Bekijk dit artikel

Je bent op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Folco en Monique

Vakantiefoto-actie: win een boekenpakket naar keuze ter waarde van €100,-

Maak op je vakantie-adres of thuis op je balkon een zomerse foto van jou en je boek met onze boekenlegger. Upload je foto per tweet, Facebook of mail (info@denieuweboekhandel), en zet erbij waar hij genomen is. Alle foto's plaatsen we op onze Facebookpagina. Tijdens ons vierjarig jubileum op zaterdag 6 september krijgt de maker van de leukste foto een boekenpakket naar keuze ter waarde van honderd euro!

Laatste inzenddatum: 31 augustus 2014.

Vele hemels boven de zevende: nu met 100% niet goed geld terug-garantie!

Dit boek vind ik (Monique) zó prachtig dat ik het het liefst bij iedereen in de brievenbus zou willen stoppen! Dat gaat natuurlijk niet, dus daarom wil ik graag dat iedereen het risicoloos kan kopen. Dit boek, waarvan inmiddels de 17e druk in de winkel ligt, won in 2013 de Bronzen Uil Publieksprijs en heeft zijn weg al gevonden naar de liefhebbers.
Maar het verdient een veel groter publiek! Koop het daarom bij ons in de winkel, neem het lekker mee op vakantie en laat je meevoeren door het prachtige Vlaamse proza van Griet op de Beeck. Als het dan tóch tegenvalt krijg je zonder discussie je geld terug. Zélfs als je er wijn op hebt gemorst of als er zand tussen de bladzijden zit.

Vele hemels boven de zevende - Griet op de Beeck (€ 17,95)

(Ook als eBook, € 10,99)
Lees en beluister hier een fragment!

Agenda

In juli hebben we al allerlei leuke activiteiten en boekpresentaties gehad in de winkel en eind augustus gaan we daar natuurlijk weer mee door! Kom tegen die tijd langs in de winkel om de nieuwe nieuwsbrief op te halen of ontvang hem direct in je mail. Geef je op via www.denieuweboekhandel.nl/nieuwsbrief, per mail, telefoon, Facebook, Twitter óf ook gewoon gezellig in de winkel! Dan brengen we je meteen even op de hoogte van de fijnste nieuwe boeken die je niet mag missen. Check nu alvast onze Agenda voor de komende evenementen en noteer de data in je agenda van de dingen waar je beslist naar toe wilt. 

'Het panel van boekhandelaren is in twee jaar een richtinggevende speler geworden'

De berichten spreken elkaar tegen, nog niet alle details zijn bekend, maar zeker is dat er na twee seizoenen een einde komt aan het huidige panel met vier boekhandelaren die elke maand in De wereld draait door vier recente boeken kwamen aanprijzen.
Niet langer de thrillertips van Wim Krings, niet langer de passie van Gerda Aukes, niet langer de gekrulde rock-‘n-roll van Ronnie Terpstra, niet langer de cameragenieke eruditie van Monique Burger.
Het boekhandelarenpanel is in deze twee jaar een richtinggevende speler geworden. Het lijstje met boeken die bestsellers zijn geworden nadat ze bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel omhoog werden gehouden, is groot, lang en sterk.
Wie en wat er zoal op staan: Stoner van John Williams, Schroder van Amity Gaige, De officier van Robert Harris. De hele reeks van Knausgard. Zelfs boeken die niet Boek van de Maand werden, maar slechts werden genoemd, doken in de Bestseller 60 op.
Ronnie Terpstra liet op Twitter weten dat het panel blijft, maar dan met nieuw bloed. Gerda Aukes somberde op hetzelfde kanaal dat ook dat niet zeker is en ze bood het huidige kwartet per tweet aan andere programma’s aan. ‘Succesvol kwartet in boekpromotie, met grote ervaring in spraakmakende televisie is beschikbaar voor Nederlandse tv’.
Het zou geestig zijn wanneer RTL Boulevard zou toehappen. Het entertainmentprogramma liet uitgerekend deze week weten aandacht aan boeken te gaan schenken.
DWDD belooft te komen met ‘een verklaring’.
Als er inderdaad vier ‘nieuwe’ boekhandelaren aanschuiven en de maandelijkse rubriek dus voor DWDD behouden blijft, is er weinig aan de hand. Maar o wee als dor Hilversumse grillen het panel zou sneven. Dat zou een enorme aderlating zijn voor het boekenvak. Heel bijzonder eigenlijk. Zit driekwart van boekverkopend Nederland op een dinsdag bij de buis om te vernemen welke boeken snel bijbesteld moeten worden.
(Column Theo Hakker, Tubantia 30 mei 2014)


 

Alle eerdere uitzendingen van Boek van de Maand kun je terugzien op http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Boek-van-de-maand.2661.0.html .

Monique was donderdag 29 mei in Nieuwsuur in het item over Juni - De Maand van het Spannende Boek, ze is te zien om 2.26 en 4.30


Op onze Facebook-pagina zie je honderden feestelijke foto's die we tot nu toe in en om De Nieuwe Boekhandel hebben gemaakt. Als je het leuk vindt, mag je ons liken! En hier vind je prachtige foto's (copyright: Bianca Sistermans) van de presentatie van Waarom ben je niet bij mij.
Bekijk hier het fotoverslag van de kook- en etiquetteworkshop

Advies van Monique

Elke vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur: advies van Monique. Zit je met een vraag en denk je dat Monique je wellicht op weg kan helpen? Vrijdagochtend kun je in de winkel bij haar terecht voor bedrijfsadvies, tips over het uitgeven of promoten van boeken en noem maar op. Ook schrijvers met een boek in eigen beheer die al van plan waren met hun boek langs te komen, kunnen een afspraak maken. Bel Monique op 020-4867722. (Hier alvast de eerste tip: bedenk van te voren hoe je het binnen en buiten je eigen netwerk bekend gaat maken als je boek bij ons in de winkel zou liggen.)

NB: In de vakantieperiode van 11 juli t/m 15 augustus is er géén adviesuur. Na de zomer krijgt het adviesuur een andere vorm: dan worden schrijvers uitgenodigd hun boek in enkele minuten te pitchen, en plein public

Longlist Man Booker Prize: Bekijk de genomineerden


3 Dwarsliggers voor de prijs van 2. Bespaar €12,95


Prijsverlaging t/m 31 augustus van € 29,95 naar € 22,95

Al wat schittert  |  Eleanor Catton Libris-prijs 22,95

Winnaar Man Booker Prize 2013
De literaire roman Al wat schittert van de Nieuw-Zeelandse schrijver Eleanor Catton. Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z'n geluk te beproeven. Wanneer hij aankomt in zijn hotel stuit hij op een groep van twaalf mannen die in het geheim bijeen zijn gekomen om een reeks onopgeloste zaken te.. Lees verder

In winkelmandje

Het echte Amerikaanse trailerleven

Onderhuids | door Julia Keller

Waar het over gaat: Drie bejaarde mannen
worden in een café doodgeschoten.
Hebben de moorden iets te maken met de
drugsoorlog die woedt in West Virginia?  

De eerste zin: Ze kwam hier niet vaak, want er was niets meer.

Waardering: 9+

Lees de volledige recensie | Meer informatie

Marleen Janssen (1967) is journalist, beroepslezer én schrijver van onder meer het geruchtmakende Alleen voor vrouwen. Ze snuffelt de hele dag naar 'de lekkerste boekentruffels'. De beste vondsten worden iedere woensdag uitgeroepen tot Marleens Boek van de Week.

 


Uitgelicht! Nieuw verschenen in de Libris-boekhandel


Recent besproken boeken op de radio, TV en in kranten


Profiteer elke week van nieuwe kortingen op boeken

Bekijk alle kortingsbonnen
Libris | Het koningsvaandel | Pieter Winsemius | 9789460037481 | Literatuur
€ 19,95
€ 17,50
Geldig van 15/04/14 t/m 15/07/14
Het koningsvaandel
Pieter Winsemius
Lees verder
Libris | Het oude Egypte | Toby Wilkinson | 9789026320736 | Geschiedenis
€ 44,95
€ 35,00
Geldig van 15/04/14 t/m 15/07/14
Het oude Egypte
Toby Wilkinson
Lees verder
Libris | Van Bach tot Bernstein | Thierry Baudet | 9789044627084 | Non-fictie
€ 19,95
€ 17,50
Geldig van 15/04/14 t/m 15/07/14
Van Bach tot Bernstein
Thierry Baudet
Lees verder

Bijzondere boeken tijdelijk in prijs verlaagd


Website overzicht

 

Contact

De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227, 1055 DT  Amsterdam
020-4867722

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Nieuwe Boekhandel en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Libris verzendt alle boekbestellingen gratis! Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.