en Monique

Liefde voor boeken

Aan Johan Fretz vertelde ik over mijn liefde voor lezen en hij maakte er dit gave filmpje van!

Openingstijden, en: wie zijn er voor je?

Aangepaste openingstijden tijdens de zomerperiode:

Tussen 7 en 22 augustus (de stilste weken) is de winkel vijf dagen open, in plaats van de gebruikelijke zeven dagen.

We zijn dan gesloten op:

maandag 7 en dinsdag 8 augustus;

zondag 14 en maandag 15 augustus;

zondag 21 en maandag 22 augustus.

Ook zijn we vanaf 26 juli op woensdag, donderdag en vrijdag om 18.00 uur gesloten (in plaats van 19.00 uur).

Vanaf dinsdag 23 augustus zijn we weer zeven dagen per week open en kun je op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond weer tot 19.00 uur bij ons terecht. Zie hieronder de normale openingstijden:

Zondag 13-17 uur (Monique)

Maandag 12-18 (Monique)

Dinsdag 10-18 (Bart en Monique)

Woensdag 10-19 (Bart en Nicole)

Donderdag 10-19 (Bart en Tessa)

Vrijdag 10-19 (Bart en Monique)

Zaterdag 10-17 (Bart en Monique)

 

 

 

Lekkere leestips

Kun je niet kiezen of heb je weinig tijd? Deze boeken zijn volgens ons sowieso goed.


Tips van Nicole (houdt veel van lachen):
Universele reisgids voor moeilijke landen – Jelle Brandt Corstius. Voor iedereen die graag naar moeilijke landen gaat is dit een onmisbare gids. Jelle Brandt Corstius vertelt je alles wat je moet weten, en meer. Voor iedereen die liever thuis op de bank vakantie viert, is dit boek de perfecte manier om een indruk te krijgen van wat je vrienden daar in Rusland/Zuid-India allemaal meemaken. En om jezelf het gevoel te geven dat je er ook bent geweest. Ongetwijfeld de enige reisgids die je in één keer leest van kaft tot kaft, en waarschijnlijk ook de enige waar je zo om kan lachen.
De verwarde cavia - Paulien Cornelisse. Een boek over een cavia (ja, echt) die op kantoor werkt. Heerlijk absurdistisch, en tegelijkertijd een bijzonder waarheidsgetrouwe, herkenbare weergave van het kantoorleven. Cornelisse weet precies wanneer ze je er weer aan moet herinneren dat je een boek over een cavia leest. Wat een timing, wat een boek. Ik heb in tijden niet zo hard gelachen.


Tips van Bart (wat serieuzer):
Jezus’ zoon – Denis Johnson. Onthutsend debuut van de schrijver die bij ons bekend werd met het prachtig sobere Treindromen.  Scènes uit het leven van een crimineel en drugsgebruiker, geschreven vanuit een tijdloze roes met plotse, haarscherpe schitteringen van donkere humor en zwarte lyriek. Lees het voorwoord van Tommy Wieringa!
Een klein leven - Hanya Yanagihara. Aangrijpende roman over misbruik en misvorming, geschreven in een warme, glanzende stijl met originele beelden die volledig in dienst staan van dit ongewone verhaal.


Tips van Tessa (houdt hartstochtelijk van Nederlandse en Vlaamse schrijvers):
Het smelt – Lize Spit. Lize Spit is een meester in het vertellen zonder te benoemen. Van begin af aan wekt ze je nieuwsgierigheid naar wat er toch is gebeurd in die zomer van 2002. Afwisselend beschrijft ze in heldere, roerende bewoordingen de dag in Eva's volwassen leven waarop ze terugkeert naar haar geboortedorp en haar onzekere en traumatische jeugd, waar de kern ligt van wie ze uiteindelijk geworden is. De verhaallijnen smelten steeds meer samen tot de apotheose. Het smelt grijpt je, slingert je in het rond en laat een diepe indruk achter.
Jij zegt het – Connie Palmen. Prachtig, tragisch liefdesverhaal over twee bekende dichters. Palmens schrijfstijl met heldere, haarscherpe observaties in combinatie met filosofische uiteenzettingen blijft boeien. Als je eenmaal in het verhaal zit, maakt het iets in je los en kun je niet meer stoppen met lezen.


Tips van Monique (kon heel moeilijk kiezen):
Onder de mensen – Mathijs Deen. Vermakelijk en meesterlijk verteld verhaal over twee mensen die in de oerste vorm met elkaar proberen samen te leven. Schitterend taalgebruik, droge humor - een perfect boek voor een paar heerlijke leesavonden. De auteur ken je wellicht van zijn briljante boek over de Wadden. Lees dat vooral ook.
De Napolitaanse romans – Elena Ferrante. (De geniale vriendin; De nieuwe achternaam; Wie vlucht en wie blijft). Om je dagenlang in onder te dompelen. Verrukkelijk, voor iedereen die van familieromans houdt, maar tegelijkertijd zijn de romans een protest, fel en explosief, tegen de rol van meisjes en vrouwen in het Italië van de jaren 50 en 60. Een opwindende geschiedenis van aantrekken en afstoten, jaloezie en wraak, ontembaarheid en trots. In oktober verschijnt het vierde (en laatste) deel.
Helden van de grens – Dave Eggers. Verschijnt op 28 juli. De uitgever schreef me een brief: “Een vrouw verlaat na de scheiding van haar man huis en haard. Ze reist met haar kinderen Paul en Ana met RV (een soort camper) naar en dwars door Alaska. Het zijn kinderen waarvan je na drie bladzijden al denkt: het is dat ik al kinderen heb, anders zou ik ze direct adopteren. Dit is een boek om verliefd op te worden. Een boek over de weg die je kiest in het leven, over je huwelijk, je werk, de keuzes die je maakt, hoe je je kinderen opvoedt, hoe je je staande moet houden in de samenleving (of niet).)” (Je begrijpt, hier kan ik niet omheen. En ik hoop jullie ook niet.)
Je kunt deze (en alle andere) boeken makkelijk en kosteloos bestellen door op de linkjes te klikken. Je kunt ze ook als eBook bestellen . Tot en met 31 augustus betaal je bij ons geen verzendkosten. (Support your local bookstore!)

Win een boekenpakket van €100,- (zelf samen te stellen!)

Wegens groot succes kun je ook dit jaar weer meedoen met onze leuke vakantiefoto-actie. Wil je kans maken op een zelf samen te stellen boekenpakket van €100? Verstuur dan vóór 31 augustus een zomerse foto met een boek en onze boekenlegger via mail (info@denieuweboekhandel.nl), facebook, twitter, of instagram. Mag een foto zijn uit een ver land, maar ook uit het Westerpark of van je balkon. Als we maar zien dat je van je boek geniet. De winnaar wordt tijdens ons zesjarig jubileum op zaterdag 10 september bekend gemaakt. Hou je die dag alvast vrij? Leuk extraatje: iedereen die een vakantiefoto instuurt, krijgt een bedankbon van € 2,50! 

Agenda

05
sep
De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Een klein leven' van Hanya Yanagihara Van de vele lovende recensies over dit boek viel ons vooral die van Auke Hulst op in de NRC van 14 september 2015: " Als lezer, en zeker als bespreker, gaan er tientallen, zo niet honderden boeken.. Meer informatie
10
sep
De winkel is jarig Hele dag feest. Meer informatie
11
sep
Voorrondes voorleeswedstrijd voor opa's en oma's VOORLEESWEDSTRIJD VOOR OPA'S EN OMA'S Het thema van de Kinderboekenweek 2016 is "Voor altijd jong: opa's en oma's". In samenwerking met Stichting 3 en de CPNB organiseren wij een voorleeswedstrijd.. Meer informatie
16
sep
Zomerworkshop: Schrijven maakt Gelukkig! Eva en Renee Kelder organiseren kleinschalige, toegankelijke workshops voor iedereen die van schrijven houdt. Onder leiding van professionele redacteuren en schrijvers doorbreek je je schrijfblokkades.. Meer informatie
18
sep
Feestelijke boekpresentatie 'Volgens Sebastiaan' van en met Meta Gemert Kom 18 september van 14:00 tot 16:00 naar de winkel voor de feestelijke presentatie van Meta Gemerts nieuwste boek: 'Volgens Sebastiaan'! Meer informatie

Nieuw verschenen boeken

Meer nieuwe boeken

Op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderboeken

2C | Mirjam Mous | 9789000350148 € 18,99

Ebook van de Week van € 11,99 voor € 4,99

Actieperiode: 22 t/m 28 juli 2016

Naamloos -1Meer ebook & ereader acties

Turis

Özcan Akyol

€ 4,99
‘Ik kan niet anders, jongen,’ antwoordde Turis. ‘Ik voel me vermorzeld, het is alsof al mijn organen zijn afgestorven, het lijkt of een vuur alles in mijn lichaam heeft verkoold.’ Hij stak zijn handen in de zakken van zijn pantalon. Voor iemand die een streep onder zijn leven wilde zetten stond hij er erg relaxed bij – bijna laconiek. ‘Ik wil naar bed,’ zei ik tussen het snikken door. ‘Dit slaat nergens op.’ Mijn broer trok me tegen zijn lichaam aan,

Boeken in het Nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd. Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium. Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken en boeken in het nieuws

Kbvd Mnd -juli -Libris -400x 300

Linda -actie -Libris -400x 300

Harry -potter -Libris -400x 300

Waarom Libris
Tot en met 31 augustus alle bestellingen in NL en BE GRATIS thuisbezorgd!
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ1 : libris