Bekijk dit artikel

Welkom bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Zutphen

Welkom bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch in Zutphen.  Voor meer informatie over onze lezingenreeks, klikt u in het linkermenu op  "Van Someren op woensdag".

Rudi Westendorp bij Van Someren op woensdag

Let op: deze lezing vindt plaats op 24 september en dus niet op 17 september zoals Filmtheater Luxor op haar website vermeldt.

Rudi Westendorp

De eerste mens die 135 wordt, is nu al geboren. En onze levensverwachting blijft maar stijgen. Wat moeten we met dat lange leven? Kunnen we er zelf een wending aan geven? Iedereen zegt dat verouderen ‘normaal’ is, dat het ‘erbij hoort’, maar is dat wel zo? Helpt het om minder te eten, of hormonen, vitaminen en mineralen te slikken? En wat zijn de maatschappelijke gevolgen van die explosie van leven?

Rudi Westendorp (1959), arts en hoogleraar ouderengeneeskunde in Leiden, laat zien dat er geen limiet is aan de menselijke leeftijd. Hij vertelt ook hoe we over dat lange leven de baas kunnen blijven. In zijn fascinerende boek belicht hij onze levensloop van alle kanten – van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.

Woensdag 24 september 2014 20.00 uur Luxortheater

 

Gerdien Verschoor leest bij uitvoering van Membra Jesu Nostri van Buxtehude

Op 4 oktober a.s. wordt in de Lutherse Kerk, Spoorwegstraat in Arnhem een bijzonder muziekprogramma uitgevoerd: Schmerz und Trost. Het muziekstuk Membra jesu Nostri van Buxtehude wat tijdens dit programma ten gehore wordt gebracht had Gerdien Verschoor in gedachten toen zij haar boek De draad en de vliegende naald schreef. Elk deel draagt zij op aan de lichaamsdelen van de zoon van personage Julia, zoals Buxtehude zijn zevendlige catatecyclus ook heeft opgedragen aan lichaamsdelen van Christus. Kamerkoor Novo Cantare heeft Gerdien verschoor gevraagd  om aan het concert mee te werken vanwege deze parallel. De auteur leest fragmenten voor uit de roman, telkens voorafgaand aan het gelijknamige deel van de cyclus.

Nadere informatie vindt u op www.novocantare.nl

 

Van Someren op facebook

Leven in een grote leugen

Een verzonnen leven | Karine Tuil

Waar het over gaat: 

Gearriveerde, joodse advocaat ziet zijn leven
instorten als zijn moslimbroer op een dag
het kantoor komt binnenlopen. 

De eerste zin: Beginnen met zijn wond, daarmee
beginnen, het laatste stigma van een criminele militie dat Samir Tahar zijn leven lang had geprobeerd kwijt te raken, een jaap van drie centimeter in zijn hals; vergeefs was hij naar een cosmetisch chirurg aan Times Square gegaan in een poging het oppervlak te laten afschrapen met een slijpsteen, te laat, hij zou hem houden als souvenir, er elke ochtend naar kijken en eraan herinnerd worden waar hij vandaan kwam, uit welke omgeving, uit welk geweld.

Waardering: 8,5

Lees de volledige recensie | Meer informatie

Marleen Janssen (1967) is journalist, beroepslezer én schrijver van onder meer het geruchtmakende Alleen voor vrouwen. Ze snuffelt de hele dag naar 'de lekkerste boekentruffels'. De beste vondsten worden iedere woensdag uitgeroepen tot Marleens Boek van de Week.

 


Profiteer elke week van nieuwe kortingen op boeken

Bekijk alle kortingsbonnen
Libris | Mode, de musical | Piet Paris | 9789059373921 | Non-fictie
€ 19,95
€ 16,95
Geldig van 07/06/14 t/m 07/09/14
Mode, de musical
Piet Paris
Lees verder
Libris | Spinoza | Henri Krop | 9789035138711 | Levensbeschouwelijk
€ 49,95
€ 39,95
Geldig van 07/06/14 t/m 07/09/14
Spinoza
Henri Krop
Lees verder
Libris | Pantsers stooten door, stuka's vallen aan | Gerrit Valk | 9789089532282 | Geschiedenis
€ 19,90
€ 16,90
Geldig van 07/06/14 t/m 07/09/14
Pantsers stooten door, stuka's vallen aan
Gerrit Valk
Lees verder

Bijzondere boeken tijdelijk in prijs verlaagd


Recent besproken boeken op de radio, TV en in kranten


3 Romans voor de prijs van 2. Bespaar € 12,50


Uitgelicht! Nieuw verschenen in de Libris-boekhandel


Contact

Boekhandel Van Someren & Ten Bosch
Turfstraat 19, 7201 KE  Zutphen
0575-513512

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Boekhandel Van Someren & Ten Bosch en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste acties.

Alle Nederlandse boeken hebben in Nederland dezelfde vaste boekenprijs. In de winkel, maar ook op internet. Libris verzendt alle boekbestellingen gratis! Thuiswinkelwaarborg
Verberg deze melding Om Libris.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.