Voorleesdagen 2020

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari 2020.

Tot Prentenboek van het Jaar is verkozen Moppereend geschreven door Joyce Dunbar. Moppereend is verkrijgbaar als normale editie en tijdelijk als mini-editie voor € 5,25. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal staan. 

Lever de kleurplaat in en maak kans op Dikkie Dik - het grote avonturenboek inclusief Dikkie Dik-knuffeltje

Wij hebben een leuke kleurplaat laten maken. De kleurplaat is verkrijgbaar in de boekhandel en online. Lever deze kleurplaat in bij jouw Libris-boekhandel en maak kans op één van de drie exemplaren van Dikkie Dik - het grote avonturenboek inclusief Dikkie Dik-knuffeltje. Je kunt jouw kleurplaat inleveren t/m 9 februari 2020. Klik hier voor de kleurplaat

Prentenboek Top 10 2020: boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Nieuwe kinderboeken

Bekijk alle boeken
Op weg | Leo Timmers | 9789045123646 € 13,50

Kinderboek van de Week: De ijstuin van Guy Jones

16 januari 2020, Enorm genieten, een geweldig boek.

De ijstuin

Guy Jones

€ 17,99

Jess is allergisch voor zonlicht. Zij moet de hele dag binnen zitten en kan daarom geen vriendschappen met andere kinderen sluiten. Op een dag besluit zij ‘s-nachts naar buiten te sluipen, zodat ze eindelijk eens lekker buiten kan lopen. Per toeval ontdekt ze een doorgang naar een geheime ijstuin. Hier sluit ze een bijzondere vriendschap.

Als Jess een heel speciaal cadeau krijgt, gebeurt er iets heel bijzonder. Zij kan ineens overdag zonder problemen buiten rondlopen. De dokters staan voor een raadsel. Zij willen dag in dag uit allerlei proeven uitvoeren, maar Jess heeft daar helemaal geen zin in. En tot overmaat van ramp is de ijstuin aan het smelten.

Jess wil uitzoeken wat er aan de hand is en hoe zij de tuin kan redden. Maar is zij bereid om daarvoor haar grootste offer te brengen?

De ijstuin is een prachtig boek over vriendschap en over keuzes met vergaande gevolgen. De doorgang naar de ijstuin doet een beetje denken aan Narnia, maar dan zonder alle spektakel. Liefhebbers van een realistisch verhaal waar een magisch tintje doorheen verwerkt is, zullen enorm genieten van dit geweldige boek.

Voor lezers vanaf 10 jaar.

 

DEZE WEEK WORDT HET KINDERBOEK VAN DE WEEK BESPROKEN DOOR: Rubén Rodriguez da Silva van Boekhandel Los in Bussum.

 

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris