maart

Arno in DWDD boekenpanel

woensdag 28 maart 2018

Woensdagavond 28 maart om 19.00 uur schuift Arno voor de laatste keer aan bij het boekenpanel van DWDD. Het panel wisselt na 2 seizoenen van samenstelling. Wij vinden dat Arno en de andere panelleden het geweldig gedaan hebben en gaan als collega's mee naar de opnames van deze laatste uitzending. Dit betekent dat de winkel vandaag om 16.30 uur sluit.

 

Meer informatie

april

Interview met Renate Dorrestein

donderdag 5 april 2018

Donderdagavond 5 april om 20.00 uur is er een interview met Renate Dorrestein.

Renate Dorrestein is niet alleen de auteur van tientallen boeken, maar ook schreef zij talloze artikelen en gaf vele lezingen. In Dagelijks werk presenteert zij de praktijk van haar schrijversleven aan de hand van een selectie van teksten die onder meer laat zien hoe lang zij al bezig is bepaalde thema’s te exploreren. Samen vormen die teksten een indrukwekkend schaduwoeuvre en geven ze de bronnen van Dorresteins werk prijs.
Wat evenmin eerder tussen twee kaften belandde, is Dorresteins correspondentie met lezers, redacteuren,  boekverkopers en collega’s. Bij elkaar laten deze hoogst  uiteenlopende verbale uitingen onverwachte facetten van ‘een  schrijversleven’ zien.
Dorrestein schreef rake en vermakelijke teksten bij de door haar gekozen stukken. Niet alleen gunt zij de lezer zo een herkenbaar tijdsbeeld, indirect schreef zij met deze compositie een autobiografie. Een genot voor haar vele trouwe lezers,  maar ook een inspirerende leidraad voor wie net als zij gefascineerd is door het beroep waarin zij excelleert: het schrijverschap.

Toegang vrij

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie

Geef een prentenboek cadeau!

vrijdag 6 april 2018

Het initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Meer informatie

Bookstoreday bij Blokker - we vieren het boek!

zaterdag 14 april 2018

Na een succesvolle eerste Bookstore Day in 2017 organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op deze dag vieren we de boekhandel en u als klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met optredens van ruim honderd schrijvers in zo’n tweehonderd boekwinkels in het hele land. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt geleid door creatieve ondernemers en door gedreven verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

Natuurlijk hebben wij voor deze dag ook een mooi programma samengesteld. Nadere informatie en invulling van ons programma volgt nog!

 

Programma

 

10.30 uur: Voorstelling Boer Boris met Ted van Lieshout en Philip Hopman

Sinds 2012 werken Philip Hopman en Ted van Lieshout samen aan de serie Boer Boris, een reeks prentenboeken over de avonturen van een boer. Elk van deze boeken is op rijm geschreven door Ted en voorzien van mooie, grote illustraties, gemaakt door Philip Hopman. Hierdoor zijn deze boeken ideaal voor ouders en kind om samen te lezen.

 

12.00 uur: Presentatie 25 jaar Libris Literatuur Prijs

 

15.00 uur: Workshop Ontroerend goed- Van kunst kijken naar kunst kopen door Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx

Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het? Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen.

 

U kunt alvast zien op de website www.bookstoreday.nl welke exclusieve uitgaven en sterk in prijs verlaagde boeken er op deze dag bij ons in de boekhandel verkrijgbaar zullen zijn.

Meer informatie

Ontmoeting met De Gruffalo

zaterdag 21 april 2018

Twintig jaar geleden verscheen bij Uitgeverij Lemniscaat het boek van Julia Donaldson: De Gruffalo. Dit prachtige en veelvuldig herdrukte prentenboek werd een groot succes. Daarom zal deze hele dag in het teken staan van De Gruffalo, met een levensgrote wandelende Gruffalo. Bij mooi weer buiten op straat en bij regen in de winkel. De Gruffalo is er de hele dag. Wil je met de Gruffalo op de foto: kom langs!

Meer informatie

Lees met ons - de leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 24 april 2018

Dinsdagavond 24 april 20.00 uur wordt er weer een boek besproken in de leesclub van de boekhandel. Deze keer staat Zomerlicht, en dan komt de nacht van Jon Kalman Stefánsson centraal.

In Zomerlicht, en dan komt de nacht schrijft Jón Kalman Stefánsson over een klein IJslands dorp, waar de bewoners dolen in het labyrint van de menselijke ziel. Iedereen strijdt op zijn manier tegen de lethargie, een gevaar dat in de kleine gemeenschap op de loer ligt. Stefánsson schrijft met mededogen over het dorp, waarin de komst van een restaurant met veel wantrouwen wordt bezien en een affaire de gemoederen lang bezighoudt. Het einde van het boek zal daardoor als een mokerslag aankomen en de lezer niet meer loslaten.

Toegang: € 5,-

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie

Lezing Hella en Sandra Rottenberg 'De sigarenfabriek van Isay Rottenberg'

donderdag 26 april 2018

Donderdagavond 26 april 20.00 uur houden Hella en Sandra Rottenberg een lezing over De sigarenfabriek van Isay Rottenberg.

De sigarenfabriek van Isay Rottenberg is een even aangrijpend als boeiend verslag: geschiedenis en familieverhaal in één. Een oproep over geroofd joods bezit brengt Hella en Sandra op het spoor van de sigarenfabriek die hun grootvader, Isay Rottenberg, in 1932 overnam in het stadje Döbeln bij Dresden. Niemand, noch hun grootvader, noch hun vaders, had hun er ooit iets over verteld. De fabriek blijkt ook niet de eerste de beste, maar de modernste van Duitsland, waartegen de concurrenten fel campagne voeren. In Duitse archieven vinden ze een schat aan documenten, waarin op de voet te volgen is hoe de Nederlands-joodse ondernemer Isay Rottenberg onverschrokken strijd levert om zijn bedrijf in nazi-Duitsland te behouden. Waarom stapte hij in dit avontuur? En waarom bleef hij toen Hitler een halfjaar later aan de macht kwam?

Toegang: € 5,-

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie