Bekroonde boeken

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 is gewonnen door Maarten ’t Hart met zijn verhalenbundel De moeder van Ikabod

Logojma RGB (1)19-02-2017 Halverwege de WvhKV is de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt aan Maarten ’t Hart met zijn verhalenbundel De moeder van Ikabod"Een boek dat een grote kennis met aanstekelijk schrijfplezier en een grote ambachtelijkheid weet te verenigen met een ongeëvenaarde stijl, een boek dat de lezer voortdurend aanspoort om dóór te lezen” (de jury)

De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal. De prijs is vernoemd naar één van de meesters van het genre.

Het beste Romantische Boek van 2017: Schelpenwit van Simone Foekens

Vglogo -tekst13-02-2017 Een vakjury nomineert jaarlijks vijf boeken voor de Valentijnprijs, het beste romantisch boek 2017. De Valentijnprijs 2017 is dit jaar gewonnen door auteur Simone Foekens met haar roman Schelpenwit. De winnaar wordt elk jaar tijdens de Week van het Romantische Boek bekend gemaakt. De Valentijnprijs werd voor de derde keer uitgereikt sinds de oprichting van het Valentijngenootschap op 14 februari 2014.

Shortlist Nederlandse Boekhandelsprijs 2017 bekend

Boekhandelsprijs 20179-2-2017 Ivanov van Hanna Bervoets, De ruiter van Jan van Mersbergen en Het smelt van Lize Spit maken kans op de Nederlandse Boekhandelsprijs 2017. Ivanov en Het smelt staan ook op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2017, die eerder deze week werd aangekondigd. 9 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Boekhandelsprijs is een prijs van de boekverkopers van Nederland. Een prijs voor het mooiste, maar in hun ogen onderbelicht gebleven boek van het afgelopen jaar.

Rusteloosheid van Ignaas Devisch is Beste Spirituele Boek 2017

29-01-2017  Het boek Rusteloosheid van de Belg Ignaas Devisch (De Bezige Bij) is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2017. Dit is bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op Zondag op NPO2. 

Het Beste Spirituele Boek is vanaf dit jaar geen publieksprijs meer. In plaats daarvan wordt het Beste Spirituele Boek een vakjuryprijs. Uitgevers konden spirituele titels insturen en de jury kiest daaruit het Beste Spirituele Boek 2016.

VSB Poëzieprijs is voor Hannah van Binsbergen

Logo26-01-2017  Het boek Rusteloosheid van de Belg Ignaas Devisch (De Bezige Bij) is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2017. Dit is bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op Zondag op NPO2. 

Het Beste Spirituele Boek is vanaf dit jaar geen publieksprijs meer. In plaats daarvan wordt het Beste Spirituele Boek een vakjuryprijs. Uitgevers konden spirituele titels insturen en de jury kiest daaruit het Beste Spirituele Boek 2016.

Gouden Ganzenveer 2017 is toegekend aan Arnon Grunberg

Goudenganzenveer _groot _w 24019-01-2017 De Academie De Gouden Ganzenveer kent de Gouden Ganzenveer 2017 toe aan de literaire duizendpoot Arnon Grunberg.  Gerdi Verbeet, Academievoorzitter De Gouden Ganzenveer maakte de laureaat bekend in het tv-programma JINEK. 

De prijs wordt - zo mogelijk jaarlijks - toegekend aan een persoon of instituut vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

Hanna Bervoets winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs 2016

12-01-2016 Hanna Bervoets heeft met haar roman Ivanov de BNG Bank Literatuurprijs 2016 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Hetty Hafkamp bekend. Bervoets is de twaalfde winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs. Ze ontving uit handen van de jury een cheque t.w.v. €15.000,- euro en een sculptuur van Theo van Eldik.

​De prijs had dit jaar vijf genomineerden: Thomas van Aalten (Henry!), Merijn de Boer ('t Jagthuys), Anne Eekhout (Op een nacht) en Eva Meijer (Het Vogelhuis) waren samen met Bervoets genomineerd. Eva Meijer won de prijs van de lezersjury en gaat met het sculptuur Haags Vredes Jantje naar huis.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris