Welkom op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Tessa, Nicole en Monique

We krijgen nieuwe buren!

Een goed begin van Het Jaar van het Boek voor De Nieuwe Boekhandel - én voor de buurt!

Graag stellen we onze nieuwe buren aan je voor. Tijdens onze nieuwjaarsborrel, zaterdag 9 januari, hebben veel mensen het al live in de winkel gehoord: De Openbare Bibliotheek Amsterdam opent een vestiging nieuwe stijl aan de Bos en Lommerweg! Martin Berendse, directeur van de OBA, maakte het nieuws persoonlijk bekend. We verheugen ons op een geweldige samenwerking en zien een prachtige toekomst voor ons, waarbij bibliotheek en boekhandel elkaar zullen aanvullen, versterken, en inspireren.

Uit de krant:

De OBA opent vestiging nieuwe stijl aan Bos en Lommerweg
Dit voorjaar verhuist OBA Bos en Lommer naar de Bos en Lommerweg. In deze bekende winkelstraat betrekt de OBA het pand direct naast De Nieuwe Boekhandel. Met een nauwe samenwerking bundelen De Nieuwe Boekhandel en de OBA hun krachten om de buurt een mooie culturele programmering te bieden. Daarnaast zal de focus liggen bij educatieve activiteiten rond leesbevordering en het leren van de Nederlandse taal. OBA Bos en Lommer richt zich zowel op de jeugd als het volwassen publiek.

OBA Bos en Lommer
De nieuwe vestiging aan de Bos en Lommerweg start met een flexibele inrichting die wordt vormgegeven met buurtbewoners. “Ons doel is dat de mensen uit de buurt graag en vaak bij ons binnenkomen”, zegt Martin Berendse, “daarom vinden we het logisch dat we sámen met onze bezoekers bekijken hoe we de vestiging zo prettig mogelijk kunnen inrichten. Zo hopen we het onze gasten zo gemakkelijk mogelijk te maken om bij te blijven.”

Over de OBA
De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) bestaat uit een Centrale OBA en 25 wijkbibliotheken in de gemeente Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Met ruim 180.000 leden, meer dan 3,5 miljoen bezoekers en ruim 7.500 activiteiten per jaar is de OBA de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam.

 

Wil je meedenken?

Voel jij je betrokken bij onze buurt en boekhandel en wil je meedenken over het reilen en zeilen van de winkel? Dat kan! We waarderen je feedback enorm.
We stellen een panel samen met klanten die voor ons als een soort adviseurs willen fungeren. Door onze klanten echt bij de besluitvorming te betrekken kunnen we blijven zorgen dat onze winkel iets toevoegt aan onze buurt. Denk aan: wat ontbreekt er volgens jou in/aan onze winkel? Wat zouden we beter kunnen doen? Past Nieuwe Titel X bij onze buurt en hoeveel zullen we ervan inkopen?
We denken dat we je ongeveer 1x per maand een aantal vragen gaan voorleggen. Je hoeft niet altijd op alle vragen te reageren, en je kunt op elk gewenst moment weer uit het klantenpanel stappen. Hoe we het panel precies gaan organiseren, zullen we nog bepalen.
Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar info@denieuweboekhandel.nl. Alvast bedankt!

Monique's Boekentip: Vrouwen & kleren

Nieuwe boekentip van Monique op YouTube: Vrouwen & kleren van Sheila Heti, Heidi Julavits, Leanne Shapton & 616 anderen

Monumentaal boek over de bijzondere relatie die vrouwen met hun kleding hebben. IJzersterk. Over conventies en het ontsnappen daaraan, vol foto's en persoonlijke verhalen van 616 vrouwen. Een boek dat iedere vrouw cadeau zou moeten krijgen!

We hebben het boek ruim op voorraad, en je kunt het zonder verzendkosten bestellen in onze webshop. Uitgeverij Hollands Diep (Overamstel). Vertaling: Gerda Baardman, Leen van den Broucke, Annette van der Heijden, Lydia Meeder, Patricia Piolon, Tjadine Stheeman, Astrid Staartjes en Barbara Zuurbier.

Dit filmpje werd met veel plezier gemaakt door Anke Teunissen (camera), Marijke Noordegraaf (geluid en montage) en Kim Brink (model). Dank!

Agenda

14
feb
Boekpresentatie 'De gekleurde werkelijkheid' van en met Corina Duijndam In De gekleurde werkelijkheid beschrijft Corina Duijndam haar ervaringen met jongeren in een buitenwijk van Parijs en een buitenwijk van Amsterdam. Ze kwam als ‘vreemdelinge’ in de Parijse banlieue.. Meer informatie
18
feb
Tessa leest voor Tessa leest 'We hebben er een geitje bij' van Marjet Huibert, voor de kinderen van We Care Day Care, en voor alle anderen die dat leuk vinden Meer informatie
19
feb
Get Organized! Cursusavond 2 Let op! Dit is de tweede avond van de cursus. De eerste is op 5 februari. Als je die hebt gemist, kun je nu nog inspringen! Wil jij ook geordend en vanuit ontspanning leven en werken? Meer informatie
20
feb
Een Surinaamse middag met Diederik Samwel Diederik Samwel komt bij ons in de winkel plaatjes draaien en vertellen over zijn pas verschenen boek 'Sranan Gowtu'. Meer informatie

Kanshebbers Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 bekend

Logo -boekhandelsprijs -2016-105Alleen met de goden van Alex Boogers, Dertig dagen van Annelies Verbeke en Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt maken kans op de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016. De drie titels staan ook op de longlist van de Libris Literatuurprijs, die eerder deze week werd aangekondigd.

De Boekhandelsprijs is een prijs van de boekverkopers van Nederland. Een prijs voor het mooiste, maar in hun ogen onderbelicht gebleven boek van het afgelopen jaar.

Kbvd Mnd -feb -400x 300-Libris2

Mvd S16-400x 300-Libris

Boekenbon -400x 300-Libris

Ebook van de Week van € 9,99 voor € 4,99

Actieperiode: 12 t/m 18 februari 2016

Naamloos -1Meer ebook & ereader acties

't Jagthuys

Boer Merijn de

€ 4,99

Vera is zorgverlener en gaat op een dag naar een afgelegen en vervallen villa aan de Vecht, waar een moeder en haar zoon wonen. Hij is nog nooit buitenshuis geweest en heeft in zijn leven slechts een aantal mensen ontmoet. Vera valt als een blok voor de wereldvreemde kluizenaar. Hij heeft het verstand van een professor en het lichaam van een bouwvakker. En ik heb hem helemaal voor mij alleen, denkt ze tevreden, niemand weet dat hij bestaat. Ze probeert hem bij zijn moeder weg te halen.

Boeken in het nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd.

Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium.

Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken boeken in het nieuws

Prijsverlaging t/m 29 februari van €24,99 naar €21,24

De sprookjeskoningin

Ad Grooten

€ 21,24
Er was eens... Een behekste koning, een vrolijke trol, een draak, een tweeling, een verdrietig prinsesje - in een boek vol splinternieuwe sprookjes. Sprookjes zoals sprookjes horen te zijn, over boze toverkunsten en onverwachte helden, over listen en plannetjes en de kunst van het geluk. Een boek om keer op keer voor te lezen, met prachtige illustraties van Martijn van der Linden. Ad Grooten schreef eerder twee sprookjesboeken voor de Efteling en heeft een theatervoorstelling rond De sprook

Evenementen bij Libris

14
feb
Valentijnsdag Meer informatie
14
feb
Start 'Geef mij maar een boek!' Start jaarlijkse Boekhandelsactie 'Geef mij maar een boek!' Meer informatie
20
feb
Voorjaarsvakantie regio Midden / Zuid 20 februari t/m 27 februari 2016 Meer informatie

De Wereld Draait Door ... Boek van de Maand januari

De Wereld Draait Door

Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: elke laatste dinsdag van de maand in DWDD een panel van vier boekverkopers met de boekenrubriek ‘Boek van de Maand’.

Boek van de Maand januari (26-1) in DWDD: Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi

Bekijk het 'DWDD'-archief

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Track & Trace, volg uw bestelling.
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris