2018

december

Ontmoeting en signeersessie met Georgina Verbaan

zaterdag 8 december 2018

Zaterdagmiddag 8 december signeert Georgina Verbaan haar bundel Iets om naar uit te kijken.

Al jaren vrolijkt Georgina Verbaan de zaterdag op met haar columns in NRC. Daar creëert ze een geheel eigen universum waarin zomaar het mannetje met de lakschoentjes en de pommade kan opduiken. In een weergaloze stroom woorden laat ze zich meevoeren naar de tijd dat ze nog aan batterijen likte, verbaast ze zich over mensen met regenpakken en rouwt ze over de dood van haar kat prof. dr. Laurens.

Sinds haar debuut Loze ruimte (2016) heeft Verbaan ook als schrijfster naam gemaakt. Ze trad met Saskia Noort en Stella Bergsma op in een stampvolle Lowlands-tent en schitterde op het Rotterdamse Boekenbal. Hoog tijd voor een vervolg. Dit keer zijn er naast de columns maar liefst drie verhalen opgenomen, waarvan ze er een speciaal voor deze bundel schreef.

Datum/tijd: Zaterdag 8 december van 14.00 tot 15.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Muziek en boekpresentatie Rick Treffers

zaterdag 8 december 2018

Zaterdagmiddag 8 december brengt Rick Treffers een bezoek aan de boekhandel. Rick, woonachtig in Spanje maar geboren in Heemstede, komt vertellen over zijn pas verschenen debuut Ik wou dat ik jouw leven had. Daarna zal hij ook op zijn gitaar spelen en uiteraard aansluitend zijn boek signeren.

Dit boek gaat over zijn leven als troubadour in Spanje en de bewondering en afgunst die hij daarmee oogst. Na een afscheidstour langs clubs en theaters in Nederland ruilde Rick Treffers zijn Hollandse leven in 2011 in voor een nieuw bestaan als troubadour aan de Middellandse Zee. Eindelijk: hij droomde er al twintig jaar over. Vijf jaar later ontvangt Treffers een interviewverzoek van een journalist uit Haarlem. Gevleid gaat Rick op het verzoek van Dick Scheffers in en weidt met groot genoegen uit over zijn avonturen als troubadour in den vreemde. Dit interview verschijnt nu samen met Rick’s tourverslagen in boekvorm. In Ik wou dat ik jouw leven had geeft Rick een onbedekt kijkje in het kalende hoofd van de rondtrekkende muzikant, de soms keiharde muziekwereld in Nederland en Spanje en het leven in een ander land. Ook Dick Scheffers leren we beter kennen. Zijn aantekeningen geven inzicht in de dubbele agenda’s, vooringenomenheid en de scoringsdrift van een regionaal journalist, die eigenlijk liever zelf muzikant was geworden.

Datum/tijd: Zaterdag 8 december van 16.00 tot 17.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Lezing over unieke facsimile meubel met schetsboeken van Van Gogh

woensdag 12 december 2018

Vanaf 15 november is bij Boekhandel Blokker een facsimile editie te koop van schetsboekjes van Vincent van Gogh. Deze boekjes zijn onder gebracht in een prachtig meubel en is in beperkte oplage te koop. 

De vier enige overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh zijn in het bezit van het Van Gogh Museum en zullen, vanwege hun kwetsbaarheid, niet meer in het openbaar getoond worden. Om die reden heeft het Van Gogh Museum besloten om van deze vier schetsboeken, die in de periode 1884-1890 gebruikt zijn, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief als facsimile’s in een gelimiteerde oplage uit te laten geven door Uitgeverij Komma.

Intekenprijs t/m 14 november € 4.950,=
Vanaf 15 november € 5.750,=

 

Datum/tijd: woensdag 12 december 20.00 uur

Toegang: € 7,50 (inclusief een klein geschenk)

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Ontmoeting met Yvette van Boven

zaterdag 15 december 2018

Hoeraaaa Yvette van Boven komt langs in de boekhandel! Er zal een kort gesprek plaatsvinden en daarna zal ze signeren.

Wat komt er allemaal uit de oven van Yvette van Boven? Soufflé van waterkers met roquefort,
gevulde zeebaars, worstenbroodjes met ui en venkel, rabarber-amandelplaatcake -krijgt u al honger?
Twee jaar lang bedacht Yvette voor Volkskrant Magazine elke week een ovenrecept. Meer dan 50 van de lekkerste en leukste gerechten uit de serie zijn nu gebundeld in dit fijne boek. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening
met korte instructies. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. Een heerlijk nieuw boek vol inspiratie.

 

Datum/tijd: Zaterdag 15 december van 15.00 tot 16.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Ingeborg van 't Pad Bosch signeert Kroniek van een erfenis

zondag 16 december 2018

Zondagmiddag 14.00 uur signeert Ingeborg van 't Pad Bosch haar roman Kroniek van een erfenis. 

Over dit boek: "Als je altijd een masker hebt gedragen, kun je dan nog worden wie je bent?' Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de orde van de dag zijn, zoekt hij naar zijn identiteit. Het brengt hem op plaatsen, in New York, die het daglicht niet kunnen verdragen. Daar leert hij al snel dat hij zichzelf niet kan en mag zijn. Als zijn dominante vader hem mee terugneemt naar het industriële Eindhoven, vindt hij stukje bij beetje uit wie hij is. Een geheime erfenis en een hevige verliefdheid confronteren hem echter met leugens en bedrog. De waarheid komt pas twee generaties later boven tafel… Hoe blijft een familiegeheim generaties lang verborgen?

Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971) werkte vijftien jaar lang als psycholoog, totdat ze met haar gezin in 2010 naar New York verhuisde. Daar begon ze met schrijven voor diverse nieuwssites en tijdschriften. Inmiddels verscheen van haar hand Familie Jansen goes New York (2016) en is zij hoofdredacteur van De Wereldwijven (2017).

Datum/tijd: Zondag 16 december van 14.00 tot 15.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

Meer informatie

2019

januari

Lees met ons - de leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 15 januari 2019

In de eerste leesclub van het nieuwe jaar zal het boek De vogels van Tarjei Vesaas worden besproken.

Over het boek:

De zevenendertigjarige Mattis is een in zichzelf gekeerde man die moeite heeft zich te verhouden tot de volwassen wereld. Hij woont samen met zijn zus Hege in een klein huis in de verlaten Noorse bossen, waar zij probeert de eindjes aan elkaar te knopen met het breien van truien. Ze moedigt Mattis regelmatig aan om ook werk te zoeken, maar veelal zonder resultaat. 
Als het Mattis op een dag lukt om veerman te worden op het meer waaraan ze wonen, is de enige passagier die hij dagelijks vervoert een houthakker, Jørgen. Wanneer die verliefd wordt op Hege en bij Mattis en haar intrekt, vindt Mattis het maar moeilijk met deze veranderingen om te gaan.

 

Toegang: € 5

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via info@boekhandelblokker.nl en/of 023-5282472

Meer informatie