Bekijk dit artikel

Tips

Boeken Spaanstalige literatuur

lees meer op 

Francisco Azevedo: Familie is het moeilijkste gerecht

Mario Vargas Llosa: De bescheiden held

Maria Duénas: De wereld vergeten

Javier Mariás:.Terwijl zij slapen

Valeria Luiselli: De gewichtlozen

Patricio Pron: De ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen

Julen Gabiria : Van Daarboven zie je de zee

Selva Almada:  Het onweer

Marian Izaguirre: Toen het leven nog van ons was

 

 

De Gewichtlozen


Valeria Luiselli
De gewichtlozen
Vert. Merijn Verhulst       Hein van Kemenade op Grensgeluiden

 

Julen Gabiria: Van daarboven zie je de zee

"Van daarboven zie je de zee" is een roman die zich voornamelijk in Baskenland en Toscane afspeelt en waarin de eigenlijke hoofdpersoon het gewone volk is. Het boek schetst het decennium tussen 1933 en1943, een tijd van fascisme en oorlog - maar ondanks alles heeft het volk zijn eigen helden: de wielrenners.Julen Gabiria schept een droomachtige, soms licht surrealistische sfeer in een caleidoscopische roman waarin op de achtergrond voortdurend het verzet tegen onrecht meeklinkt.

Ghislaine Drent: Prachtige roman vertaald uit het Baskisch. Roman Alberdi neemt je mee op reis, o.a naar de wereld van de wielrenner Gino Bartali
 

Nederlandse en anderstalige literatuur

Geert van der Kolk, Telegram voor Mecanico

Door: Hein van Kemenade

Mecánico krijgt een telegram: “Kom naar Malabacoa, je vader stervende” Mecánico woont aan de kust van een Caribisch eiland en Malabacoa ligt diep in de bergen. Mecánico is zeer verbaasd: zijn vader is met zijn broer op de vissersboot verdronken, 30 jaar geleden, toen Mecánico zeven jaar oud was. Wat hem te binnen schiet is een brief, die zijn moeder hem op haar sterfbed gaf: Vader had een levensverzekering, maar die is nooit uitgekeerd en vergeten. Zijn oom blijkt eenzelfde brief te hebben gehad.
Mecánico herinnert zich de verhalen die hij zijn broertjes, zus en nicht vertelde over de oorzaak van de schipbreuk. De beide mannen zijn allang dood en staan bij de kerk ingebeiteld als schipbreukelingen.
Toch besluit hij de reis te aanvaarden. Een avontuur op zich. Eerst al in de hoofdstad bij de verzekeringenmaatschappij en de reis het binnenland in wordt hem steeds krachtiger ontraden door de mensen die hij tegenkomt.
Dan komt deze korte roman tot een ongekend hoogtepunt. Behalve de prachtige beschrijving van de reis, speelt Geert van der Kolk een geweldige plot uit. Een aanrader in de beste Latijns Amerikaanse traditie.

 

Pauline Broekema: Het Boschhuis

Op zoek naar het verhaal achter een familiedrama verliest Pauline Broekema zich in het archief van haar grootvader. Grenzen van tijd en plaats vervagen en niet alleen een familie, maar een heel tijdperk komt tot leven. Het Boschhuis is de geschiedenis van rauwe tabakspioniers op Sumatra, een boerenleven aan de Zuiderzee, wereldverbeteraars in een lommerrijk Utrechts villadorp en het gewelddadige einde van een naïeve droom: oom Pieter ter Beek wordt in 1944, zes maanden voor de bevrijding, door de Duitsers gefusilleerd

Jolanda van Vugt: Onderhoudend historisch verhaal in roman vorm uitgegeven .

Een absolute aanrader!

 

Philippe Grimbert: Het jurkje van Paul

Paul heeft nog nooit iets verzwegen voor zijn vrouw, tot hij op een dag een klein wit jurkje in een etalage ziet hangen. Hij raakt volledig in de ban van het kinderjurkje, koopt het en verstopt het voor zijn vrouw waarom weet hij zelf niet. Het kledingstuk blijkt een verwoestend effect te hebben op het echtpaar. Welke geheimen draagt het jurkje met zich mee?

Rian Craens:

Het is bijzonder knap hoe Grimbert erin slaagt om met een eenvoudig attribuut als een kinderjurkje te laten zien wat er allemaal kan gebeuren als mensen niet écht met elkaar praten. Een open einde had deze weloverwogen opgebouwde meesterproef wellicht naar een nóg hoger niveau kunnen tillen, hoewel de catharsis die het echtpaar ondergaat ook voor de lezer, nou ja, louterend kan werken. Naast een openbaar leven en een privéleven heeft iedereen nu eenmaal ook een geheim leven, zelfs voor degenen die het dichtst bij je staan. We moeten allemaal leren om daarmee om te gaan. Het jurkje van Paul is een bijzonder rijk boek.
 

Graeme Simsion Het Rosie Project

lees meer

Prachtige roman


Miriam Guensberg
Poolse tranen      Hein van Kemenade op Grensgeluiden
 

Boek van de Maand

17,99

De kick
Helen Vreeswijk
17,99 

Kookboek v/d maand

24,95

Over rook
Meneer Wateetons
24,95

Meer informatie

Contact

Van Kemenade & Hollaers
Breda

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Van Kemenade & Hollaers en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Libris verzendt alle boekbestellingen gratis! Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.