In actie voor Stichting Hartekind

woensdag 3 oktober 2018 09:30
In actie voor Stichting Hartekind

Een Hartekind is een kind dat met een hartafwijking geboren wordt. Dat geldt voor 4 van de kinderen die per dag geboren worden. Er overlijden hiervan 150 kinderen per jaar. Dat is om een de dag een kind.

De kindercardiologen in ons land doen er alles aan om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Echter, wat een kindercardioloog in Groningen leert en doet, weet eenzelfde arts in Utrecht niet. Er is geen kennisplatform en dat is een gemis.

Er is dus geld nodig voor een dergelijk platform én voor onderzoek. En daar willen wij graag een bijdrage aan leveren. U ook?

Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders van Hartekinderen in samenwerking met een paar kindercardiologen. Een aparte stichting voor deze doelgroep is noodzakelijk, omdat de Nederlandse Hartstichting zich richt op mensen die in de loop van hun leven hartpatiënt worden. Hun focus ligt niet bij aangeboren hartafwijkingen.Wij komen in actie
Ike liet ons een filmpje zien. Met kippenvel en natte ogen werd dat bekeken. Zo’n lief hummeltje moet toch net zo oud kunnen worden als wij?!
Ike schreef een mooie column over onze actie, waaraan weinig toe te voegen valt.

Helpt u mee?


De column van Ike

HARTEKREET!

Vorige week was ik bij een presentatie die werd gehouden door twee jonge vaders. Leuke mannen, begin veertig denk ik. Vaders van een Hartekind. Een Hartekind is een kind dat met een hartafwijking wordt geboren.
Ik wist het niet;  elke dag worden vier kinderen met een aangeboren hartafwijking geboren.. En om-de-dag overlijdt er zo’ n kindje. De vaders lieten een filmpje zien, een compilatie van een televisieprogramma, ‘een dagje in het WKZ’.
Emma van vier jaar zou geopereerd worden en we werden meegenomen naar de voorbereidende gesprekken, schattig meisje met blonde vlecht en blozende wangen, niks aan te zien! Maar Emma had als baby al meerdere hartoperaties ondergaan en een volgende operatie was noodzakelijk. De spanning was voelbaar en je verwacht in zo’n uitzending dat het goed afloopt. Niet! Het was te veel voor Emma’s hartje.

Ik ben moeder van drie gezonde kinderen en na het zien van het filmpje en het kijken en luisteren naar deze twee vaders realiseerde ik me weer; ik bof!

Kindercardiologen in het hele land doen veel goeds maar weten van elkaar niet wat ze doen, welke vorderingen ze maken etc. Er is geen agenda, geen platform om kennis te delen en dat kost levens.

Tja, en toen vroeg ik me af, wat kan ik doen? Kan ik het verschil maken?
JA! Maar niet alleen natuurlijk, daar heb ik u en mijn collega’s bij nodig.
Volgende week start de kinderboekenweek en krijgt elk kind bij aankoop van een boek een kinderboekenweekgeschenk. Nu dacht ik: als iedere ouder of grootouder bij aankoop van een jeugdboek en bij ontvangst van een geschenk, nu eens een Euro in de collectebus van Stichting Hartekind doet. Dan moeten wij toch SAMEN € 1.000 in kunnen zamelen?!!
Het is natuurlijk een slok op een borrel maar toen ik het idee aan de Hartekindvaders voorlegde werd ik stil van hun dankbare reactie.
Ik zie u graag in de Kinderboekenweek, voor een boek, een geschenk èn een bijdrage voor de Stichting Hartekind.

Ike Bekking  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris