Bekijk dit artikel

Je bent op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Folco en Monique

Exclusief: Hella en Freek de Jonge

Verlies niet de moed, 23 mei 20.00 uur

De kaartjes voor de film zijn uitverkocht, maar na de voorstelling, om 21.45 uur, geeft Hella een openbaar interview, gaat ze signeren en speelt Freek muziek - daar kun je zo naar toe!

Op zaterdagavond 23 mei vertonen we in De Nieuwe Boekhandel de prachtige, liefdevolle documentaire Verlies niet de moed. Na afloop kun je vragen stellen aan maakster Hella de Jonge en signeert ze het boek bij de film (met dvd, € 17,90). Met livemuziek van haar man, cabaretier Freek de Jonge. Verlies niet de moed trekt al maandenlang volle zalen in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen. De documentaire over het oorlogsverleden van de familie van Hella de Jonge, haar vader Eli Asser en vijf generaties sterke vrouwen maakt heel veel los. Wij zijn buitengewoon trots dat Hella en Freek naar Bos en Lommer komen.

Monique's Boekentip: Vader & dochterboek van Bert en Hannah Wagendorp

Geplaatst op 21 mei 2015

Handig, humoristisch en ontroerend: het ultieme Vaderdags- en verjaardagscadeau! Koop direct in onze winkel op de Bos en Lommerweg in Amsterdam of bestel online bij ons (zonder verzendkosten).

Monique's Boekentip: Boyd was hier, van Corien Botman

Geplaatst op 11 mei 2015.

Een boek waar je stil van wordt. Boyd was hier is alweer het vijfde boek van Corien Botman, en voor mij echt een ontdekking in de categorie Young Adult.
De 17-jarige Benyamin denkt dat iedereen genoeg van hem heeft. Hij verandert zijn uiterlijk radicaal, begraaft zijn telefoon en zijn afgeknipte dreadlocks in een kistje en begint een nieuw leven. Het gaat over nieuwe kansen, over de natuur, over de dood, en over zoeken naar je eigen identiteit en die van anderen. Prachtig vader/zoonboek én moeder/zoonboek. Qua gevoel ligt het dicht bij de boeken van John Green. Het roept vragen op en geeft niet alle antwoorden, en laat schitterend zien hoe heftig het leven kan zijn als je zeventien bent.

Dit filmpje werd met veel plezier gemaakt door Anke Teunissen en Marijke Noordegraaf. In het filmpje zie je beelden van natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext, dank daarvoor. 

Monique's Boekentip: Het Buurtsuperkookboek

Gepubliceerd op 24 apr. 2015
Ideaal boek om de Turkse en Marokkaanse winkels in Bos en Lommer te ontdekken. Kookboek en culinaire gids in één, met uitleg van de producten en heel veel recepten. Ingrediënten voor Ottolenghi moeilijk te vinden? Welnee. De buurtsuper om de hoek heeft alles. De winkeliers zijn ook nog eens superaardig. Ga met dit boek op ontdekkingsreis en geniet van de vele smaken!
Marianne Meijerink
maakte dit boek in eigen beheer met behulp van crowdfunding. In De Nieuwe Boekhandel is het volop te koop voor € 15,- en binnenkort kun je het ook online bestellen in onze webshop denieuweboekhandel.nl. Verzenden is nu ook al mogelijk, mail je bestelling naar info@denieuweboekhandel en het boek komt naar je toe.
Dit filmpje is met veel plezier gemaakt, met medewerking van onze Turkse buurtsuper Aytac 03. (03, omdat de familie Aytac in Osdorp nog twee buurtsupers heeft.) Ze zitten een paar deuren naast ons, op Bos en Lommerweg 249. Ga met ze kennismaken! 

(Camera, geluid & montage: Anke Teunissen en Marijke Noordegraaf)

Upcoming events

Vrijdag 24 april, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei Adviesuur, gratis advies van Monique over van alles, 11-12u

Vrijdag 1 mei Schrijverspitch Overtuig Monique in 3 minuten van de kwaliteit van je boek 11-12u (zie het filmpje voor uitleg)

Vrijdag 1 mei, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei  Boekentip van Monique op Radio Noord-Holland, 18.35u

Dinsdag 5 mei gesloten i.v.m. Bevrijdingsdag; ook gesloten op 14 mei (Hemelvaart)

Woensdag 6 mei De Nieuwe Leeskring bespreekt Slaap zacht, Johnny Idaho en auteur Auke Hulst signeert, 19-21u

Zaterdag 16 mei Workshop Droomcarrière met Sebastiaan Herkemij 10.30-11.30 

Woensdag 20 mei Feestelijke presentatie De hond in de pot, 50 spreekwoorden gefotografeerd van en met Annette Wiesman, Tosca Lindeboom en Astrid Zuidema, 16.00-17.30 uur

Donderdag 21 mei Workshop familieverhalen schrijven door Yaël Vinckx 19.30-21u

Vrijdag 22 mei feestelijke presentatie The passage of the stork, van en met Madeleine Lenagh 16-17.30

Zaterdag 23 mei Optreden Hella en Freek de Jonge, vertoning documentaire Verlies niet de moed 20u 

Dinsdag 26 en woensdag 27 mei Bos en Lommer voor beginners, rondwandeling o.l.v. gids Hans Luiten

Zie voor meer informatie en het complete overzicht onze agenda.

Schrijfworkshop met Yaël Vinckx

Familie … je zou er ook een boek over kunnen schrijven. En waarom doe je dat eigenlijk niet? Omdat je niet weet waar te beginnen. Omdat je niet weet hoe te schrijven. Maar dat kun je leren! Donderdagavond 21 mei geeft Yaël Vinckx een spoedcursus familieverhalen schrijven. Yaël Vinckx begon in 1991 bij NRC Handelsblad, als stagiair van Geert Mak. In de daaropvolgende jaren deed ze voor NRC tientallen interviews, zocht ze honderden verhalen uit en schreef ze even zovele artikelen en drie boeken. Onlangs verscheen haar boek De oorlog van mijn moeder – een familieroman. Dit zal ze vanavond ook signeren. In de spoedcursus die ze vanavond geeft is er aandacht voor de praktische kanten van het schrijven. Waar haal je je informatie vandaan? Hoe interview je familieleden? Hoe orden je hun verhalen? Uiteindelijk moeten alle anekdotes, brieven, documenten samenkomen in één groot, mooi verhaal. Natuurlijk loop je na deze avond niet met een complete familiegeschiedenis onder je arm de deur uit, maar je kunt wel beginnen! Deelname € 10,-; tijd 19.30-21.00 uur. Je kunt je inschrijven via info@denieuweboekhandel.nl.

Voor kinderen

Deze maand hebben we twee leuke acties voor kinderen. De ene is een fotowedstrijd met het boek Hotel Kids Only, een grappig doe-boek om Amsterdam op een speelse manier te leren kennen. Ga met dit boek op stap, maak er een leuke foto van en mail hem naar ons vóór 31 mei. Je maakt kans op een gratis exemplaar van het boek Grote vragen van kleine mensen. De andere actie is een kleurwedstrijd. Hiermee kun je een originele zeefdruk winnen, geïllustreerd door Sieb Posthuma, ter waarde van € 150,- (of een boekenpakket met 5 boeken van Sieb). Haal de kleurplaat op in de winkel en lever hem in vóór 10 mei.

Trouwen

Doe het eens anders, trouw in een boekhandel! De Nieuwe Boekhandel is vanaf nu officieel trouwlocatie. Bel ons op 020-4867722 als je je liefde wilt laten bezegelen tussen de boeken. Wil je eerst een nachtje in de winkel proefslapen, dan kan dat ook. En de winkelruimte is overigens is tegenwoordig ’s avonds ook te huur, bijvoorbeeld voor groepen, workshops of optredens. 

Gaatje?

‘Een nieuwe boekhandel beginnen, heb je een gaatje in je hoofd?’ Monique was onlangs te gast bij 7ditches.tv voor een interview van ruim 20 minuten. Je kunt het hier terugzien. (Voor onze leuke – korte - boekenfilmpjes op YouTube, klik hier.)

Kinderboekenweek gefilmd door het Jeugdjournaal 

Het Jeugdjournaal maakte deze leuke opname bij ons met Gouden Penseelwinnares Floor Rieder en Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten. Wat een enorme bof dat we ze hadden gevraagd de Kinderboekenweek bij ons te openen! En dat ze dat wilden doen! Hun boek is serieus het mooiste boek dat we in de winkel hebben, qua combinatie goud op snee, linnen rug, teksten en illustraties. Gefeliciteerd Floor en Jan Paul! (Zie hier een leuk artikel uit NRC over de nominatie van Het Raadsel)

DWDD Boek van de Maand

De vertrouwde gezichten van Ronnie, Wim, Gerda en Monique maakten na twee jaar plaatsgemaakt voor een nieuw panel, bestaande uit Casper Luckerhof, Grietje Braaksma, Veronie Snijder en Wouter Cajot. Kijk elke laatste dinsdag van de maand naar De Wereld Draait Door!

 


 

Alle eerdere uitzendingen van Boek van de Maand kun je hier terugzien 

Monique in Nieuwsuur  Juni - De Maand van het Spannende Boek, ze is te zien om 2.26 en 4.30


Op onze Facebook-pagina zie je honderden feestelijke foto's die we tot nu toe in en om De Nieuwe Boekhandel hebben gemaakt. Als je het leuk vindt, mag je ons liken! En hier vind je prachtige foto's (copyright: Bianca Sistermans) van de presentatie van Waarom ben je niet bij mij.
 

Week van het Luisterboek (maandag 18 t/m zondag 24 mei)


Een weeffout in onze sterren wint Storytel Luisterboek Award

Een weeffout in onze sterren  |  John Green
ISBN/EAN: 9789047617686
Luisterboek (CD) 22,95

Hazel werd 3 jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven. Gus heeft kanker overleefd. Als ze elkaar ontmoeten lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. De 16-jarige Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als.. Lees verder

In winkelmandje

Het luisterboek Een weeffout in onze sterren van John Green en voorgelezen door Beatrice van der Poel, heeft de Storytel Luisterboek Award, de prijs voor het best voorgelezen luisterboek, gewonnen. Dit werd bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma Kunststof.


De Millennium-serie, deel 1, 2 en 3 voor € 9,95 per stuk

De succesvolle Millennium-trilogie in een prachtig nieuw vormgegeven editie


Recent besproken boeken op de radio, TV en in kranten


Uitgelicht! Nieuwe boeken in de Libris-boekhandel


Profiteer elke week van nieuwe kortingen op boeken

Bekijk alle kortingsbonnen
Libris | Vier plus een | Jojo Moyes | 9789032514716 | Literatuur
€ 19,99
€ 14,99
Geldig van 15/02/15 t/m 15/05/15
Vier plus een
Jojo Moyes
Lees verder
Libris | Suarez | Luca Caioli | 9789400402799 | Hobby, Sport en Spel
€ 17,90
€ 14,32
Geldig van 15/02/15 t/m 15/05/15
Suarez
Luca Caioli
Lees verder
Libris | Messi | Guillem Balague | 9789043916424 | Hobby, Sport en Spel
€ 22,50
€ 18,00
Geldig van 15/02/15 t/m 15/05/15
Messi
Guillem Balague
Lees verder

Bijzondere boeken tijdelijk in prijs verlaagd
Website overzicht

 

Contact

De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227, 1055 DT  Amsterdam
020-4867722

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Nieuwe Boekhandel en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.