Bekijk dit artikel

Wat er was - 1996 - 2005

 

1996  

 

  Boekenweek1996 Gerrit Komrij in gezelschap van Wim de Bie en Kees van Kooten als Robbie Kerkhof en Koos Koets. Opnames voor VPRO´s Keek op de week. Nu ook als dvd leverbaar Van Kooten en de Bie De stichting Morekop en andere verhalen.
 
 

 

Jean M. Auel tijdens een signeersessie

 

 
 

Jean Pierre Rawie

 

 
 

Een deel van de selectie van Ajax op bezoek bij Boekhandel Los. Van links naar rechts: Perschef Dave Endt, Jari Litmanen en Michel Kreek.

 

 
 

In samenwerking met Kameleondorp Terhorne organiseerde Boekhandel Los de Kameleon-actie.

 

 
 

Boekhandel Los vertegenwoordigd bij de uitreiking van de Libris Literatuurprijs in Amsterdam (mei 2002)

 

1997  
 
 

Paul van Loon signeerde De Griezelbus tijdens de kinderboekenweek van 1997

 

 
 

Lulu Wang signeerde Het Lelietheater mei 1997

 

1998  

 

 

Arnon Grunberg op bezoek 14 maart 1998 tijdens de boekenweek

 

 

 

23 april 1998 John Irving signeert

1999  
 
  Frances Mayes 9 juni 1999 signeert haar boek Bella Tuscany.
 
 

Peter Brusse interviewt Frances Mayes

 

2001  
 
  Kinderboekenweek 2001

Tijdens de signeersessie van Carry Slee slingerde een lange rij van wachtenden zich door de winkel.

 

 

 

 

 

kookboeken voorjaarspresentatie op de 1ste etage

 

 

Heuvel & de Waal signeerden 14 december 2002.
Voor een komisch verslag: zie
www.vanleddenhulsebosch.nl

 

 

 

 

 Hella Haase signeert haar laatste boek Sleuteloog

 In de rij voor een handtekening

 

 

 

 

Op 14 november werd bij Boekhandel Los het eerste exemplaar uitgereikt van het nieuwe boek van Professor Henk van Os.

voor zowel de persoon als het boek was de belangstelling groot.

Onder: overhandiging 1ste exemplaar aan dhr. Sijbolt Noorda, voorzitter van de raad van het bestuur van de Universiteit van Amsterdam

 

 Kinderboekenweek 2002

 

 

Biegel zal niet vaak meer te zien zijn in de plaats waar hij werd geboren en opgroeide. ´Het wordt zwaar´zuchtte de 77 jarige schrijver na afloop van de signeersessie waarmee het leesuurtje als vanzelfssprekend werd afgesloten.
´Ook doordat het zo rumoerig is. Je weet het van te voren en er is ook niets aan te doen. In beginsel doe ik het ook niet meer. Maar voor Bussum en voor LOS, tja. En elke schrijver is natuurlijk ijdel´

Het was het slotakkoord van de Kinderboekenweek, het voorleesuurtje van Paul Biegel op de bovenverdieping van de als piratennest uitgedoste boekhandel LOS.

Gooi en Eemlander 14-10-02 

 

 

Maar toen het erop aan kwam, bleef het blijvende effect van die handtekening voorin het boek nog zwaarder te wegen.
´Ja, leuk was het verhaal´zei Tim van acht.`Maar de handtekening vind ik toch leuker, hoor´ En hij spoedde zich naar beneden om zijn Kleine Kapitein te laten signeren. Magreet, ook acht, was het roerend met hem eens.

De schrijver speelde soepel en gretig in op de vewachtingen van zijn lezers en lezeressen.
´Inderdaad geen flauwekul. Maar de datum mag wel?´
vroeg hij een stoere knul die alleen een handtekening eigenlijk wel genoeg vond. Maar voor anderen kon het ene moment van hun idool niet lang genoeg duren. Zo gaf Janneke in ruil voor de handtekening een tekening en speelde Sietske behendig in op de ijdelheid.

Gooi- en Eemlander 14-10-02

 

 

Vrijdagavond 11 oktober Muziek tussen de boeken.
Leerlingen van de nieuwe Muziekschool toonden hun kunsten.

 

vrijdag 11 okt. Schip Ahoy!
Veel kinderen maakten een boot of een schateiland onder leiding van Maria Rademakers.

 

 


 

 

 De beroemde Muis van Lucy Cousins kwam op woensdag 9 oktober op bezoek. Je kon zelf met Muis op de foto.

En o... wat was muis lief en zacht

 

 

 

 de etalage was weer heel erg mooi gemaakt door Anneluce

   

 

 

 

21 juni 2002: Nicci French signeren bij Boekhandel Los in Bussum. De drukte was enorm (rechtsboven), maar uiteindelijk werd elk boek gesigneerd (foto boven). Links de eigenaren van Boekhandel Los na afloop van de geslaagde signeersessie.

 

 

 

 Tim Krabbé signeerde in de boekenweek 2002 zijn boeken in onze boekhandel. Het schilderij rechts dook tijdens de signeersessie op en is een verloren en helaas beschadigd schilderijtje van de grootvader van Tim Krabbe.

 

 

 

 

 

 

Marit Törnqvist tijdens een succesvolle lezing over het prachtige prentenboek 'Jij bent de liefste'

 

 

  

 

De stripdagen bij Boekhandel Los

 

 

Boekenweek 2002: tal van activiteiten in de winkel

 

   
 
 
SLIM KOKEN MET JULIUS JASPERS
De kok van het slimme koken was zaterdag 13 december op bezoek bij de boekhandel Los in Bussum. Voor de bezoekers die het slechte weer getrotseerd hadden waren er heerlijke kleine hapjes die onder het genot van een glas wijn werden genuttigd. Ondertussen advies vragend aan Julius Jaspers over het smart cooking. Want niets is vervelender dan de hele avond in de keuken staan terwijl binnen je gasten zitten te genieten. Met Smart Cooking bereid je s´middags voor en zit je s`avonds aan tafel. Probleemloos en relaxed. Deze manier van koken blijkt zeer populair te zijn, want van de boeken Smart Cooking deel 1 en 2 zijn al meer dan 15.000 exemplaren verkocht in 1 jaar.
 
 
IN DE BAN VAN HARRY POTTER

Op vrijdagnacht 21 november stond een lange rij mensen te wachten bij boekhandel Los aan de Nassaulaan om op precies 12 uur Potter´s nieuwste boek: Harry Potter en de orde van de feniks te kopen.

Honderden fans kwamen tussen 12 en 1 uur hun bestelde boek ophalen, voor ieder was er een verrassing, speciale stickers, exlibris en een fraaie boekenlegger.

De drukte was zo enorm dat de mensen door de achterdeur van boekhandel moesten worden uitgelaten om zo geen opstoppingen in de winkel te krijgen.

Verder waren er in de sfeervolle winkel figuren uit Harry Potter´s boeken aanwezig: Perkamentus, professor Sneep en Anderling en natuurlijk Harry Potter zelf. Ook gingen zij sommige boeken signeren.


En het boek zelf? Hij is weer heel dik en heel..... spannend. Heerlijk!
 
 

Op uitnodiging van de ondernemersvereniging Bussums Winkelhart kwamen zondag 16 november Sint en Pieten met een speciale stoomtrein Bussum bezoeken.Ondanks de regen zorgde de grote opkomst toch voor een warm onthaal

 

 

In boekhandel Los werd dinsdagmiddag 21 oktober het eerste exemplaar van het fotoboek ´Natuurlijk ´t Gooi´ overhandigd aan de heer Poelman, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland.

Het eerste deel van het boek bestaat uit een essay, geschreven door historicus en journalist en Gooi en Eemlander Eddy de Paepe. In vijfentwintig pagina´s beschrijft De Paepe hoe de combinatie van natuur, klimaatwisselingen en het werk van mensenhanden de afgelopen 180.000 jaar verantwoordelijk is geweest voor het huidige bijzondere Gooise landschap met bossen, heide en heuvels.

Het tweede deel van het fraai vormgegeven boek bestaat uit een rondreis langs de karakteristieke buitenplaatsen, monumentale gebouwen en fraaie natuurgebieden die de gemeenten Laren, Blaricum, Huizen, Hilversum, Naarden en Bussum rijk zijn. Deze reis wordt gemaakt aan de hand van oude foto´s, illustraties en korte bijschriften.

Ook Cor Wiersma, eigenaar van de boekhandel aan de Nassaulaan, is blij met het boek over het Gooi: "Jarenlang was er al geen boek meer verschenen over het Gooi. Sinds een paar weken ligt het door wethouder Arie Gouka geschreven boek over Bussum, Naarden en de Hilversumse Meent in de winkel en nu is dit boek daar bij gekomen. Wij zijn daar erg blij mee, er is namelijk altijd behoorlijk veel vraag naar dit soort boeken".

Tot het einde van dit jaar kost Natuurlijk ´Gooi € 24.90. In januari 2004 komt hier 5 euro bovenop.

Bron: Gooi en Eembode 23 Oktober 2003

Lenneke Gons houdt de inleiding

Historicus en journalist Eddy de Paepe overhandigde het eerste exemplaar van Natuurlijk `t Gooi aan de heer Poelmann, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland.

 

 

Vrijdag 10 oktober was Jacques Vriens op bezoek.

Nederland zou Nederland niet zijn, als Jacques Vriens niet in de file zat op weg naar Boekhandel Los.


Gelukkig kon Jitske heel mooi en spannend voorlezen.

 

 

25 Jaar boekverkoper: reden voor de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak om op 5 oktober de Zilveren Speld uit te reiken aan Lenneke Gons

 

 

Kinderboekweek-etalage 2003. Diep in het bos.......

 

Woensdag 8 oktober in de Kinderboekenweek verraste Kikker van Max Velthuijs ons met een bezoek. Feest voor peuters en kleuters

 

Donderdag 25 september werd het nieuwe boek van dhr Gouka gepresenteerd op de 1ste etage van boekhandel Los. De 1ste exemplaren van het boek Naarden-Bussum en de Hilversumse Meent werden uitgereikt aan de burgemeesters van Naarden en Bussum.

 

 

Startschot Kinderboekenweek bij Boekhandel LOS
 

Op woensdag 20 augustus werden er in samenwerking met leerlingen van de Vondelschool uit Bussum en CPNB bij boekhandel LOS in Bussum opnames gemaakt voor de Kinderboekenweek.


Francien Oomen, de schrijfster van het spannende kinderboekenweekgeschenk was de eregast. Er was veel spektakel, veel moest vaak over, maar het resultaat dat vanaf 5 oktober te zien is, mag er zijn.

 

Woensdag 25 juni werd het 50.000 exemplaar van Dikkie Dik is jarig bij boekhandel LOS verkocht. De gelukkige (al kijkt hij een beetje sip) werd gefeliciteerd door Dikkie Dik en Jet Boeke.

 

 

21 juni was het zover. De Engelse Harry Potter was te koop. Maar ook de medewerkers waren erg nieuwsgierig naar de inhoud. Wie verkleed ging als Harry Potter mocht een uurtje lezen in de nieuwe Harry Potter, in de etalage!

 

 

Boekhandel LOS organiseerde in samenwerking met BUSSUMS WINKELHART van maandag 19 mei tot en met 25 mei een tentoonstelling bij Bussumse winkeliers van de vijftig mooiste kleurenillustraties die Fiep Westendorp maakte van Jip en Janneke.

Wie denkt dat Jip en Janneke horen in een tijdperk dat achter ons ligt, heeft het mis. Het kleuterduo is niet meer weg te denken uit ons collectief geheugen en daardoor juist springlevend. Wat er in de wereld om hen heen gebeurt, Jip en Janneke blijven tijdloos, al 50 jaar
 

 

Dikkie Dik is jarig en heeft zijn verjaardag ook bij boekhandel LOS gevierd. Op 9 april is hij samen met de schrijfster Jet Boeke op het verjaardagsfeestje geweest. Veel kinderen hebben dit meegevierd.

 

 

Boekenweek 2003

Donderdagmiddag 13 maart bracht het succesvolle Engelse schrijversduo Josie Lloyd & Emlyn Rees een bliksembezoek aan boekhandel LOS in Bussum.
Dit in het kader van de boekenweek en ter promotie van hun nieuwste boek Liefdeslevens. Van hun eerste roman Heb mij lief werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht.
Een schare trouwe fans uit het hele Gooi kwam langs voor een handtekening en een praatje met dit sympathieke duo. Klokslag 5 uur vertrok men voor een signeersessie in Amsterdam om de volgende dag direct door te gaan voor meer promotie in Londen.

 

 

Het beeld van de Kleine Johannes op bezoek bij boekhandel Los

 

 

Op zondag 13 maart Frederik van Eeden Lezing. Neerlandicus en historicus Fries de Vries over Frederik van Eeden en de spoorwegstaking van 1903. Met een inleiding van Marcus van der Heide, publicist over o.a. schrijvers en musici in het Gooi.
Voor een verslag van Wim de Bie klik hier

 

 

Vrijdag 21 maart: Literaire Avond in het Spant Bussum. M.m.v. Remco Campert, Nelleke Noordervliet, Carolijn Visser, Conny Braam, Jan Brokken en (op de foto samen met Lenneke Gons van Boekhandel Los) Oek de Jong.

Remco Campert met Cor Wiersma van Boekhandel Los

 

 
 

19 december signeerde Henk Jan Smits zijn boekje de X-faktor, alles wat je moet weten om een ster te worden

 

 

Op zondag 28 november kon men terecht voor een sneldichter

 

Presentatie op vrijdag 26 november van Doekle Terpstra´s boek ´Meer dan geld verdienen´ in het vakbondsmuseum de Burcht in Amsterdam. Femke Halsema was aanwezig en vol lof over het boek, `ontroerend, betrokken en prettig leesbaar´. Boekhandel LOS was er ook bij en sluit zich aan bij bovengenoemde.

 

 

Op maandag 8 november gaf Arthur Japin in een bomvolle zaal van de bibliotheek een lezing over zijn beste twee boeken: ´De zwarte met het witte hart´ en ´Een schitterend gebrek´.

 

 

Op zaterdag 30 oktober zeer druk bezochte manifestatie van de nieuwe Bijbelvertaling in de Wilhelminakerk in Bussum

 

 
Kinderboekenweek 2004
 

Als afsluiting van de kinderboekenweek hadden we zaterdagavond nog een diner met alle medewerkers en als eregast Edward van de Vendel, bekend van zijn bundel Superguppie die bekroond is met de Woutertje Pieterse prijs en een zilveren griffel. Op de foto links Edward van de Vendel, rechts Jitske, de kinderboekenspecialist.

Gup

Alle guppies die ik had
zwemmen nu
in onze kat-
nou ja, waarschijnlijk zijn ze dood.
Hij viste zo,
zo,
met zijn poot.
Er is er een maar die hij miste.
O- omdat hij zich vergiste?
Katje dom en van de tel?
Of zwom die ene veel te snel?
Maakt niet uit,
kan me niet schelen:
liever dan dat hele kluppie
heb ik deze in z´n uppie.
Superguppie in mijn kom.
Er nog zijn -
daar gaat het om

 

 
Kortjakje met een vleugje Mozart
Ton Koopman dirigeert kinderorkest bij boekhandel LOS

Kortjakje was en bleef ziek bij boekhandel Los aan de Nassaulaan in Bussum. Maar het arme meisje had na lang oefenen wel een snufje Morzart en een vleugje Ton Koopman meegekregen.
De beroemde Bach-dirigent en orkestleider was de boekhandel binnengelopen en was daar vervolgens gevraagd of hij in het kader van de boekenweek niet iets leuks kon doen met klassieke muziek en kids.
Koopman, die normaal gesproken The Amsterdam Baroque Orchestra leidt, vond het een enig idee om een masterclass voor kids te geven.
De Bussummer heeft samen met Leonie Mathot, Jolande Rijk en illustratrice Jannemeis Snels al een bijzonder boekje inclusief cd voor kinderen gemaakt om hen vertrouwd te maken met grote-mensen-muziek en componisten:' Ik heb een muziekje in mijn hoofd'. Na de eerste 5000 exemplaren is het werkje inmiddels aan een tweede druk toe.
Op de bovenverdieping van de boekhandel kwam gistermiddag een gelegenheidsorkestje bij elkaar van zo'n 25 kinderen. Kleine meisjes met gigantische instrumenten op de rug met in hun kielzog moeders die het muziekstandaardje droegen. Behalve een vijftal violen, bestond het orkest uit drie celli, vijf piepjonge blokfluitistes, een dwarsfluitiste, een aantal gitaren, viertal stoere pianisten, ( één met continu één hand in de broekzak) en een trompet, bespeeld d oor een jochie met een Kezman-shirtje.
De ouders hoefden tijdens het instuderen niet naar huis, maar mochten rustig luisteren hoe Kortjakje uitgroeide tot een klassiek muziekstukje. En hoewel de kinderen allemaal al redelijk bedreven waren in hun instrument, moet Koopman toch hard werken om zijn Kortjakje-variaties welluidend te laten klinken.
De dirigent hield de aanwijzingen bewust simpel: 'harder, zachter, langzaam en sneller'. Af en toe zong de meester een stukje voor. De kinderen en hun ouders werden uiteindelijk beloond voor hun volharding. Kortjakje, gespeeld door kids met inmiddels rode konen, klonk in de einduitvoering toch iets minder ziek dan in het begin.

Tom Scherder Gooi en Eemlander 15 oktober 2004

 

 

Woensdag 13 oktober
Gouden Penseelwinnaar Jan Jutte leest voor en tekent uit zijn boek Een muts voor de maan.

 

 

De winnaar van de Gouden Griffel leest voor uit zijn bekroonde boek ´De dans van de drummer´.

 

 

Tot slot arriveert dan eindelijk de hoofdpersoon, Francine Oomen, die uitgebreid de tijd nam om voor iedereen een boek te signeren...

 

 

Na Francine Oomen stond de volgende gast al klaar: Hakim. Ook voor deze bekende gast stond al snel een lange rij wachtenden met een gemiddeld iets mindere lengte...

 

 

Op zaterdag 2 oktober ontving Mies Bouwman uit handen van Ivo Niehe het eerste exemplaar van zijn boek ´Wereldvrouwen´ op de 1ste etage van de boekhandel.

De Koningin van de Televisie van weleer treedt nog maar nauwelijks op in het openbaar.´Van Ivo krijg ik altijd van die mooie bloemen, daarom maak ik voor hem altijd graag een uitzondering´ Echt waar? ´Ja, dat is echt waar, dat is een belangrijke reden. Ik mag Ivo graag. Voor mij is hij de meest relaxte workaholic die ik ken. Aan de andere kant denk ik: man, wat is het toch verschrikkelijk veel wat jij allemaal onderneemt. Nu dit boek weer. Ik heb er van genoten. Het is wel lekker hoor, te lezen over die ellende van andere vrouwen. Je kunt ervan leren. Ik ben ook door diepe dalen gegaan soms. De vraag is: hoe ga je daar mee om. Je moet zelf zien te overleven, zelf het heft in handen nemen en zelf proberen weer zin aan het leven geven´.
Bron Gooi en Eemlander 4 oktober 2004

 

 

In de maand september een kleine tentoonstelling van sieraden uit de collectie Marjan Unger.
Dit naar aanleiding van het verschijnen van het naslagwerk ´Het Nederlandse sieraad in de 20ste eeuw`

 

 

Uit de Vrij Nederland van 10 juli 2004
´Op www.boekhandellos.nl vind je tientallen 'leeservaringen' van het personeel, aankondigingen van literaire evenementen en prettige links zoals Bieslog, een site over Annie M.G. Schmidt en het gedicht van de dag. De winkel (Libris, 30.000 titels) zelf valt daarna niet tegen. Alle gangbare genres zijn vertegenwoordigd. Op de bovenverdieping veel reisboeken en wegenkaarten, een stapel van The Times Atlas of the World. Meteen bij de deur vijf kasten en een flinke tafel literatuur, met redelijke backlists, een kast romans, en een met poëzie (vier titels van Vasalis) waartussen je een paar alleraardigste biografieën aantreft. Leestip: Sneeuw van Orhan Pamuk.
Tip van het personeel: Prins van de wolken van Gianni Riotta, ´het mooiste boek van de winkel´. Een behoorlijk aantal kasten pockets, Nederlands en Engels. (Maarten ´t Hart zoek je vergeefs bij literatuur, hij is, met twee titels pocket). Verrassend is de overweldigende hoeveelheid leuke ramsj op alle denkbare gebieden, ook literatuur.´
Goed voor 3 `Michelinsterren´

 

 

Zaterdag 19 juni signeerden Peter Brusse en Ed van Thijn hun gezamelijke boek ´De dorpelingen van Innocento´

 

 

Onder auspiciën van de Volksuniversiteit werd in samenwerking met bibliotheek en boekhandel LOS op maandag 26 april een lezing van Rosita Steenbeek gehouden.
Rosita Steenbeek is vooral bekend geworden door haar boeken over Italië.
Alleen haar laatste boek Intensive Care is een autobiografisch boek waarin wordt beschreven hoe zij en haar moeder ternauwernood een ernstig auto-ongeluk overleefden en een beschrijving van de revalidatie.
Het hoofdthema van de lezing bleef echter Italië. In de pauze waren er Italiaanse hapjes en drankjes; het was druk bezocht, sfeervol en ontroerend.

 

 

Geert Mak bezocht op uitnodiging van de bibliotheek en boekhandel LOS Bussum in het kader van het verschijnen van zijn nieuwe boek In Europa.
Ruim 600 mensen bezochten deze zeer geslaagde lezing in de Koepelkerk. Margot Dijkgraaf, recencente van NRC-Handelsblad interviewde Geert Mak niet alleen over zijn nieuwste boek maar ook over zijn andere boeken, zoals ´De eeuw van mijn vader´ en `Hoe God verdween uit Jorwerd´. In de pauze signeerde Mak zijn boeken waar heel veel belangstelling voor bestond. Na de pauze waren er vragen van uit het publiek en ging het vooral over de vraag hoe nu en in de toekomst om te gaan met Europa.

Voor meer foto's van de lezing van Geert Mak:
www.bibliotheeknaardenbussum.nl

 

 
Boekenweek impressies 2004
  FEESTELIJKE BOEKENWEEKZaterdagmiddag 13 maart hadden de boekverkopers van boekhandel LOS twee keer een optreden met Franse chansons. Al maanden had men geoefend en nu uitgevoerd ter gelegenheid van de boekenweek. Het was zeer druk en sfeervol. ´Les Vieux´, ´Paris seveille´ en´ Le printemps´ o.a. passeerden vierstemmig (!) de revue. Het gelegenheidskoor had zichzelf de Opwindvogeltjes genoemd, naar het meest favoriete boek van de boekverkopers van Los, de Opwindvogelkronieken van de japanse schrijver Haruki Murakami. Door de enthousiaste ontvangst zal het wellicht niet tot deze ene keer beperkt blijven.

Frans Feestje op zaterdag 20 maart

Muzikale omlijsting Van de Hoed en de Rand

 

 

Marit Törnqvist heeft tijden de Nationale Voorleesdagen een bezoek gebracht aan de boekhandel en heeft verschillende groepen kinderen voorgelezen en verteld over haar werk als illustratrice.

 

 

Paul Haenen met opnames voor zijn programma Magreet Dolman op woensdag 21 januari

 
 

Op vrijdagnacht 18 november 2005 ging de winkel om middernacht open om de nieuwste Harry Potter te verkopen

Drukte in de vrieskou om 24.00 uur voor de deur van boekhandel Los

 

 

Boekhandel Los op bezoek op de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs van wereld

 

 
Kinderboekenweek 2005
  Edward van de Vendel, schrijver van het kinderboekenweekgeschenk ´Wat rijmt er op puree´
bracht vrijdag 7 oktober een bezoek aan boekhandel Los in Bussum.
Hij las in verschillende sessies voor uit zijn boeken,
waaronder gedichten (de bekende kindergedichtenbundel Superguppie), toneelteksten en romans voor 15plussers.
 

 

Op zaterdag 8 oktober was er een optreden van Sylvia Schuyer.
Als je naar bekende goochelaars kijkt, dan kom je maar heel weinig meisjes of vrouwen tegen. Daarom vonden wij het leuk om een vrouwelijke goochelaar en illusioniste te laten optreden

 

 

Woensdag 12 oktober was de schrijver Toon Tellegen en illustrator Marit Törnqvist te gast. Samen spraken ze over het nieuwe prentenboek Pikkuhenki

 

 

De laaste dag van de kinderboekenweek 2005 was gereserveerd voor het echtpaar Ingrid en Dieter Schubert. Meer dan 100 kinderen waren getuige van voorlezen en tekenen van de schrijvers van Monkie, Platvoetje, Abacadra. Wel moesten ze geduld hebben bij het signeren. Ingrid en Dieter namen alle tijd om een handtekening en een fraaie tekening in elk boek te zetten en ieder even persoonlijke aandacht te geven.

 

 
Presentatie boek Buitengewoon Bussum
 

Op vrijdag 23 september werd er een nieuw boek van boekhandel Los feestelijk gepresenteerd. ´Buitengewoon Bussum, van boerengehucht tot villadorp´werd geschreven door Paul Schneiders. Het is, al zeggen we het zelf, een boeiend, toegankelijk boek geworden met vele illustraties.

Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Paul Biegel, bekend kinderboekenschrijver maar tevens het (tachtigjarige) kleinkind van J.H. Biegel, stichter van de Nassaulaan en de villawijk het Spiegel in Bussum.

 

 

 

 

Lezing Zin en onzin van De Da Vinci Code
donderdagavond 22 september

Geen boek heeft de laatste jaren zo in de belangstelling gestaan als deze bestseller van Dan Brown. Merkbaar aan extra toerisme naar de beschreven plaatsen in Parijs, Rennes-le-Château, Londen en Schotland. Theologen en kunsthistorici stortten zich op dit onderwerp: een groot aantal publicaties zag het licht. Nieuwe interesse in de mystiek, de heilige graal en andere aspecten uit dit boek.
Ook kunsthistorica Karin Braamhorst heeft zich in een aantal aspecten verdiept. Zij waagt zich vanuit haar vakgebied aan deze lezing die in Amsterdam door groot succes herhaald moest worden. Zit Maria Magdalena op Da Vinci’s ‘Laatste avondmaal’ naast Christus of toch Johannes?

 

 

Zaterdag 16 juli was het eindelijk weer zover. Deel 6 van Harry Potter kwam uit. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Malka de Lange uit Bussum. Overhandigd door de grootste Potter fan van boekhandel Los. Ook hij wilde eigenlijk net als Malka direct beginnen met lezen van dit deel uit de superreeks Harry Potter, maar moest nog even wachten.....
 

 

Saskia Noort, bekend door haar succesvolle thriller ´De eetclub´ was maandag 6 juni in het kader van de Maand van het Spannende Boek te gast in de bibliotheek Bussum. Boekhandel Los zorgde voor de boekverkoop.

 

 

Naar aanleiding van het boek van Albert Beintema Het begon met het Naardermeer had boekhandel Los een prijsvraag uitgeschreven. De hoofdprijs was een rondtocht op het Naardermeer.

Op 18 mei en 15 juni hebben we rondvaarttochten gemaakt onder enthousiaste begeleiding van vrijwilligers van Natuurmonumenten. Op¨zondag 12 juni is er een tocht gemaakt door alle medewerkers van Los. Deze werd aangeboden door de Natuurmonumenten

 
 

 

Op donderdag 12 mei werd er op de bovenetage een zeer geanimeerde lezing gehouden door Philip Freriks over o.a. zijn laatste boek Jantje, maar ook over zijn eerder verschenen werk. En natuurlijk over het Journaal en verdere omroepperikelen.

 

 

Hiep hiep hoera ! Nijntje is jarig.
Nijntje wordt 50 en dat is reden voor een feestje.
25 mei bezocht Nijntje boekhandel Los.

 

 

Maandag 14 maart lezing van Herman Pley over zijn laatst verschenen boek Erasmus en het poldermodel.

 

 
Op donderdag 24 februari werd het boek van Albert Beintema Het begon met het Naardermeer ten doop gehouden op de 1ste etage
 

Gevolgd door een toespraak van Gradus Lemmen (foto rechts)

 

eBook van de week

5,99

Het nulnummer
Umberto Eco
5,99

Meer informatie

Kookboek van de Maand

24,99

De Griekse eilanden
Rebecca Seal
24,99 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Libris en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.