Poëzieweek: 26 januari t/m 1 februari

Poëziefeest in Nederland en Vlaanderen

Jules _Deelder _metlogo

De Poëzieweek start donderdag 26 januari 2017 met Gedichtendag. De Poëzieweek 2017 vindt plaats van donderdag 26 januari t/m woensdag 1 februari 2017.

Van 26 januari tot en met 1 februari vieren we de Poëzieweek met het thema: humor. Er is deze week volop aandacht voor gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie.

Poëziegeschenk van Jules Deelder Rotterdamse kost

Jules Deelder schreef het Poëziegeschenk Rotterdamse kost. J.A. Deelder en Rotterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen woont de dichter van de inktzwarte humor zijn hele leven in deze wereldstad, hij schrijft bovendien al meer dan een halve eeuw Rotterdamse kost. Deelder werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam geboren toen de stad in puin lag en is voor altijd gefascineerd geraakt door de geschiedenis van Rotterdam. 

Op de vooravond van de Poëzieweek (26 januari) wordt voor de 23ste keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt en in Vlaanderen de Herman de Coninckprijs.

Poëziegeschenk

Poeziegeschenk -met -tag -Libris

Tijdens de Poëzieweek krijgt u bij aankoop van €12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau. Dit jaar wordt het geschenk geschreven door de Rotterdamse auteur Jules Deelder.

Geldig van 26 januari t/m 1 februari zolang de voorraad strekt.
Bij een boekbestelling krijgt u de papieren versie Rotterdamse Kost en bij een ebookbestelling krijgt u het geschenk als ebook. Bezorgbestellingen geplaatst vanaf 25 januari 00.01 uur bevatten het Poeziegeschenk en worden vanaf 26 januari bezorgd.

VSB Poëzieprijs is voor Hannah van Binsbergen

Logo26-01-2017  Het boek Rusteloosheid van de Belg Ignaas Devisch (De Bezige Bij) is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2017. Dit is bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op Zondag op NPO2. 

Het Beste Spirituele Boek is vanaf dit jaar geen publieksprijs meer. In plaats daarvan wordt het Beste Spirituele Boek een vakjuryprijs. Uitgevers konden spirituele titels insturen en de jury kiest daaruit het Beste Spirituele Boek 2016.

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris