Beste klant, helaas hebben we een aantal statuswijzigingen verstuurd van oude, afgeronde bestellingen. Deze kunt u negeren en/of verwijderen. Onze excuses voor het ongemak. Meer informatie

Welkom bij dé boekhandel van de Vechtstreek

P20 Blok 3 Ervaring

 

Wat fijn dat u onze website bezoekt!

 

Al bijna 80 jaar is Boek en kantoor Marinus van Kralingen gevestigd in breukelen. Uw vertrouwde adres voor al uw boeken en kantoorartikelen. Natuurlijk kunt u ook online terecht bij uw eigen, lokale boekhandel. Via deze site kunt u boeken bestellen en ophalen in de winkel of thuis laten bezorgen. Verder vindt u op deze site allemaal extra informatie over de leverbare boeken. En natuurlijk ook het lokale boekennieuws. Dus bent u een echte boekenwurm? Of een gelegenheidslezer? Kijkt u rustig rond, u vindt vast iets wat bij u past. Net als bij ons in de winkel!

Kinderboekenweek: 7-18 Oktober

KBW_LOGOS-01

 

Van 7 tot 18 Oktober is het weer kinderboekenweek! het thema is: raar maar waar. Dit jaar heeft Simon van der geest het Kinderboekenweek geschreven: Per ongelukt. Bij aankoop van ten minste €10.- aan kinderboeken krijgt u het Kinderboekenweekgeschenk van ons cadeau. Natuurlijk is het al deze dagen feest in de winkel, dus kom even langs!

 

 Activiteiten:

Woensdag 7 Oktober is de feestelijke opening van de Kinderboekenweek met polderwachter Marcel Beekendaal. Kom langs en maak je eigen waanzinnige luchtkasteel!

 

Met onze Boekenkraam komen we weer op verschillende scholen:

Woensdag 7 Oktober    OBS de Koekoek, Utrecht
Donderdag 8 Oktober    De Bijenschans, Breukelen
Vrijdag 9 Oktober    Willibrordus, Breukelen
Woensdag 14 Oktober    De Regenboog, Breukelen
Donderdag 15 Oktober    De Schepershoek, Breukelen
Donderdag 15 Oktober    De Pionier, Maarssen

Svetlana Alexievich krijgt Nobel Prize Literature 2015

Boek van de Maand oktober

‘De geschiedenis van ‘het witte goud’: de wereld van porselein’

Ebook van de Week voor € 5,99

Ik geef je de zon

Nelson Jandy

€ 5,99

Je nieuwe lievelings YA heb je nu gevonden. Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Elke vrijdag kunt u een nieuw eBook van de Week voor voor slechts € 5,99 downloaden.

Actieprijs: van € 9,99 voor € 5,99
Actieperiode:  9 t/m 15 oktober 2015

Hoe zet u het eBook van de Week op uw eReader of tablet
De korting wordt meteen verwerkt in uw winkelmandje. Heeft u een eReader van tolino, Kobo of van een ander merk dan kunt u deze stappen volgen om het eBook te kunnen downloaden en lezen. Bovendien kunt u nu ook eBooks met een Boekenbon-cadeaukaart aanschaffen.

Bette Westera wint Gouden Griffel 2015

‘Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven’, aldus de jury.

Gouden griffel 2015

Gouden Griffel6-10-2015 De Gouden Griffel 2015, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Bette Westera (Velp, 1958) voor haar poëziebundel Doodgewoon. Westera ontving de Griffel tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek.

24-09-2015 Het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek, gaat naar Alice Hoogstad. Zij ontving de onderscheiding voor Monsterboek. Het Gulden Palet, de bekroning voor het beste werk van een buitenlandse illustrator, werd uitgereikt aan Marc Boutavant voor Is er dan niemand boos?, geschreven door Toon Tellegen.

Boeken in het nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd.

Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium.

Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken boeken in het nieuws

Evenementen bij Libris

17
okt
Herfstvakantie Noord- en Midden-Nederland 17 oktober t/m 25 oktober Meer informatie
18
okt
Kinderboekenweekgeschenk = vrijkaartje voor wetenschapsmuseum! Op zondag 18 oktober is het Kinderboekenweekgeschenk niet alleen een spannend boek, maar ook een GRATIS toegangskaartje. Meer informatie
18
okt
Nationale kinderboekenruil NS, hoofdsponsor van de Kinderboekenweek, organiseert op 18 oktober de Nationale Kinderboekenruil op station Utrecht Centraal. Kinderen worden opgeroepen om een boek dat zij al heel vaak hebben.. Meer informatie
21
okt
Bekendmaking nominaties en start stemperiode NS Publieksprijs De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel Boek van het Jaar heeft tot doel u de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan uw persoonlijke boekvoorkeur, om.. Meer informatie
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Track & Trace, volg uw bestelling.
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris