Welkom op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Tessa, Nicole en Monique

Liefde voor boeken

Aan Johan Fretz vertelde ik over mijn liefde voor lezen en hij maakte er dit gave filmpje van!

Moederdag 8 mei, kortingsactie samen met de bloemenwinkel

Korting op bloemen en boeken op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei

Bos en Lommer is een bijzondere wijk waarin ontzettend veel verandert en staat te gebeuren. het is superleuk om hier te wonen, te werken én te ondernemen!

Begin juni opent de nieuwe vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam haar deuren naast onze winkel, waardoor álle lezers uit West en Nieuw-West  – leners en kopers – voortaan terecht kunnen op de Bos en Lommerweg. De Turkse bakker Halil biedt onze klanten regelmatig versgebakken koekjes aan en biologische eetwinkel Estafette is al eerder via een buurtinitiatief hier neergestreken. Speciaal voor Moederdag slaan we nu de handen ineen met de bloemenwinkel op Bos en Lommerweg 241. In een unieke samenwerking bieden Bloembinderij Veronica en wij onze klanten een kortingsbon ter waarde van € 2,50 aan.


Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei ontvangt iedereen in De Nieuwe Boekhandel een kortingsbon om te besteden bij onze buren Bloembinderij Veronica. Bij aankoop vanaf € 20,- aan planten of bloemen bij hen, krijg je een kortingsbon voor een boek bij ons. Het aantal bonnen is beperkt, dus kom vroeg!

Dus wil jij je moeder dit jaar eens extra in het zonnetje zetten? Wil je haar laten weten dat ze de liefste/beste/leukste/grappigste/tofste/avontuurlijkste moeder van de wereld is? Kom dan voor Moederdag naar De Nieuwe Boekhandel èn naar Bloembinderij Veronica! Op zondag 8 mei zijn wij natuurlijk eveneens open, zodat je dan ook voor je last-minute cadeau je bon nog kunt verzilveren.

Op de foto: Roderick van Bloembinderij Veronica met twee heel mooie boeken, en Monique van De Nieuwe Boekhandel met een heel mooi boeket.

 

 

Openingstijden, en: wie zijn er voor je?

Zondag 13-17 uur (Monique)

Maandag 12-18 (Monique)

Dinsdag 10-18 (Bart en Monique) (dinsdag 25 april: Bart en Tessa)

Woensdag 10-19 (Bart en Nicole)

Donderdag 10-19 (Bart en Tessa)

Vrijdag 10-19 (Bart en Monique)

Zaterdag 10-17 (Bart en Monique)

 

Gesloten op: Koningsdag 27 april, Hemelvaartsdag 5 mei, Pinksteren 15 en 16 mei.

 

 

 

 

Bedankt!

Heb jij de afgelopen tijd in de winkel één of meerdere enquêtes ingevuld? Dan willen we je graag bedanken voor je hulp! Met deze informatie kunnen we de winkel nóg verder verbeteren. De vragenlijsten vormden onderdeel van een serie masterclasses die Monique de afgelopen maanden volgde. Mede dankzij jouw bijdrage heeft ze nu haar diploma behaald en is ze officieel gecertificeerd als ‘Boekondernemer van de Toekomst’.

Agenda

06
mei
Moederdagactie met korting op boeken en bloemen Unieke samenwerking tussen de bloemenwinkel en de boekhandel! Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei ontvang je in De Nieuwe Boekhandel een kortingsbon van € 2,50 om te besteden bij onze buren Bloembinderij.. Meer informatie
06
mei
Elke eerste vrijdag van de maand: Schrijverspitch! Elke eerste vrijdag van de maand is er een Schrijverspitch in De Nieuwe Boekhandel. Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de.. Meer informatie
11
mei
De Nieuwe Leeskring bespreekt David Grossman - Komt een paard de kroeg binnen Elke maand bespreekt De Nieuwe Leeskring, bestaande uit klanten van onze winkel, een pas verschenen boek. Meer informatie
21
mei
Boekpresentatie Guus de Spin Een fijne middag met Guus de Spin, Vera Vlieg, en natuurlijk koekjes en limonade. Tijd: 11:00 - 12:30 Meer informatie

De Wereld Draait Door ... Boek van de Maand april

De Wereld Draait Door

Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: elke laatste dinsdag van de maand in DWDD een panel van vier boekverkopers met de boekenrubriek ‘Boek van de Maand’.

Boek van de Maand april (26-4-2016) in DWDD: Een klein leven van Hanya Yanagihara

Bekijk het 'DWDD'-archief

Kookboekvdmnd Mei Libris 400X300

Actie -tolino -gratis -hoes -Libris -400x 300

Llp -raad -de -winnaar -Libris -400x 300 (1)

Ebook van de Week van € 13,99 voor € 4,99

Actieperiode: 29 april t/m 5 mei 2016

Naamloos -1Meer ebook & ereader acties

Bot

Tex Charles den

€ 4,99

Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Verder ook dan de regels van het fatsoen. Geen bedrijf dat zoiets legaal voor hem mag bouwen, maar een eenling kan het wel: Bas, een hyperintelligente nerd die geen vragen stelt en de wereld heel anders ziet dan anderen. Totdat Willem opeens dood is, en niemand het systeem kan ontsluiten. Bas wel. Bas heeft de sleutel. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Libris Literatuur Prijs Shortlist € 4,99 per stuk

9 Mei as. wordt de Libris Literatuur Prijs 2016 uitgereikt. In aanloop naar de uitreiking bieden we wekelijks 1 van de laatste 6 kanshebbers als ebook aan voor slechts € 4,99!

Kijk in het schema wanneer welke titel meedoet aan de actie.

Van 29 april t/m 6 mei voor € 4,99

Als de winter voorbij is

Verbogt Thomas

€ 4,99

Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo’n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg. Als de winter voorbij is is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het nu uiteindelijk om gaat: om de waarheid of de werkelijkheid. Als de winter voorbij is – het is een belofte, het is de hoop op iets nieuws.

Boeken in het nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd.

Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium.

Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken en boeken in het nieuws

Prijsverlaging t/m 30 juni van €8,99 naar €7,20

Blauwe maandag

Nicci French

€ 7,20
De eerste Nicci French met Frieda Klein in de hoofdrol. Kan zij de recherche helpen bij het opsporen van een verdwenen kind? Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wand

Evenementen bij Libris

04
mei
Nationale Dodenherdenking Meer informatie
05
mei
Bevrijdingsdag Meer informatie
05
mei
Hemelvaart Meer informatie

De Gouden Lijst is de juryprijs voor het beste jeugdboek in de leeftijd 12 tot 15 jaar

Gouden Lijst 2016

21-04-2016 De Gouden Lijst is de juryprijs voor het beste jeugdboek in de leeftijd 12 tot 15 jaar. De Gouden Lijst 2016 in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken is gewonnen door Oliver van Edward van de Vendel en in de categorie vertaalde boeken wint Naar de top van Dan Gemeinhart.

Jonge JuryMel Wallis de Vries wint met Shock de Prijs van de Jonge Jury 2016.

De Gouden Lijst en de Prijs van de Jonge Jury zijn uitgereikt op de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht.

 

 

Nieuw verschenen boeken

Bekijk alle boeken

Op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderboeken

1936 | Auke Kok | 9789400404526 € 19,99

Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we de vrijheid

Uitgaven _180_2In de aanloop naar 4 en 5 mei hebben we een lijst samengesteld met boeken over de Tweede Wereldoorlog.

De jaarlijkse dubbeluitgave is vanaf 25 april voor de Herdenking en Viering verkrijgbaar in de boekhandel voor € 5,-. Meer informatie over de dubbeluitgave

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Track & Trace, volg uw bestelling.
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris