Maand van de Spiritualiteit

De Maand van de Spiritualiteit: compassie

300x 250Van 13 januari t/m 12 februari besteden we aandacht aan De Maand van de Spiritualiteit. Het thema van De Maand van de Spiritualiteit 2017 is Compassie.

De Maand van de Spiritualiteit-essay
Rosita Steenbeek zal zich als essayiste gedurende de Maand inzetten om publiciteit te genereren voor spirituele titels, onder meer met haar essay. Steenbeek is dochter uit twee domineesfamilies en heeft al vanaf haar kindertijd een band met het thema compassie. 

Het essay Heb uw vijanden lief van Rosita Steenbeek is vanaf vrijdag 13 januari voor € 3,50 in de deelnemende boekhandels verkrijgbaar.

Essay Heb uw vijanden lief voor € 3,50

Synopsis: In Heb uw vijanden lief buigt Rosita Steenbeek zich over het begrip compassie. Wat houdt compassie in? Mededogen, barmhartigheid, meevoelen met een ander – eigenschappen die van wezenlijk belang zijn in religies, in het humanisme en in sommige filosofieën. Kunnen we leren om compassie te hebben? Op welke manier speelt het een rol in Steenbeeks eigen leven en wat ziet ze ervan in de wereld om haar heen?

Ze gaat ook te rade bij mensen als Nelson Mandela en de Vietnamese boeddhistische monnik Thitch Nath Hanh, bij de Israëlische professor wier dochter omkwam bij een busexplosie en de Siciliaanse arts die op Lampedusa al vijfentwintig jaar vluchtelingen opvangt.

Pas wanneer je je werkelijk in een ander kunt verplaatsen, wordt het mogelijk mededogen te voelen. Kunnen we zo ver gaan dat we dat ook opbrengen voor ‘onze vijanden’?

Essay Heb uw vijanden lief voor € 3,50

Verkrijgbaar als boek en ebook (het boek is alleen verkrijgbaar in de deelnemende boekhandel)

Mvd S17_Heb -uw -vijanden -lief _231

Rusteloosheid van Ignaas Devisch is Beste Spirituele Boek 2017

29-01-2017  Het boek Rusteloosheid van de Belg Ignaas Devisch (De Bezige Bij) is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2017. Dit is bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op Zondag op NPO2. 

Het Beste Spirituele Boek is vanaf dit jaar geen publieksprijs meer. In plaats daarvan wordt het Beste Spirituele Boek een vakjuryprijs. Uitgevers konden spirituele titels insturen en de jury kiest daaruit het Beste Spirituele Boek 2016.

Boeken met het thema van de Maand van de Spiritualiteit 2017: Compassie

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris