Bekijk dit artikel

Je bent op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Folco en Monique

Vakantiefoto-actie: win een boekenpakket naar keuze ter waarde van €100,-

Maak op je vakantie-adres of thuis op je balkon een zomerse foto van jou en je boek met onze boekenlegger. Upload je foto per tweet, Facebook of mail (info@denieuweboekhandel), en zet erbij waar hij genomen is. Alle foto's plaatsen we op onze Facebookpagina. Tijdens ons vierjarig jubileum op zaterdag 6 september krijgt de maker van de leukste foto een boekenpakket naar keuze ter waarde van honderd euro! Zorg dat je erbij bent of zend een afgevaardigde, want als je er niet bij bent gaat het boekenpakket naar de numéro 2... Tijd bekendmaking: 16.00 uur.

Je kunt je foto inzenden t/m 31 augustus 2014.

Vele hemels boven de zevende: nu met 100% niet goed geld terug-garantie!

Dit boek vind ik (Monique) zó prachtig dat ik het het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen! Dat gaat natuurlijk niet, dus daarom wil ik graag dat iedereen het risicoloos kan kopen. Dit boek, waarvan inmiddels de 17e druk in de winkel ligt, won in 2013 de Bronzen Uil Publieksprijs en heeft zijn weg al gevonden naar de liefhebbers.
Maar het verdient een veel groter publiek! Koop het daarom bij ons in de winkel, neem het lekker mee op vakantie en laat je meevoeren door het prachtige Vlaamse proza van Griet op de Beeck. Als het dan tóch tegenvalt krijg je zonder discussie je geld terug. Zélfs als je er wijn op hebt gemorst of als er zand tussen de bladzijden zit.

Vele hemels boven de zevende - Griet op de Beeck (€ 17,95)

(Ook als eBook, € 10,99)
Lees en beluister hier een fragment!

Agenda

Woensdag 27 augustus Feestelijke presentatie Ollie met Peter Jan Rens 15.30-17.30

Donderdag 28 augustus Feestelijke presentatie Muze met Esma Linnemann 17.00-19.00

Zaterdag 30 augustus De pap van Rika 14.00-15.00

Woensdag 3 september De Nieuwe Leeskring bespreekt Al wat schittert van Eleanor Catton 19.00-21.00

Donderdag 4 september Grand Opening van het nieuwe boekenseizoen 19.00-21.00

Zaterdag 6 september FEEST! De Nieuwe Boekhandel bestaat 4 jaar

Zie voor meer informatie en het complete overzicht onze agenda

 

'Het panel van boekhandelaren is in twee jaar een richtinggevende speler geworden'

De berichten spreken elkaar tegen, nog niet alle details zijn bekend, maar zeker is dat er na twee seizoenen een einde komt aan het huidige panel met vier boekhandelaren die elke maand in De wereld draait door vier recente boeken kwamen aanprijzen.
Niet langer de thrillertips van Wim Krings, niet langer de passie van Gerda Aukes, niet langer de gekrulde rock-‘n-roll van Ronnie Terpstra, niet langer de cameragenieke eruditie van Monique Burger.
Het boekhandelarenpanel is in deze twee jaar een richtinggevende speler geworden. Het lijstje met boeken die bestsellers zijn geworden nadat ze bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel omhoog werden gehouden, is groot, lang en sterk.
Wie en wat er zoal op staan: Stoner van John Williams, Schroder van Amity Gaige, De officier van Robert Harris. De hele reeks van Knausgard. Zelfs boeken die niet Boek van de Maand werden, maar slechts werden genoemd, doken in de Bestseller 60 op.
Ronnie Terpstra liet op Twitter weten dat het panel blijft, maar dan met nieuw bloed. Gerda Aukes somberde op hetzelfde kanaal dat ook dat niet zeker is en ze bood het huidige kwartet per tweet aan andere programma’s aan. ‘Succesvol kwartet in boekpromotie, met grote ervaring in spraakmakende televisie is beschikbaar voor Nederlandse tv’.
Het zou geestig zijn wanneer RTL Boulevard zou toehappen. Het entertainmentprogramma liet uitgerekend deze week weten aandacht aan boeken te gaan schenken.
DWDD belooft te komen met ‘een verklaring’.
Als er inderdaad vier ‘nieuwe’ boekhandelaren aanschuiven en de maandelijkse rubriek dus voor DWDD behouden blijft, is er weinig aan de hand. Maar o wee als dor Hilversumse grillen het panel zou sneven. Dat zou een enorme aderlating zijn voor het boekenvak. Heel bijzonder eigenlijk. Zit driekwart van boekverkopend Nederland op een dinsdag bij de buis om te vernemen welke boeken snel bijbesteld moeten worden.
(Column Theo Hakker, Tubantia 30 mei 2014)


 

Alle eerdere uitzendingen van Boek van de Maand kun je terugzien op http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Boek-van-de-maand.2661.0.html .

Monique was donderdag 29 mei in Nieuwsuur in het item over Juni - De Maand van het Spannende Boek, ze is te zien om 2.26 en 4.30


Op onze Facebook-pagina zie je honderden feestelijke foto's die we tot nu toe in en om De Nieuwe Boekhandel hebben gemaakt. Als je het leuk vindt, mag je ons liken! En hier vind je prachtige foto's (copyright: Bianca Sistermans) van de presentatie van Waarom ben je niet bij mij.
 

Pitch & Advies: elke vrijdag tussen 11 en 12 uur

NIEUW: Schrijvers die een boek in eigen beheer uitgeven en graag willen dat het in De Nieuwe Boekhandel komt te liggen, kunnen elke eerste vrijdag van de maand zonder afspraak langskomen om Monique in een pitch van 3 minuten van de kwaliteit te overtuigen. Deze sessies zijn openbaar, hou er rekening mee dat er toehoorders aanwezig zijn. Je kunt dus ook naar andere schrijvers komen luisteren. Binnen enkele dagen hoor je of je boek een plaats in de winkel krijgt. 

Voor alle anderen (ZZP-ers, buurtgenoten, aankomende boekverkopers, enzovoort): heb je een vraag – op wat voor gebied dan ook – en denk je dat Monique je erbij kan helpen, maak dan telefonisch een afspraak. Je krijgt dan een kwartier gratis advies. Tijd: 11.00-12.00 uur. Tip voor schrijvers: koop het blad Schrijven Magazine (nr 4). Hierin geeft Monique voorbeelden hoe je van je boek een verkoopsucces maakt. Het blad is eerdaags te koop in De Nieuwe Boekhandel.

(NB Op de eerste vrijdag van de maand is er dus geen adviesuur.)

De rouw van de vader doet je naar adem happen

Bugatti boven water | door Dea Loher

Waar het over gaat: 

Een jonge Zwitser wordt op een nacht doodgeslagen.
Zijn vrienden bedenken een manier om hem te eren. 

De eerste zin: Ik ben met Elise uitgegaan.

Waardering: 9,5

Lees de volledige recensie | Meer informatie

Marleen Janssen (1967) is journalist, beroepslezer én schrijver van onder meer het geruchtmakende Alleen voor vrouwen. Ze snuffelt de hele dag naar 'de lekkerste boekentruffels'. De beste vondsten worden iedere woensdag uitgeroepen tot Marleens Boek van de Week.

 


Prijsverlaging t/m 31 augustus van € 29,95 naar € 22,95

Al wat schittert  |  Eleanor Catton Libris-prijs 22,95

Winnaar Man Booker Prize 2013
De literaire roman Al wat schittert van de Nieuw-Zeelandse schrijver Eleanor Catton. Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z'n geluk te beproeven. Wanneer hij aankomt in zijn hotel stuit hij op een groep van twaalf mannen die in het geheim bijeen zijn gekomen om een reeks onopgeloste zaken te.. Lees verder

In winkelmandje

Profiteer elke week van nieuwe kortingen op boeken

Bekijk alle kortingsbonnen
Libris | De kracht van Atlantis | Ayn Rand | 9789021807768 | Literatuur
€ 39,95
€ 29,95
Geldig van 26/05/14 t/m 25/08/14
De kracht van Atlantis
Ayn Rand
Lees verder
Libris | Koningin van de nacht | Yvonne Keuls | 9789041424891 | Literatuur
€ 16,95
€ 13,95
Geldig van 26/05/14 t/m 25/08/14
Koningin van de nacht
Yvonne Keuls
Lees verder
Libris | Vreemd volk | Fik Meijer | 9789025364076 | Geschiedenis
€ 12,50
€ 9,50
Geldig van 26/05/14 t/m 25/08/14
Vreemd volk
Fik Meijer
Lees verder

Bijzondere boeken tijdelijk in prijs verlaagd


Recent besproken boeken op de radio, TV en in kranten


3 Dwarsliggers voor de prijs van 2. Bespaar €12,95


Uitgelicht! Nieuw verschenen in de Libris-boekhandel


Website overzicht

 

Contact

De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227, 1055 DT  Amsterdam
020-4867722

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Nieuwe Boekhandel en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Libris verzendt alle boekbestellingen gratis! Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.