april

Bookstoreday bij Blokker - we vieren het boek!

zaterdag 14 april 2018

Na een succesvolle eerste Bookstore Day in 2017 organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op deze dag vieren we de boekhandel en u als klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met optredens van ruim honderd schrijvers in zo’n tweehonderd boekwinkels in het hele land. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt geleid door creatieve ondernemers en door gedreven verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

Natuurlijk hebben wij voor deze dag ook een mooi programma samengesteld. 

 

 

Meer informatie

Ontmoeting met De Gruffalo

zaterdag 21 april 2018

Twintig jaar geleden verscheen bij Uitgeverij Lemniscaat het boek van Julia Donaldson: De Gruffalo. Dit prachtige en veelvuldig herdrukte prentenboek werd een groot succes. Daarom zal deze hele dag in het teken staan van De Gruffalo, met een levensgrote wandelende Gruffalo. Bij mooi weer buiten op straat en bij regen in de winkel. De Gruffalo is er vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur. Wil je met de Gruffalo op de foto: kom langs!

Meer informatie

Lees met ons - de leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 24 april 2018

Dinsdagavond 24 april 20.00 uur wordt er weer een boek besproken in de leesclub van de boekhandel. Deze keer staat Zomerlicht, en dan komt de nacht van Jon Kalman Stefánsson centraal.

In Zomerlicht, en dan komt de nacht schrijft Jón Kalman Stefánsson over een klein IJslands dorp, waar de bewoners dolen in het labyrint van de menselijke ziel. Iedereen strijdt op zijn manier tegen de lethargie, een gevaar dat in de kleine gemeenschap op de loer ligt. Stefánsson schrijft met mededogen over het dorp, waarin de komst van een restaurant met veel wantrouwen wordt bezien en een affaire de gemoederen lang bezighoudt. Het einde van het boek zal daardoor als een mokerslag aankomen en de lezer niet meer loslaten.

Toegang: € 5,-

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie

Lezing Hella en Sandra Rottenberg 'De sigarenfabriek van Isay Rottenberg'

donderdag 26 april 2018

Donderdagavond 26 april 20.00 uur houden Hella en Sandra Rottenberg een lezing over De sigarenfabriek van Isay Rottenberg.

De sigarenfabriek van Isay Rottenberg is een even aangrijpend als boeiend verslag: geschiedenis en familieverhaal in één. Een oproep over geroofd joods bezit brengt Hella en Sandra op het spoor van de sigarenfabriek die hun grootvader, Isay Rottenberg, in 1932 overnam in het stadje Döbeln bij Dresden. Niemand, noch hun grootvader, noch hun vaders, had hun er ooit iets over verteld. De fabriek blijkt ook niet de eerste de beste, maar de modernste van Duitsland, waartegen de concurrenten fel campagne voeren. In Duitse archieven vinden ze een schat aan documenten, waarin op de voet te volgen is hoe de Nederlands-joodse ondernemer Isay Rottenberg onverschrokken strijd levert om zijn bedrijf in nazi-Duitsland te behouden. Waarom stapte hij in dit avontuur? En waarom bleef hij toen Hitler een halfjaar later aan de macht kwam?

Toegang: € 5,-

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie

mei

Lezing Annette Oudejans over 'Een familie in het verzet'

woensdag 2 mei 2018

Woensdagochtend 2 mei geeft Annette Oudejans een lezing over Een familie in het verzet. Ze heeft onderzoek gedaan naar de geschiedenis van haar familie, die actief was in het verzet. Vier familieleden hebben hierdoor de oorlog niet overleefd. Een van haar familieleden woonde in Heemstede, waar hij les gaf in het klooster.

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Meer informatie

Vertalersgeluk op tournee

woensdag 9 mei 2018

Op woensdagavond 9 mei doet de Vertalersgeluktournee Boekhandel Blokker in Heemstede aan. Vier vertalers komen deze avond vertellen over de vertalingen van hun voor de Europese Literatuurprijs genomineerde romans:

- Anneke Bok over Het huis van de namen van Colm Tóibín (uit het Engels, Uitgeverij De Geus)
- Elly Schippers en Jantsje Post over Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili (uit het Duits, Uitgeverij Atlas Contact)
- Roel Schuyt over De vos van Dubravka Ugrešić (uit het Kroatisch, Nijgh & Van Ditmar)

Interactieve entr'acte van Koen Boelens en Helen Zwaan van de Vereniging van Nieuwe Vertalers.
Het gesprek tussen de vertalers en het aanwezige publiek staat onder leiding van boekhandelaren Coen Vermaas en Arno Koek. De avond in Heemstede is georganiseerd i.s.m. Athenaeum Boekhandel Haarlem.

Toegang: €5

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Roel Janssen over 1968

dinsdag 15 mei 2018

Dinsdagavond 15 mei 20:00 uur geeft Roel Janssen een lezing over zijn boek 1968. Ook leuk voor alle 50-jarigen in Heemstede! 

Het jaar 1968 behoort tot de iconische jaren van de twintigste eeuw. Het is een kanteljaar, waarin alles mogelijk lijkt. 1968 is het jaar van de Meirevolutie in Parijs, de Praagse Lente, het verzet tegen de oorlog in Vietnam, het bloedbad van My Lai, de moorden op Martin Luther King en Robert Kennedy, de Yippies bij de Democratische conventie in Chicago, de zwarte handschoenen bij de Olympische Spelen in Mexico en Amsterdam als ‘magies centrum’.

In dit enerverende, kleurrijke boek neemt Roel Janssen, die in mei 1968 naar Parijs trok om getuige te zijn van de studentenrevolte, de lezer mee op een wereldreis door het revolutiejaar. Het is een gedreven journalistiek verslag dat de gebeurtenissen van vijftig jaar geleden in perspectief plaatst en de herinneringen aan dat veelbewogen jaar levend houdt. ‘You Say You Want a Revolution’, een verwijzing naar de hit van The Beatles in 1968, onderscheidt zich door een spannende verteltrant vol smakelijke details en oog voor de zelfoverschatting van de generatie van ’68.

Toegang: €5

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie