VIP Uitverkoop: dinsdag 9 februari

Het is weer tijd voor de uitverkoop! U kunt eerste keuze hebben uit de ruime sortering titels in de uitverkoop - van literatuur en kinderboek tot kookboek of filosofie. Deze avond shopt u boeken met maar liefst 50% korting! Tijdens het winkelen wordt u verwend met een hapje en een drankje. Meld snel aan!

VIP-avond uitverkoop
Dinsdag 9 februari, 19.30 uur
Gratis entree
Reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834
Valentijnsconcertstedelijk -orkest -purmerend
Valentijnsconcert Stedelijk Orkest Purmerend
14 februari 2016 geeft het Stedelijk Orkest Purmerend een speciaal Valentijnsconcert en zij bieden u als publiek de unieke mogelijkheid om tijdens deze voorstelling uw eigen Valentijn op een speciale manier te verrassen. 
Beleef het mee op deze middag waarbij veel zang, dans en liefdesvoordrachten de boventoon vieren. Geniet van de NKT liefdesmedley uitgevoerd door de kinderen van de NKT theaterschool en luister naar Marjan van den Berg.

Zondag 14 februari, 14.00 uur
In Theater De Purmaryn
Kaartjes à 
12,50 via De Purmaryn

 



Hawaiiaanse sferen met Anne-Gine Goemans

Donderdag 11 oktober organiseren wij een wel heel bijzondere avond. Op het programma staat een lezing door Anne-Gine Goemans over haar alom goed besproken boek Honolulu King. Om in de Hawaiiaanse sfeer te blijven, krijgt u hierbij een overheerlijk satébuffet geserveerd én kunt u genieten van Hawaiiaanse live-muziek! 

Over Honolulu King (via De Leesfabriek):
'De 80-jarige Hardy woont in Nederland en bestiert samen met kleindochter Synne een Indische toko. Zijn vrouw is dement en verblijft in een verzorgingstehuis. Tegen beter weten in probeert Hardy zijn vrouw koste wat het kost ‘alert’ te houden. Tegelijkertijd wil hij de Honolulu Kings, zijn oude muziekband, een tweede leven inblazen. Ook sluit hij zich aan bij de vereniging van de vrijmetselarij. Daar doet hij een onverwachte openbaring over zijn jeugd. Kan die openbaring hem redden of betekent die openbaring zijn ondergang? En hoe reageert hij nu er een jappentent naast zijn Indische toko komt?'


Lezing over Honolulu King, met satébuffet en live-muziek
Donderdag 11 februari, 19.30 uur
Entree: 
€32,50 (incl. lezing, buffet met wijn en koffie en live-muziek)
Graag even reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834

 

 

  • Maand van de Spiritualiteit Maand van de Spiritualiteit

Kanshebbers Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 bekend

Logo -boekhandelsprijs -2016-105Alleen met de goden van Alex Boogers, Dertig dagen van Annelies Verbeke en Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt maken kans op de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016. De drie titels staan ook op de longlist van de Libris Literatuurprijs, die eerder deze week werd aangekondigd.

De Boekhandelsprijs is een prijs van de boekverkopers van Nederland. Een prijs voor het mooiste, maar in hun ogen onderbelicht gebleven boek van het afgelopen jaar.

Kbvd Mnd -feb -400x 300-Libris2

Mvd S16-400x 300-Libris

Boekenbon -400x 300-Libris

Ebook van de Week van € 9,99 voor € 4,99

Actieperiode: 5 t/m 11 februari 2016

Naamloos -1Meer ebook & ereader acties

Alleen met de goden

Alex Boogers

€ 4,99

<b>Genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2016 en de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016</b><br><br>

De elfjarige Aaron Bachman ziet op een avond een man roerloos in de deuropening liggen. Zijn vader staat met gebalde vuisten in de gang. Hij brult dat Aaron naar de huiskamer moet gaan. De vader belt met de politie en geeft zichzelf aan. Zo opent deze overweldigende coming-of-age roman, waarin Alex Boogers al zijn thema's laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een zoektocht naar een vader. <br><br>

Alex Boogers (1970) schreef zeven romans, waaronder <i>Het boek Estee</i> en <i>Alle dingen zijn schitterend</i>. Hij baarde veel opzien met de novelle <i>Wanneer de mieren schreeuwen</i>, over de Rotterdamse jongen Sedar Soares.<br><br>

`Volstrekt origineel en overtuigend.' - Het Parool <br>
`Boogers speelt met de werkelijkheid, met werelden die naast elkaar bestaan, op elkaar ingrijpen en met elkaar botsen.' - de Volkskrant<br>
`Dit is literatuur die echt iets met je doet.' - Elsevier

De Wereld Draait Door ... Boek van de Maand januari

De Wereld Draait Door

Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: elke laatste dinsdag van de maand in DWDD een panel van vier boekverkopers met de boekenrubriek ‘Boek van de Maand’.

Boek van de Maand januari (26-1) in DWDD: Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi

Bekijk het 'DWDD'-archief

Boeken in het nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd.

Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium.

Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken boeken in het nieuws

Prijsverlaging t/m 29 februari van €24,99 naar €21,24

De sprookjeskoningin

Ad Grooten

€ 21,24
Er was eens... Een behekste koning, een vrolijke trol, een draak, een tweeling, een verdrietig prinsesje - in een boek vol splinternieuwe sprookjes. Sprookjes zoals sprookjes horen te zijn, over boze toverkunsten en onverwachte helden, over listen en plannetjes en de kunst van het geluk. Een boek om keer op keer voor te lezen, met prachtige illustraties van Martijn van der Linden. Ad Grooten schreef eerder twee sprookjesboeken voor de Efteling en heeft een theatervoorstelling rond De sprook

Evenementen bij Libris

14
feb
Valentijnsdag Meer informatie
14
feb
Start 'Geef mij maar een boek!' Start jaarlijkse Boekhandelsactie 'Geef mij maar een boek!' Meer informatie
20
feb
Voorjaarsvakantie regio Midden / Zuid 20 februari t/m 27 februari 2016 Meer informatie
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Track & Trace, volg uw bestelling.
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ1 : libris