Welkom bij

Nieuw Logo _cmyk

Winkel

schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 

Ebook van de Week voor € 5,99

Dit is mijn hof

Stoop Chris de

€ 5,99

Boek van de maand (September 2015) in DWDD. <br><br>

De Hedwigepolder, de beroemdste polder van de lage landen, schrijlings op de Zeeuws-Vlaamse grens, moet en zal onder water worden gezet. Deze polder is symbool geworden voor het oude boerenland dat moet wijken voor nieuwe natuurgebieden. Dit raakt de bevolking diep in de ziel. Schrijver Chris de Stoop, boerenzoon uit de streek, keert terug naar de ouderlijke hoeve, die van de ene op de andere dag leeg is komen te staan. Terwijl hij de boerderij bestiert, ziet hij hoe het landschap om zich heen verandert. Hij is zo iemand die nog in vervoering kan raken van een mooi gevormde koe. Hij kan nog lyrisch worden over een versgeploegde akker. De auteur ziet om naar het boerenleven dat het land maakte tot wat het was, duizend jaar lang. En hij kijkt met verbijstering naar het geradbraakte land dat het geworden is. <br><br>

<i>Dit is mijn hof</i> is een aangrijpend, persoonlijk relaas over het ellendige verdwijnen van de boeren, iets wat zich nu overal in Europa voordoet, maar nergens zo schrijnend als hier.

Elke vrijdag kunt u een nieuw eBook van de Week voor voor slechts € 5,99 downloaden.

Actieprijs: van € 14,99 voor € 5,99
Actieperiode:  20 t/m 26 november 2015

Hoe zet u het eBook van de Week op uw eReader of tablet
De korting wordt meteen verwerkt in uw winkelmandje. Heeft u een eReader van tolino, Kobo of van een ander merk dan kunt u deze stappen volgen om het eBook te kunnen downloaden en lezen. Bovendien kunt u nu ook eBooks met een Boekenbon-cadeaukaart aanschaffen.

Winnaar kookboek van het jaar 2015 bekend

Banner -201512-11-2015 De vakjury heeft uit de zes genomineerde kookboekentitels Spuntino van Russell Norman (Karakter uitgevers) als winnaar van Kookboek van het Jaar 2015 gekozen. Het kookboek verdient deze bijzondere prijs omdat het zowel de thuiskok als een chefkok inspireert en omdat je direct zin krijgt eruit te gaan koken. En het boek is ook nog eens prachtig vormgegeven!

Naast deze eretitel werd er een publieksprijs uitgeloofd en koos Youth Food Movement het meest duurzame kookboek van 2015.

Joris Luyendijk wint de NS Publieksprijs 2015

Logo 2015_231 (1)

18-11-2015 Met bijna 20% van de stemmen is Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk de winnaar geworden van de NS Publieksprijs. Dit is bekendgemaakt in een uitzending van De Wereld Draait Door.

Luyendijk kreeg een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een eersteklasabonnement van de NS. Luyendijk ontving in 2007 ook al eens de NS Publieksprijs voor zijn boek Het zijn net mensen.

Bijna 74.000 mensen brachten afgelopen weken hun stem uit voor een van de zes genomineerde titels. De andere genomineerde boeken waren De stamhouder van Alexander Münninghoff, Ik kom terug van Adriaan van Dis, Gouden jaren van Annegreet van Bergen, Kom hier dat ik u kus van Griet Op De Beeck en Lieve mama van Esther Verhoef.

Dit kan niet waar zijn

Joris Luyendijk

€ 19,99
Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld. Juist omdat hij geen kenner is van de bankenwereld, is hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant.
En hoe gevaarlijk.
Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert,

Nieuw verschenen boeken

Bekijk alle boeken

Op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderboeken

Jezus | Fik Meijer | 9789025300371 € 19,99

Nederland Leest 2015: A.L. Snijders

NLL-logo _210De mooiste korte verhalen, gekozen door A.L. Snijders, staan centraal tijdens Nederland Leest van zondag 1 t/m maandag 30 november 2015. Matthijs van Nieuwkerk interviewde A.L. Snijders in DWDD. Aflevering DWDD terug kijken?

 

 

 

Boeken in het nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd.

Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium.

Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken boeken in het nieuws

Evenementen bij Libris

05
dec
Sinterklaas Meer informatie
20
dec
Kerstvakantie in alle regio's 20 december t/m 5 januari Meer informatie
25
dec
Kerstmis 25 december t/m 26 december Meer informatie
31
dec
Oudjaarsdag Meer informatie
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Track & Trace, volg uw bestelling.
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ1 : libris