Lydia Davis en A.L. Snijders

Wereldberoemde Amerikaanse auteur Lydia Davis vertaalt zeer korte verhalen van de Nederlandse schrijver A.L. Snijders in het Engels

Vele jaren wist niemand wie de Nederlandse schrijver A. L. Snijders (1937) was. Maar in 2001 begon hij met het schrijven van ZKV's, zeer korte verhalen. Hij stuurde ze naar zijn kinderen en enkele vrienden, zonder na te denken over een eventuele publicatie. Nu, vijftien jaar later, zijn er ongeveer 2.500 ZKV's ('Zeer korte verhalen'), verzameld in tien boeken.

Sommige van die verhalen werden in het Duits vertaald en gepubliceerd (door Reclam Verlag), maar Engelse vertalingen waren niet beschikbaar. Tot in 2011 de Amerikaanse schrijver Lydia Davis een aantal las. Davis, winnaar van de Man Booker International Prize, staat bekend om literaire werken van extreme beknoptheid en is ook een kortverhaalschrijver en vertaler uit het Frans en andere talen. Lydia Davis besloot om een ​​aantal van Snijders' verhalen te vertalen. Nu kunnen ook Engelstalige lezers dankzij Lydia Davis genieten van de verhalen van Snijders.

Ruim vijf jaar na de start van het vertaalproject  is er een prachtig, bibliofiel boek. Grasses and Trees bevat 72 zkv’s in het Engels en het Nederlands, 'autobiografische fabels', zoals de Berlijnse inleider van het boek, Florian Duijsens, ze noemt. Hij plaatst, opmerkelijk genoeg, Snijders in een typisch Nederlandse traditie van 'beminnelijke knorrepotcolumnisten' als Grunberg en Carmiggelt. Grasses and Trees is een must/moetje voor elke liefhebber van het werk van Snijders, maar ook voor liefhebbers van het werk van Lydia Davis. Haar hand is herkenbaar, in elke zin, terwijl zij zeer dicht bij het origineel gebleven is.

Tweetalige bundeling van 72 zeer korte verhalen van A.L. Snijders, gekozen en vertaald door Lydia Davis

Grasses and trees. Grassen en bomen

A.L. Snijders

€ 35,00
Grasses, trees and the lovable grouch of the Lowlands For many years, no one knew the Dutch writer A.L. Snijders (b. 1937). But in 2001 he started

Lees 3 voorpublicaties uit Grasses and trees / Grassen en bomen

Inclusief het meesterstukje Jezus/Jesus. En Snijders' intrigerende voorwoordje in zijn handschrift

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris