Bekijk dit artikel

Hoe leuk het was....

 

Op deze pagina krijgt u een impressie van activiteiten die achter de rug zijn.

 

Wereldboekendag in Soest: boeken en rozen

Op 23 april vierde Boekhandel Van de Ven ‘Wereldboekendag’. Deze feestdag ontstond in het begin van de vorige eeuw in Barcelona als Dag van het Boek’ (Día del Libro). Op de naamdag van Sint Joris staat het boek centraal. Volgens de traditie geven mensen elkaar een boek en een roos cadeau.
Trees Nelissen, eigenaresse van Boekhandel Van de Ven, leerde deze traditie kennen toen ze in het voorjaar van 1974 enige tijd in een boekhandel in Barcelona werkte. In Nederland is deze feestdag eigenlijk nooit echt van de grond gekomen, zeker niet in de boekhandel. De hoogste tijd om hierin verandering te brengen!
Want, net als Sint Joris, heeft ze soms het gevoel dat ze moet strijden tegen een draak. De draak van het teruglopende bezoek aan de boekhandel. Veel mensen doen zichzelf te kort, naar haar mening, door niet regelmatig even een kijkje te nemen om te zien wat er nieuw is binnengekomen. Want natuurlijk krijgen bezoekers van de website van de boekhandel precies dezelfde snelle levering als wanneer ze bij een andere webwinkel hun boeken bestellen. En dankzij de vaste boekenprijs kost een boek bij de boekhandel om de hoek precies hetzelfde als bij de (internet)giganten. Maar juist dat bezoekje aan de fysieke boekhandel levert de persoonlijke adviezen op en de ontdekkingsreis tussen de boeken.
Dus om het bezoek aan de boekhandel op die dag extra leuk te maken kregen de eerste 250 bezoekers op 23 april een roos cadeau. Het begin van een mooie traditie om Wereldboekendag in Soest te vieren?

Klik hier voor de reportage van RTV Uttrecht.
 

 

Mike en Trees op de Kerstmarkt van de Gemeente Soest

kerstmarkt Soest

 

 Zweedse schrijver Jan Guillou bezocht Soest

Jan Guillou, bekend Zweedse schrijver, was vorige week enkele dagen in Nederland ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwe boek. Op woensdag bracht hij ook een bliksembezoekje aan Boekhandel Van de Ven.
Tussen rood en zwart is het derde deel in de reeks De grote eeuw. Hierin beschrijft Guillou de twintigste eeuw gezien door de ogen van 3 Noorse broers en hun kinderen. Uit hoeveel delen de reeks gaat bestaan weet Guillou nog niet. Vorige week leverde hij net bij zijn Zweedse uitgever het vierde deel in. De Nederlandse editie hiervan zal naar verwachting volgend voorjaar verschijnen. Door de diversiteit van de personages krijg je een mooi beeld van de periode: in ieder boek staat weer een ander familielid centraal.

Tijdens zijn bezoek aan Boekhandel Van de Ven signeerde Guillou een flinke stapel boeken. Het was een leuke verrassing dat hij ook nog gezellig een gesprek in zijn eigen taal kon voeren met een van zijn (nieuwe) fans.

Jan Guilou bij boekhandel Van de Ven Soest
 

Murakami Leesclub

Op de Murakami-avond werd geanimeerd gesproken over 'de kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren'.

De sake en wijn vloeiden, de sushi van Sushi-for-you smaakte uitstekend, iedereen had een heel plezierige en gezellige avond. Dat smaakt naar meer!

Murakami leesclub bij Boekhandel Van de Ven

 

Kirsten Emous

De lezing van Kirsten Emous over 'De doolhof van tante An' werd met veel belangstelling gevolgd. In dit boek volgt ze haar dementerende tante. Als mantelzorger is ze persoonlijk betrokken bij het hele proces. Als wetenschapsjournaliste dook ze in wat er nu gebeurt in het brein wanneer beplaade functie wegvallen.

De belangrijkste conclusie: veel vormen van dementie zijn te voorkomen of bestrijden omdat deze ontstaan door defecten in de vaten. Dus extra zorg en aandacht voor onze vaten kan een boel leed voorkomen.

Er werd nog lang en verhit nagepraat!                             

Kirsten Emous vertelt over de doolhof van tante An lezing boekhandel Van de Ven

 

 

Wilfred en Lili Genee kwamen signeren

Hun boek Vullen of voeden staat vol recepten en ideeën voor gezonde en lekkere voeding voor het hele gezin.

Goede voeding is één van de belangrijkste bouwstenen voor mensen, jong en oud. Maar hoe vind je de weg in de enorme hoeveelheid informatie en aanbevelingen, die ook nog steeds lijken te veranderen?
Na de geboorte van hun kinderen zijn Wilfred en Lili Genee op pad gegaan en hebben ervaringsdeskundigen om advies gevraagd. Vullen of voeden staat vol met informatie, interviews en tips om vol vertrouwen gezonde en lekkere maaltijden en snacks te kunnen maken.

 


 

 

Kinderboekenweek 2013

 

Hans Kruiswijk signeert en lancering Soester kerstkaarten 

Tijdens een gezellige bijeenkomst signeerde Hans Kruiswijk diverse exemplaren van zijn nieuwe boek 'Het Gagelgat'.

Na afloop ontving hij de eerste exemplaren van de kerstkaarten die fotograaf Fred Schilder maakte met sfeervolle foto's van karakteristieke Soester plekken. Deze kaarten worden speciaal voor Boekhandel Van de Ven geproduceerd.

Op de foto poseert hij trots naast zijn Gagelgat met de nieuwe kaarten.

 

 De Goudkoerier

Op vrijdagavond 6 juni verzamelden vele 'schatzoekers' zich rond Ton Nennie en Pim van Arnhem, de auteurs van De Goudkoerier. Nennie van van Arnhem gaven een toelichting op hun project: spannende historische roman en speurtocht naar een schat (die nog steeds 'ergens op de Utrechtse Heuvelrug of in de Rijnvallei' begraven ligt.) Tijdens de bijeenkomst kregen ze extra aanwijzingen die kunnen helpen om de schat te vinden.

 

De Oncofonie

Op 20 april kwam Anne-Marie Blink vertellen over de Oncofonie.

De Oncofonie is een muziekstuk dat speciaal werd gecomponeerd voor een uitvoering op 16 september in Theater Carré door het landelijke korennetwerk Zingen voor je leven. Dit initiatief komt ten goede aan de Stichting Kanker in beeld.
 
De Oncofonie is een ode aan het leven. Een symfonie die de mens bezingt in al zijn kleur, kracht en kwetsbaarheid. Verschillende componisten, musici en vocalisten werken samen in deze muzikale ontdekkingsreis. Ze leiden u langs landschappen die variëren van klassiek tot pop, van piano tot synthesizer en van chanson tot hymne. Een wervelende compositie die toch een duidelijke eenheid vormt. Als het leven zelf.
 
Harrie Herfst aan de piano, Anne-Marie als dirigente en zangeres, en 4 zangers van Do-Zijn vormden het gelegenheidsensemble Do-Zes.
Het was een inspirerende bijeenkomst.
 

 

  

Demonstratie Jadmaxx

Op zaterdag 24 maart, de laatste dag van de Boekenweek 2012, gaf Rien van Brummelen een demonstratie van het letterspel Jadmaxx.

Dit spel lijkt een beetje op Wordfeud en Scrabble. Je speelt het individueel, de geluksfactor is uitgeschakeld (dus het is 'eerlijker'), maar je hebt wel de gezelligheid van het samen spelen.

Veel toekijkers lieten zich overhalen om ook even mee te spelen.

 

Avond bewustwording

Tijdens een geanimeerde bijeenkomst konden belangstellenden meedoen aan workshops yoga (yogaisyour chocolate), een demonstratie taijji (TaijiSoest) of meer horen over mindfullness en coaching (InnerZicht).

 

Kinderboekenweek 2011 Helden

In de kinderboekenweek had Boekhandel Van de Ven twee activiteiten. Op zaterdag 8 oktober kwam Magali de Frémery met een toneelgezelschap in de winkel. Ze speelden daar een gedeelte van de voorstelling "Kijk eens verder dan je neus lang is!" uit het gelijknamige boek.

 

Op zaterdag 15 oktober sloten we de Kinderboekenweek 2011 af met een bezoek van Geronimo Stilton van uitgeverij De Wakkere Muis. Zijn fans konden met Geronimo op de foto en een handtekening laten zetten in één van hun boeken. U vindt de foto's van deze middag op www.dewakkeremuis.nl.

  

 

 

 

Workshop Chicklit, fun of flut? met Renske Werner

Op dinsdag 24 mei gaf Renske Wernere een workshop over 'wegdroomliteratuur'.

Op bijgaande foto laat ze zien hoe haar werkschema eruit ziet. Dit ter inspiratie van aankomende shrijfsters. 

 

 

Paaseieren zoeken

Op Paaszondag konden er eieren worden gezocht in alle winkels op Soest Zuid.

Wie een gouden ei vond kreeg bovendien een leuke verrassing mee naar huis.

 

 

 

Boekenweek 2011

Jessica Durlacher bracht op dinsdag 22 maart een bliksembezoek aan Boekhandel van de Ven om te vertellen over de achtergronden van haar laatste roman de held.

        

  

 

Vic van de Reijt vertelde op zondag 20 maart over zijn biografie van Willem Elsschot.

 

  

 

Sanneke van Hassel

Op 6 februari 2011 was Sanneke van Hassel te gast in de winkel. 

 

 

Marian Janssen en Florence Tonk

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zondagmiddag 12 december (2010) werd Not At All What One Is Used To: The Life And Times Of Isabella Gardner van Marian Janssen ten doop gehouden. Daarnaast kwam Florence Tonk voorlezen uit haar roman Blijf bij ons.

Gardner (1915) groeide op in een van de meest vooraanstaande families van New England. Als debutante werd van haar verwacht dat ze een goed huwelijk zou sluiten en haar rol als society-lady zou innemen. Maar dat plan liep mis toen Isabella op haar 18de een ongeluk veroorzaakte terwijl ze beschonken achter het stuur zat. Haar familie stuurde haar naar Europa, niet voorziend dat dit haar romantische en artistieke neigingen zou versterken. Gardner leidde een tumultueus leven met vrienden als T.S. Elliot, Allen Ginsberg, Tennessee Williams en Ludwig Mies van der Rohe.
Marian Janssen dook in het veelbewogen leven van deze gepassioneerde vrouw wier loopbaan als dichteres vaak moest lijden onder haar grillige liefdesleven en roekeloze karakter.
 

Blijf bij ons is een verhaal over de Nederlandse Emma die in een afgelegen Oekraïens dorp een datsja betrekt. Ze raakt er gefascineerd door een geheimzinnig meisje en sluit vriendschap met de familie Boerjak. Dan komen er lastige vragen: Waarom wil zij uitgerekend hier wonen, in dit modderige dorp vol oude vrouwen, dronkaards en een enkele achterblijver?

Helaas zijn er van deze bijeenkomst geen foto's beschikbaar, maar gelukkig is er elders voldoende gedocumenteerd. Zo vindt u een stuk van Alex Beam in The Boston Globe via de volgende link: www.boston.com/lifestyle/articles/2010/12/21/the_other_isabella_gardner/

Een interview in Casa Luna (radio) vindt u hier: www.radio1.nl/podcasts/12-casa-luna. Marian werd geïnterviewd in OBA Live ( www.obalive.nl/default.aspx )  en het radioprogramma de Avonden .

Meer informatie over Florence vindt u bij de volgende links: boeken.vpro.nl/boeken/44132138/ en www.florencetonk.nl .

 

 

 

Boekpresentatie Marlies Bouten met huisconcert van Herman van Veen

            

Onlangs vond bij Boekhandel Van de Ven aan de Soesterbergsestraat een dubbele boekpresentatie plaats. Tijdens een druk bezochte extra koopavond kwamen veel mensen meegenieten. Marlies Bouten hield haar boek De Fladderaars ten doop. Fladderaars vormen het vierde fantasievolkje dat aan de verbeelding van Marlies is ontsproten. Tekst en foto’s vertellen samen het verhaal over deze wezentjes die hun leven lang druk zijn om hun doel te bereiken. Nadat Marlies herinneringen ophaalde aan gezamenlijke mijmeringen over de teerheid en vergankelijkheid van het leven en speciaal van de vlinders overhandigde zij het eerste exemplaar van haar nieuweling aan plaatsgenoot en natuur- vlinderliefhebber Herman van Veen. Herman van Veen kwam langs om uit en over het eerste deel van zijn autobiografie Voor ik het vergeet te vertellen. Hij deed dat op zijn eigen manier: samen met gitariste Edith Leerkes vertelde en zong hij niet alleen over zijn herinneringen, maar over allerlei dingen in de wereld die hem bezig houden en raken. Zo mondde de boekpresentatie uit in een huisconcert op de bovenverdieping van de boekhandel. Alle aanwezigen waren diep onder de indruk: door de intimiteit van de omgeving kwamen teksten en muziek rechtstreeks ‘binnen’.
Tijdens de nazit onder het genot van een drankje hebben Marlies Bouten en Herman van Veen nog vele boeken gesigneerd.

                             
 

 

 

Lezing Fik Meijer

Op 31 januari (2010) hield Fik Meijer een lezing over integratie en segregatie in de Oudheid, onder de titel Vreemd volk.

Alle plaatsen waren bezet, er werd nog lang nagepraat over de actualiteit van het thema, iedereen was enthousiast.


                           

 

 

Boekpresentatie Marlies Bouten, het Krachtvolkje en het Grondvolkje

De eerste activiteit in de nieuwe winkel was de presentatie van de 2 nieuwe boeken van Marlies Bouten: het Krachtvolkje en het Grondvolkje. Ondanks het slechte weer was er veel belangstelling en het werd weer een gezellige bijeenkomst.

                         

 

 

Kinderboekenweek 2009 

Kinderboekenweek 2009 stond in het thema van eten en snoepen. Samen met Ben en Katarina van de Zoete Verleiding organiseerde we twee workshops Koekversieren.

                        koekversieren met Ben de bakker

                                      Het was gezellig en lekker!

            koekversieren

                           Ook de grotere kinderen deden mee.  

                       ook voor de groetere kinderen.

 

 

Boekpresentatie Marlies Bouten, een Doomwandeling en het Lichtvolkje

Op 26 juni 2009 presenteerde Marlies Bouten haar boekjes een Droomwandeling en het Lichtvolkje.

                             

                                 Veel belangstelling voor de boekjes

                                    

                                  en iedereen wilde een handtekening...

Voor meer informatie over Marlies Bouten en haar werk, zie www.efraadesign.nl

eBook van de week

5,99

Het brilletje van Tsjechov
Michel Krielaars
5,99

Meer informatie

Boek van de Maand

19,90

Ga heen, zet een wachter
Harper Lee
19,90


Kookboek van de Maand

15,00

Ice Kitchen - 50 ijslollyrecepten
Nadia Roden
15,00

Meer informatie

 

Contact

Boekhandel Van de Ven
Soesterbergsestraat 54c, hoek Plein van Zuid, 3768 EJ  Soest
035-6012419

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Libris en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.