november

Presentatie 'Facestories' van Julie Blik en Ariëlla Kornmehl

zaterdag 3 november 2018

Fotografe Julie Blik en romanschrijfster Ariëlla Kornmehl maakten samen het boek Facestories. Op zaterdagmiddag 3 november om 15.00 uur vertellen zij hierover en signeren zij beiden dit prachtig mooie boek.

Het project FACESTORIES ging van start op Facebook onder het motto "Behind every face lies a story to be told'. Schrijfster Ariëlla Kornmehl en fotografe Julie Blik bezochten 100 bekende en minder bekende Nederlanders met het idee dat iedereen verhalen bij zich draagt die de moeite waard zijn te vertellen. Die invalshoek loonde zich en resulteerde in 100 persoonlijke verhalen en even persoonlijke portretten, die wekelijks op Facebook verschenen.
'Laat een van de mooie portretten op je inwerken, lees dan het bijbehorende korte verhaal en je zult de foto daarna met andere ogen bekijken. FACESTORIES legt het verhaal bloot dat achter elk gezicht schuilt.' - Inge Diepman

 

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

 

Meer informatie

Lees met ons - de leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 6 november 2018

Deze avond zal het boek 'Wanneer het water breekt' van Chris de Stoop worden besproken in de leesclub.

Dit is het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland ontvluchtten. Hung stak in een kleine vissersboot de zee over om hier in een dorp achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen. Gwen bouwde een succesvolle zaak op, maar worstelt nu met haar eigenheid.
Het is ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee: een kleine gemeenschap van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer.
Wanneer het water breekt is het verhaal van de diepe breuk die migratie is – voor de betrokkenen en voor de bevolking. Hoe komen migrant en maatschappij tot een nieuwe vorm van samenleven? Een verhaal van deze tijd, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop, die de familie al jaren kent en met tientallen reisgenoten sprak. 

 

Toegang: € 5

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via info@boekhandelblokker.nl en 023-5282472

Meer informatie

Boekpresentatie Jaap van Driel (local hero)

vrijdag 9 november 2018

Heemstedenaar Jaap van Driel presenteert zijn nieuwe boek Waar is de projectmanager toch mee bezig? U bent van harte welkom op deze boekpresentatie bij Boekhandel Blokker.

Soms hebt u de indruk dat projectmanagers in een andere wereld leven. Snappen ze soms niet waar u mee bezig bent? Als manager of ondernemer is uw zorg begrijpelijk, maar niet helemaal terecht. Goede projectmanagers concentreren zich op hun taken en proberen gewoon hun doelen te halen. Niets meer en niets minder. Als u wilt dat zij het grote plaatje begrijpen, dan zult u hun actief moeten begeleiden. In dit boek leert u hoe u de voortgang van een project succesvol kunt bewaken en meer begrip kunt creëeren tussen projectmedewerkers en de rest van de organisatie. Door het stellen van de juiste vragen zullen meer projecten slagen, met beter bruikbare resultaten: • Snappen jullie wat het doel is van dit project? • Zijn jullie in staat om tijdig bij te sturen? • Kunnen jullie aantonen dat het budget volstaat en de deadline wordt gehaald? Jaap van Driel begeleidt bestuurders bij het realiseren van complexe projecten. Hij was hoofd van het Global Project Excellence Centre van Shell waar hij onderzoek deed naar de succesfactoren van projecten. Daarna is hij zijn expertise als consultant gaan inzetten voor bedrijven als Akzo-Nobel, Philips en NRGValue.

 

Toegang vrij

Datum/tijd: vrijdag 9 november 17.30 - 19.00 uur

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie

Lezing Arjen van Veelen over 'Amerikanen lopen niet'

woensdag 14 november 2018

Woensdagavond 14 november geeft Arjen van Veelen een lezing over 'Amerikanen lopen niet'. 

Geen land ter wereld dat zoveel in het nieuws is als Amerika. We volgen de politiek en de media daar op de voet, en kennen Hollywood en New York uit de vele films. Maar als Arjen van Veelen naar de vergeten stad St. Louis verhuist, schrikt hij: dit is een steenrijk derdewereldland. Om het Amerika van nu te begrijpen, moet je in St. Louis zijn. Nergens is de kloof tussen arm en rijk, zwart en wit, stad en platteland zo groot als daar. In dit boek toont de meesterobservator Amerika zoals je dat zelden ziet - en brengt het verrassend dichtbij.

Arjen van Veelen(Rotterdam, 1980) werkt als redacteur en columnist bij nrc.next en NRC Handelsblad. Daarvoor was hij leraar Grieks en Latijn en redacteur bij de Leidse universiteitskrant Mare. Hij studeerde klassieke talen en journalistiek in Leiden. In 2009 won hij de Jan Hanlo Essayprijs Klein.

 

Datum/tijd: Woensdag 14 november 20.00 uur

Toegang: € 7,50

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

Meer informatie

Interview door Joke Linders met Maaike Meijer

donderdag 22 november 2018

Op 1 november verschijnt de biografie van Maaike Meijer over Fritzi Harmsen van Beek, Hemelse mevrouw Frederike. Zij wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Joke Linders (biograaf, recensent, docent, vertaler en consulent kinder- en jeugdliteratuur) gaat met Maaike Meijer in gesprek.

Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten werd in 1965 ontvangen als een literaire sensatie. Ook schreef ze betoverende korte verhalen en was ze journalist, kunstenaar en illustrator. Frederike Martine ten Harmsen van der Beek, ‘Fritzi’, werd lang afgeschilderd als spilzieke ‘flodderdiva’.
Deze kunstenaarsbiografie vertelt een ander verhaal. Harmsen van Beek was nog zoveel meer dan het creatieve middelpunt van villa Jagtlust. Voor het eerst komt Frederike zelf aan het woord, in brieven en fragmenten uit haar dagboek dat ze sinds haar vroege jeugd bijhield. Maaike Meijer sprak met tal van vriendinnen, vrienden en collega-kunstenaars en kreeg inzage in Harmsen van Beeks gehele archief. Ze doet met haar biografie recht aan een fascinerend en veelzijdig kunstenaarschap van internationale allure.

 

Datum/tijd: Donderdag 22 november 20.00 uur

Toegang: € 7,50

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

Meer informatie

Ontmoeting met Levi Weemoedt

vrijdag 30 november 2018

Onlangs verscheen de bundel Pessimisme kun je leren. Hier in staat een keuze van gedichten van Levi Weemoedt gekozen door Özcan Akyol.
Het optreden bij DWDD zorgde voor een geweldige belangstelling.
De bijzondere aandacht van het werk van Levi Weemoedt willen we graag met u vieren. U bent van harte welkom op vrijdag 30 november voor een bijzondere ontmoeting.
Het perfecte cadeau voor 5 december of voor de Kerstdagen.

 

Datum/tijd: vrijdag 30 november 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Toegang vrij

 

Meer informatie

december

Ontmoeting en signeersessie met Georgina Verbaan

zaterdag 8 december 2018

Zaterdagmiddag 8 december signeert Georgina Verbaan haar bundel Iets om naar uit te kijken.

Al jaren vrolijkt Georgina Verbaan de zaterdag op met haar columns in NRC. Daar creëert ze een geheel eigen universum waarin zomaar het mannetje met de lakschoentjes en de pommade kan opduiken. In een weergaloze stroom woorden laat ze zich meevoeren naar de tijd dat ze nog aan batterijen likte, verbaast ze zich over mensen met regenpakken en rouwt ze over de dood van haar kat prof. dr. Laurens.

Sinds haar debuut Loze ruimte (2016) heeft Verbaan ook als schrijfster naam gemaakt. Ze trad met Saskia Noort en Stella Bergsma op in een stampvolle Lowlands-tent en schitterde op het Rotterdamse Boekenbal. Hoog tijd voor een vervolg. Dit keer zijn er naast de columns maar liefst drie verhalen opgenomen, waarvan ze er een speciaal voor deze bundel schreef.

Datum/tijd: Zaterdag 8 december van 14.00 tot 15.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Muziek en boekpresentatie Rick Treffers

zaterdag 8 december 2018

Zaterdagmiddag 8 december brengt Rick Treffers een bezoek aan de boekhandel. Rick, woonachtig in Spanje maar geboren in Heemstede, komt vertellen over zijn pas verschenen debuut Ik wou dat ik jouw leven had. Daarna zal hij ook op zijn gitaar spelen en uiteraard aansluitend zijn boek signeren.

Dit boek gaat over zijn leven als troubadour in Spanje en de bewondering en afgunst die hij daarmee oogst. Na een afscheidstour langs clubs en theaters in Nederland ruilde Rick Treffers zijn Hollandse leven in 2011 in voor een nieuw bestaan als troubadour aan de Middellandse Zee. Eindelijk: hij droomde er al twintig jaar over. Vijf jaar later ontvangt Treffers een interviewverzoek van een journalist uit Haarlem. Gevleid gaat Rick op het verzoek van Dick Scheffers in en weidt met groot genoegen uit over zijn avonturen als troubadour in den vreemde. Dit interview verschijnt nu samen met Rick’s tourverslagen in boekvorm. In Ik wou dat ik jouw leven had geeft Rick een onbedekt kijkje in het kalende hoofd van de rondtrekkende muzikant, de soms keiharde muziekwereld in Nederland en Spanje en het leven in een ander land. Ook Dick Scheffers leren we beter kennen. Zijn aantekeningen geven inzicht in de dubbele agenda’s, vooringenomenheid en de scoringsdrift van een regionaal journalist, die eigenlijk liever zelf muzikant was geworden.

Datum/tijd: Zaterdag 8 december van 16.00 tot 17.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Lezing over unieke facsimile meubel met schetsboeken van Van Gogh

woensdag 12 december 2018

Vanaf 15 november is bij Boekhandel Blokker een facsimile editie te koop van schetsboekjes van Vincent van Gogh. Deze boekjes zijn onder gebracht in een prachtig meubel en is in beperkte oplage te koop. 

De vier enige overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh zijn in het bezit van het Van Gogh Museum en zullen, vanwege hun kwetsbaarheid, niet meer in het openbaar getoond worden. Om die reden heeft het Van Gogh Museum besloten om van deze vier schetsboeken, die in de periode 1884-1890 gebruikt zijn, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief als facsimile’s in een gelimiteerde oplage uit te laten geven door Uitgeverij Komma.

Intekenprijs t/m 14 november € 4.950,=
Vanaf 15 november € 5.750,=

 

Datum/tijd: woensdag 12 december 20.00 uur

Toegang: € 7,50 (inclusief een klein geschenk)

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Ontmoeting met Yvette van Boven

zaterdag 15 december 2018

Hoeraaaa Yvette van Boven komt langs in de boekhandel! Er zal een kort gesprek plaatsvinden en daarna zal ze signeren.

Wat komt er allemaal uit de oven van Yvette van Boven? Soufflé van waterkers met roquefort,
gevulde zeebaars, worstenbroodjes met ui en venkel, rabarber-amandelplaatcake -krijgt u al honger?
Twee jaar lang bedacht Yvette voor Volkskrant Magazine elke week een ovenrecept. Meer dan 50 van de lekkerste en leukste gerechten uit de serie zijn nu gebundeld in dit fijne boek. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening
met korte instructies. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. Een heerlijk nieuw boek vol inspiratie.

 

Datum/tijd: Zaterdag 15 december van 15.00 tot 16.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie