Bekijk dit artikel


26 Oktober bekendmaking winnaar

Op 26 oktober 2014 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2014 uitgereikt door juryvoorzitter Heleen Dupuis tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT in het tweede deel van de uitzending tussen 11.00 en 12.00 uur. 


De vijf nominaties voor de Libris Geschiedenis Prijs 2014


Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2014 bekend

13-09-2014 De shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2014 is vandaag bekend gemaakt in de Volkskrant en via librisgeschiedenisprijs.nl. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam, Nederlands Openluchtmuseum en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro.

Uit een lijst van tien nominaties heeft de jury onderstaande vijf titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2014. De Libris Geschiedenis Prijs 2014 wordt op 26 oktober uitgereikt door juryvoorzitter prof. Dr. Heleen Dupuis.


Oktober, Maand van de Geschiedenis


Libris Geschiedenis Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000 verbonden.

Alle informatie over de Libris Geschiedenis Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: librisgeschiedenisprijs.nl

Andere websites gerelateerd aan de Maand van de Geschiedenis die elke jaar in oktober plaatsvindt:

nachtvandegeschiedenis.nl

maandvandegeschiedenis.nl


eBook van de week

5,99

De alchemist
Paulo Coelho
5,99

Meer informatie

Boek van de Maand

29,95

Kou uit het oosten
Ken Follett
29,95 
NS Publieksprijs

Contact

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Libris-boekhandel en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Libris verzendt alle boekbestellingen gratis! Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.