Voorleesdagen

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

300x 250 (2)Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2017.

Tot Prentenboek van het Jaar is verkozen De kleine walvis, geschreven door Benji Davis. De kleine walvis is verkrijgbaar als normale editie en tijdelijk als mini-editie voor € 4,95 inlcusief web-app. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal staan. 

Lever de kleurplaat in en krijg een poster uit Tim op de tegels

Kleurplaat -LibrisWij hebben een leuke kleurplaat laten maken door Kees de Boer illustrator van Tim op de tegels. De kleurplaat is verkrijgbaar in de boekhandel en online. Lever deze kleurplaat in bij jouw Libris-boekhandel en ontvang (zolang de voorraad strekt) een poster van een illustratie uit Tim op de tegels (A3). Je kunt jouw kleurplaat inleveren t/m 10 februari 2017. Klik hier voor de kleurplaat

Prentenboek van het Jaar voor € 4,95

Speciale uitgave voor € 5,95

Boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Prentenboek van het Jaar 2018

Ssst! De tijger slaapt

Britta Teckentrup

€ 13,99

Ssst! De tijger slaapt' is een verrassend en interactief prentenboek van Britta Teckentrup. Bijzonder is dat de ballonnen in de tekeningen glanzend zijn, zodat ze net op echte ballonnen lijken.

De tijger slaapt...
Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De lezer moet helpen
Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor? 

Kinderboek van de Week

Ineke van Nispen tipt elke donderdag
een kinderboek van de week

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris :