september

Bernice Berkleef signeert 'Cody'

zaterdag 8 september 2018

Zaterdagmiddag 8 september van 14.00 - 15.30 uur signeert Bernice Berkleef haar spannende thrillerdebuut Cody.

Deze zomer las Arno op aanraden van een collega boekverkoper het thrillerdebuut van Bernice Berkleef - Cody.

Het verhaal: Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed¬hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Arno: Deze thriller is een op het oog lijkend eenvoudig en voorspelbaar verhaal. Toch kom je met dat idee van een koude kermis thuis. Dit verhaal is een feest en dat komt mede door het geweldige, onverwachte en verrassende plot. En daarmee krijgt dit boek een totaal andere dimensie en komt alles in een ander daglicht te staan. Genieten dus!

 

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie

Inzameling tweedehands boeken

dinsdag 11 september 2018

Wegens het grote succes van 4 jaar geleden houden we dit jaar weer een inzamelingsactie met boeken gevolgd door een week lang boekenverkoop. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel: Stichting Hospice Groep Haarlem e.o. 

In 2014 werd er een cheque geschonken aan het Hospice van € 10.000,-

Van dinsdag 11 september t/m donderdag 13 september kunnen boeken ingeleverd worden bij de container, ter hoogte van Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede. Dat kan van 9.30 tot 12.00 uur.

Deze actie is een samenwerking tussen De Stichting Hospice Groep Haarlem e.o. en Boekhandel Blokker.

De container is ter beschikking gesteld door Brantjes Papiervernietigers in Haarlem. Verder werken kosteloos mee: Pel Marktkramen in Haarlem, B&B Print en Office in Heemstede en de Gemeente Heemstede.

Meer informatie

Verkoop tweedehands boeken voor het goede doel: Stichting Hospice Groep Haarlem

vrijdag 14 september 2018

Vanaf vrijdag 14 september tot en met vrijdag 21 september worden alle ingeleverde boeken te koop aangeboden in acht marktkramen. De verkoop zal buiten plaatsvinden met medewerkers van Boekhandel Blokker, samen met vrijwilligers van het Hospice en bevriende klanten van de boekhandel.

De boeken zijn dagelijks te koop van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag 16 september zijn we extra geopend!

Meer informatie

Lezing Mirjam van Hengel gaat niet door!

donderdag 20 september 2018

Tot onze spijt gaatde lezing van Mirjam van Hengel over haar boek Een knipperend ogenblik, een portret van Remco Campert niet door.

Belangstellenden kunnen op vrijdag 21 september haar lezing horen bij de Kennemer Boehandel in Haarlem. Aanmelden via Info@kennemerboekhandel.nl of 023 5251944

------------------------------------------------

 

 

Meer informatie

Lees met ons - de leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 25 september 2018

Deze week is er een Italiaanse week in Heemstede, er wordt dan ook een Italiaans boek besproken in de leesclub. Dit keer staat De tuin van de familie Finzi-Contini van Giorgio Bassani centraal.

Aan de rand van Ferrara ligt een vervallen villa, omringd door een grote, parkachtige tuin, waar de geheimzinnige Finzi-Contini’s wonen. Als de plaatselijke tennisclub joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini’s hun privétennisbaan open te stellen. En zo raakt de verteller van de roman, een joodse gymnasiast, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog in de ban van de verlichte, weelderige droomwereld van de familie Finzi-Contini.

De verhalen en romans van Giorgio Bassani zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een overweldigend portret van het Italië van na de oorlog. Ze spelen zich allemaal af in Ferrara, een stad in Noord-Italië die eeuwenlang het centrum van de joodse cultuur was, en waar Bassani zelf opgroeide. Voor Bassani is Ferrara een voedingsbodem voor de herinnering; ieder verhaal vormt een tegenwicht voor het wegvallen van het verleden.

 

Toegang: € 5

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via info@boekhandelblokker.nl en 023-5282472

Meer informatie

Lezing Rosita Steenbeek

vrijdag 28 september 2018

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september is de winkelstraat omgetoverd in Italiaanse sfeer: BELLA ITALIA. Op vrijdagavond geeft Rosita Steenbeek een lezing over haar nieuwe boek (verwacht 19 september) Wie is mijn naaste? Mijn verhaal over de vluchtelingenopvang.

Wie is mijn naaste? gaat over haar ervaringen met vluchtelingen. Bijna achteloos gaan wij een landsgrens over terwijl er grote groepen zijn die weg willen maar niet kunnen of hun leven ervoor op het spel moeten zetten. Rosita Steenbeek maakte het lot van vluchtelingen en migranten van heel dichtbij mee. Op Lampedusa, Sicilië en in Libanon hoort zij de intense verhalen van de vluchtelingen én de hulpverleners, en deelt hun leven op de meest schrijnende maar ook mooie momenten. In een opvanghuis op Sicilië voor alleen reizende minderjarige asielzoekers. Met vrouwen uit Aleppo in een tent in een vluchtelingenkamp op een paar kilometer van de Syrische grens. Met hulpverleners in Libanon die de onmenselijke keuze moeten maken wie wel en wie niet mee mogen met een humanitaire corridor naar Italië.

Op al deze en nog veel meer plekken vol verdriet raakt Rosita Steenbeek aan de levens van mensen die op hun sterkst en tegelijk kwetsbaarst zijn. En alle betrokkenen worden ieder voor zich geconfronteerd met de fundamentele vraag: wie is mijn naaste?

 

Datum/tijd: Vrijdag 28 september, aanvang 20.00 uur

Toegang: € 7,50

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

foto links ©Frank-Ruiter

Meer informatie

oktober

Interview Jaap Robben over 'Zomervacht'

donderdag 4 oktober 2018

Donderdagavond 4 oktober interviewt Arno Koek Jaap Robben over zijn roman Zomervacht. Na zijn succesvolle en prachtige debuutroman Birk (Nederlandse Boekhandels Prijs 2014, ANV Debutantenprijs 2015 én Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015) verschijnt begin september zijn nieuwe roman Zomervacht.

Over het boek: Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Damian bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Damian vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord ‘vergoeding’ valt. 
Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?
In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

 

Datum/tijd: Donderdag 4 oktober 20.00 uur

Toegang: € 7,50

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

foto links ©Charlie De Keersmaecker

 

Meer informatie

Bezoek Jozua Douglas

zaterdag 6 oktober 2018

Tijdens de Kinderboekenweek brengt Jozua Douglas zaterdagmiddag 6 oktober een bezoek aan onze boekhandel! Wil je een handtekening? Vragen stellen? Samen op de foto? Kom langs! Jozua, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli heeft het kinderboekenweekgeschenk 2018 geschreven. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

De eilandenruzie is  het los te lezen vervolg op De Gruwelijke generaal, De Ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang. Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana ontdekken in dit boek wat echte vriendschap betekent.

De inhoud is nog supergeheim. Maar dit mag Jozua  al wel vertellen:

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Datum/tijd: Zaterdag 6 oktober 15.00 uur

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

 

Meer informatie

Lammert Kamphuis over 'Filosofie voor een weergaloos leven'

donderdag 18 oktober 2018

Donderdagavond 18 oktober geeft Lammert Kamphuis een lezing. Op 7 juni is Lammerts nieuwe boek verschenen Filosofie voor een weergaloos leven. In achttien prikkelende thema’s laat hij zien hoe filosofie behulpzaam is in het alledaagse leven.

‘Het leven is als wakker worden op een podium. Het toneelstuk waarin je terecht bent gekomen is al begonnen.’  Voor het leven is er geen generale repetitie ingepland. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Zo helpt Diogenes je om je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje. André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet. 

Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen ¿ en ga zelf aan de slag!

 

Toegang: € 7,50

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Verdere informatie volgt nog!

 

 

 

Meer informatie