oktober

Feestelijke opening van de kinderboekenweek met Jozua Douglas

zondag 1 oktober 2017

Zondagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur openen we de kinderboekenweek met Jozua Douglas. Zijn nieuwste boek Operatie Pisang is dan uit en daar gaan we natuurlijk een mooi feestje van maken!

Operatie Pisang is het derde deel in de serie Costa Banana van Jozua Douglas, getipt door DWDD. Elly Hees maakte de illustraties voor dit superspannende spionage-avontuur.

Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana, krijgen thuis les van meester Gabriel. Als de meester plotseling verdwijnt zonder afscheid te nemen, gaat Rosa met haar broertje Fico en vriendin Julia op onderzoek uit. Al gauw ontdekken ze dat er vreemde dingen gebeuren in en rond het paleis. Wie is bijvoorbeeld de beeldschone Coco met wie meester Gabriel verkering had? En wie is die geheimzinnige man met de snor?

Jozua Douglas is bekend van onder andere De gruwelijke generaal, waarvoor hij de Pluim van de Nederlandse Kinderjury kreeg. Zowel De gruwelijke generaal als De ongelooflijke Ravi Ravioli werd door De Wereld Draait Door getipt als een van de beste kinderboeken van het jaar.

Toegang vrij

Meer informatie

Win een gebonden editie van Dan Brown - De oorsprong

dinsdag 3 oktober 2017

3 oktober verschijnt de oorsprong van Dan Brown!!!

Speel mee met JEU DE BOULES en win het boek!

Kom je het dichtst bij "de oorsprong" dan win je een speciale gebonden editie van de nieuwe Dan Brown.

Kom 's ochtends langs om mee te spelen en proef van onze zelfgebakken Dan Brownies met een kopje koffie en/of thee!!

Meer informatie

Geschiedenisfestival 2017 in Haarlem i.s.m. Historisch Nieuwsblad

zaterdag 7 oktober 2017

Beleef een historische dag op het Geschiedenis Festival. Na twee zeer succesvolle edities organiseert Historisch Nieuwsblad ook dit jaar het Geschiedenis Festival: hét event voor alle geschiedenisliefhebbers in Nederland. De beste sprekers en historici uit binnen- en buitenland verzorgen lezingen, workshops en debatten over alle mogelijke historische onderwerpen. Daarnaast vindt u op ons festivalterrein - de prachtige Philharmonie in Haarlem - theater, muziek, een Libris-boekwinkel en nog veel meer.

Ook dit jaar koopt u alle boeken van de sprekers gewoon op het festivalterrein. Boekhandel Blokker verzorgt de boekenverkoop!

Voor verdere informatie en kaartverkoop zie onderstaande link:

Meer informatie

Lees met ons - De leesclub van Boekhandel Blokker (volgeboekt)

dinsdag 10 oktober 2017

Dinsdagavond 10 oktober vanaf 20:00 uur zal er weer een leesclub bij ons in de boekhandel plaatsvinden. Het boek Hoe alles moest beginnen van Thomas Verbogt zal deze avond worden besproken.

Over het boek;

Thomas en Licia gaan als kinderen met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet. Aan hun tijd samen komt abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. We volgen Thomas en Licia daarna als twintigers, veertigers en zestigers. Zij blijven verbonden, ook als zij elkaar jaren niet zien. Toch zal het bijna een leven lang duren voordat Thomas begrijpt wat haar voorgoed veranderde. Hoe alles moest beginnen is een indrukwekkende roman over de liefde, de tijd, en de kracht van het verzinnen.

Toegang € 5,- aanmelden gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Meer informatie

Echtscheidingscafé met Tanger Advocaten (geannuleerd)

donderdag 12 oktober 2017

Deze avond is helaas geannuleerd.

Het echtscheidingscafé is een initiatief van Tanger Advocaten NV  en jeugdhulporganisatie Parlan in samenwerking met boekhandel Blokker.

Het thema van deze avond is; kinderen in echtscheiding. Een informatieavond voor belangstellenden.

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Schrijvers on tour

donderdag 19 oktober 2017

Aan het begin van het komende boekenseizoen brengen drie jonge, veelbelovende auteurs een nieuw boek uit: van Alma Mathijsen verschijnt de roman Vergeet de meisjes, van Lucas de Waard de roman Kraaien tellen en van Thomas Heerma van Voss het non-fictiewerk Plaatsvervangers. De drie schrijvers toeren door het land. Donderdagavond 19 oktober 20:00 uur brengen de auteurs een bezoek aan onze boekhandel om hun nieuwe werk te presenteren, in gesprek te gaan met lezers en om voor te lezen.

Toegang € 7,50

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Reserveren via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Arno in DWDD boekenpanel

dinsdag 31 oktober 2017

Dinsdagavond 19:00 schuift Arno Koek weer aan in het DWDD boekenpanel. Ieder bespreekt zijn eigen favoriete boek en gezamenlijk wordt één ultiem 'Boek van de maand' gekozen.

Meer informatie

november

Interview Thomas Verbogt

donderdag 2 november 2017

Donderdagavond 20:00 uur zal Thomas Verbogt worden geïnterviewd over zijn nieuwe roman Hoe alles moest beginnen.

Over het boek;

Thomas en Licia gaan als kinderen met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet. Aan hun tijd samen komt abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. We volgen Thomas en Licia daarna als twintigers, veertigers en zestigers. Zij blijven verbonden, ook als zij elkaar jaren niet zien. Toch zal het bijna een leven lang duren voordat Thomas begrijpt wat haar voorgoed veranderde. Hoe alles moest beginnen is een indrukwekkende roman over de liefde, de tijd, en de kracht van het verzinnen.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. 
Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. 
Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. 
Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich.

Toegang € 5,- 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Lezing Onno Blom over de nieuwe biografie van Jan Wolkers

woensdag 15 november 2017

Woensdagavond 15 november 20:00 uur geeft Onno Blom een lezing over Het litteken van de dood, de biografie van Jan Wolkers.

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel.
Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit.
Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf.
Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers’ biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.

 

Toegang € 10,- 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelbokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Lees met ons - De leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 21 november 2017

Dinsdagavond 21 november 20:00 uur wordt er weer een boek besproken in de boekhandel. Het boek dat deze keer centraal staat is 'Laat los mijn hand' van Edward Docx.

Over het boek;

Louis Lasker houdt zielsveel van zijn familie – de momenten dat het niet zo is daargelaten. Zijn twee halfbroers, Jack en Ralph, zijn fantastische, lastige mensen, maar heel druk met hun eigen ego’s. Louis’ leven staat in het teken van het verzorgen van zijn vader. Met zijn vieren ondernemen ze per busje een reis van Londen naar Zürich. Hun vader is ongeneeslijk ziek en hij wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. In Engeland is dat bij wet verboden. In deze geweldige roadnovel gaat het in feite over de elementaire vragen in het leven en wat er uiteindelijk werkelijk toe doet. ‘Ontroerend’ dekt geenszins de lading, dit boek knalt recht je hart in en laat je na lezing verweesd achter. Docx heeft een uiterst actueel verhaal geschreven en de meest onweerstaanbare en onuitstaanbare personages gecreëerd, rijkgeschakeerd als het leven zelf.

Toegang € 5,- aanmelden gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Meer informatie