Bekroonde boeken

Gouden Ganzenveer 2017 is toegekend aan Arnon Grunberg

Goudenganzenveer _groot _w 24019-01-2017 De Academie De Gouden Ganzenveer kent de Gouden Ganzenveer 2017 toe aan de literaire duizendpoot Arnon Grunberg.  Gerdi Verbeet, Academievoorzitter De Gouden Ganzenveer maakte de laureaat bekend in het tv-programma JINEK. 

De prijs wordt - zo mogelijk jaarlijks - toegekend aan een persoon of instituut vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

Hanna Bervoets winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs 2016

12-01-2016 Hanna Bervoets heeft met haar roman Ivanov de BNG Bank Literatuurprijs 2016 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Hetty Hafkamp bekend. Bervoets is de twaalfde winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs. Ze ontving uit handen van de jury een cheque t.w.v. €15.000,- euro en een sculptuur van Theo van Eldik.

​De prijs had dit jaar vijf genomineerden: Thomas van Aalten (Henry!), Merijn de Boer ('t Jagthuys), Anne Eekhout (Op een nacht) en Eva Meijer (Het Vogelhuis) waren samen met Bervoets genomineerd. Eva Meijer won de prijs van de lezersjury en gaat met het sculptuur Haags Vredes Jantje naar huis.

Genomineerd voor de VSB Poëzieprijs

Logo16-11-2016 De nominaties voor de VSB Poëzieprijs zijn bekend gemaakt in het VPRO radioprogramma ‘Nooit meer slapen’. Het is de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont jaarlijks de beste bundel van het afgelopen jaar met een bedrag van 25.000 euro. 

De bekendmaking van de winnende bundel en de prijsuitreiking vallen samen op 26 januari 2017 in het Grand Theatre Groningen, tijdens de openingsavond van de Poëzieweek 2017.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ1 : libris