Bekijk dit artikel

Regionale uitgaven

Boekhandel Stevens is een zelfstandige boekhandel, sinds 1990 gevestigd in het centrum van Hoofddorp. Onze winkel heeft een breed assortiment: van literatuur tot sportboeken, van kinderboeken tot Engelse pockets, van esoterie tot management, van reisgidsen tot prentenboeken en van thrillers tot kunstboeken. Ook hebben wij een grote sortering tijdschriften en strips.Wat we niet hebben kunnen we bijna altijd voor u bestellen, zelfs 24-uurs levering behoort tot de mogelijkheden. Boekhandel Stevens is aangesloten bij Libris, het samenwerkingsverband waarin zelfstandige boekhandels hun krachten bundelen.

 

Straatnamen in de Haarlemmermeer -Pieter Bandstra

AANBIEDING voor maar € 9,95 Op=op!

Hoe komt het Konnetlaantje aan zijn naam? Wat is een Mambo? Welke straatnamen zijn er op Schiphol? Hoe heette de Pa Verkuylllaan vroeger? Hebben de Schipholweg en de Schipholdijk altijd al zo geheten? Op al deze vragen geeft dit boek een antwoord. Er worden ongeveer 1500 straatnamen van de Haarlemmermeerse dorpen in verklaard. Pieter Bandstra (Staveren, 1945) was als ambtenaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Haarlemmermeer gedurende 25 jaar zeer nauw betrokken bij de vaststelling van de straatnamen.


Haarlemmermeer... wandelen en meer

De Haarlemmermeer heeft recreatiebossen, landgoederen, een Ring- en een Geniedijk. Dankzij boeren die paden door hun akkers hebben opengesteld, kunt u de gewassen waarop ze hier zo trots zijn van heel dichtbij zien, voelen en ruiken. Het zuidelijk deel van de polder is nog sterk agrarisch: een weids, ruim landschap waarboven de beroemde Hollandse wolkenluchten optimaal tot hun recht komen.

Langs, over en door die Geniedijk, de Ringvaart, de recreatiebossen en de polderpaden en landgoederen zijn vier wandelingen beschreven.
Daarnaast zijn wandelingen gemaakt in de directe omgeving van de Haarlemmermeer: twee in het recreatiegebied Spaarnwoude en twee in het Amsterdamse Bos. Deze gebieden, die direct aan de noord- en de oostkant van de polder grenzen, zijn een uitstekende uitwijkmogelijkheid voor bewoners en bezoekers die méér bos willen ervaren.

Ad Snelderwaard is professioneel routemaker en fotograaf. Hij heeft meerdere wandel- en fietsgidsen op zijn naam staan. Vincent Rottier is historicus en beroepswandelaar.

Meer informatie en reserveren


Leuke adressen in Haarlemmermeer

Leuke adressen' is bedoeld om relatief onbekende gebieden in Nederland voor het voetlicht te brengen. De serie zet zowel hartverwamende kleine initiatieven en bijzondere plekjes als grootschalige evenementen op de kaart. Dit eerste deeltje gaat over de gemeente Haarlemmermeer. Het beschrijft de ontwikkelingen van woeste 'waterwolf' tot vruchtbaar polderland. Het geeft per dorp of buurtschap een overzicht van alles wat er in de naaste omgeving te doen en te zien is. Uitgangspunt is het 'rondje Ringvaart', een boottocht van Aalsmeerderbrug met de klok mee tot aan Oude Meer. Maar natuurlijk kunt u ook te voet, per fiets, motor, skates of auto langs de Ringvaart en door de polder toeren. Met dit detaillistische boekje in hand, tas of binnenzak, staat niets uw verkenningstocht meer in de weg.

Meer informatie en reserveren

  

Haarlemmermeer 1852 - 2002

 Op 1 juli 1852 is de eeuwenlange strijd tegen de gevreesde Waterwolf definitief gewonnen. De stoomgemalen Leeghwater, Lijnden en Cruquius hebben dan in drie jaar tijd van het Haarlemmermeer een nieuwe polder gemaakt: de Haarlemmermeerpolder. Langs de hoofdvaart bloeien nieuwe dorpen met oude namen: Abbenes en Nieuw-Vennep, terwijl (het) Hoofddorp het centrum van de jonge gemeente wordt. De Ringvaart gaat een belangrijke rol in het transport spelen en bij de bruggen naar het oude land ontstaan buurtschappen en dorpen. Spoorwegen komen en gaan en de stelling van Amsterdam wordt aangelegd. Later gaan snelwegen de polder doorkruizen en ontwikkelt Schiphol zich tot een luchthaven van internationale allure. Dit rijk geïllustreerde boek is de vrucht van dertig jaar verzamelen van de onlangs daarvoor geridderde Haarlemmermeerder in hart en nieren; Cor Lücke. Kijk en geniet van anderhalve eeuw unieke illustraties. 

Meer informatie en reserveren
 

Wacht binnen de dijken

Verzet in en om de Haarlemmermeer
Cor van Stam

ISBN/EAN: 9789060207161

Paperback € 6,95

Meer informatie en reserveren
 

 

 

eBook van de week

5,99

Het nulnummer
Umberto Eco
5,99

Meer informatie

Kookboek van de Maand

24,99

De Griekse eilanden
Rebecca Seal
24,99

Meer informatie

 

Contact

Boekhandel Stevens
Nieuweweg 63, 2132 CM  Hoofddorp
023-5640905

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Libris en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.