januari

Johan Neeskens signeert 'De wereldvoetballer'

vrijdag 12 januari 2018

Op vrijdag 12 januari van 16.00 tot 17.30 uur komt Johan Neeskens, die al vele jaren in Zwitserland woont, naar Heemstede om zich bij ons in de boekhandel te laten interviewen door Jaap Visser, de schrijver en uitgever van het alom geprezen boek Johan Neeskens de Wereldvoetballer dat met honderden groot afgedrukte, schitterende foto’s een prachtig document is. Een boek over zijn jonge jaren in Heemstede, over voetballen en honkballen bij RCH, over zijn legendarische trainer Piet Peeman en over zijn avonturen in het wereldvoetbal.

Johannes Jacobus Neeskens, geboren op 15 september 1951, zei op vijftienjarige leeftijd tegen zijn vader: ‘Pa, ik ga proberen met voetballen mijn geld te verdienen. Ik waag de gok.’
Het pakte geweldig uit. De geharde en gevoelige jongen van bescheiden afkomst zou een van de beste middenvelders ter wereld worden, winnaar van drie Europa Cups en de wereldbeker met Ajax, bij Barcelona Spaans voetballer van het jaar 1976, en tweevoudig WK-finalist met het Nederlands Elftal.

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, 2101 JP Heemstede

Meer informatie

Nieuwjaarstoost met Paolo Cognetti

zaterdag 13 januari 2018

Op zaterdag 13 januari willen wij, met jullie, om 12.00 uur toosten op het nieuwe jaar en op het bezoek van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti (spreekt ook engels).

"De acht bergen" was in september 2017 het Boek van de Maand bij DWDD en werd getipt door Arno. 
Op vrijdag 12 januari is Cognetti te gast bij Borderkitchen in Den Haag -http://www.borderkitchen.nl/bkauthor/paolo-cognetti/?lang=nl 

Op zaterdag signeert hij bij ons in de boekhandel "De acht bergen" speciaal voor alle enthousiaste lezers. We zullen kort met Paolo in gesprek gaan.

Wij stellen jullie aanwezigheid zeer op prijs! 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, 2101 JP Heemstede

(c) Roberta Roberto

Meer informatie

Interview Inge Schilperoord met Alex Boogers

donderdag 18 januari 2018

Donderdagavond 20.00 uur gaat schrijfster Inge Schilperoord in gesprek met Alex Boogers over o.a. zijn nieuwe roman Onder een hemel van sproeten (2017). Deze roman werd in oktober getipt door Arno Koek bij het boekenpanel van DWDD.

Alex Boogers (1970) woont en werkt in het Naamloze Gat, onder de rook van Rotterdam. Hij debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. In oktober 2017 verscheen de nieuwe roman Onder een hemel van sproeten. In zijn achtste roman schept Alex Boogers opnieuw een bijzonder universum waarin tegenstellingen bij elkaar komen: ouderdom versus jeugd, zwart versus blank, volks versus elitair. Onder een hemel van sproeten is een confronterende roman over afkomst, achtergrond, vriendschap, vergelding, wraak en loyaliteit.

Inge Schilperoord (1973) publiceerde in NRC Handelsblad, Psychologie Magazine en Crossing Border Magazine. Ze werkt als forensisch psycholoog bij onder andere het Pieter Baan Centrum.  Ze debuteerde met Muidhond en won de Bronzen Uil 2015. Samen met Alex Boogers (Alleen met de goden) stond zij op de shortlist van de de Libris Literatuur Prijs 2016.

 

Toegang: € 7,50

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, 2101 JP Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

 

Meer informatie

Lees met ons - De leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 23 januari 2018

Dinsdagavond 23 januari 20.00 uur zal onze eerste leesclub van het nieuwe jaar weer plaatsvinden. Deze keer zal het boek 'Houtrot' van Rinske Hillen worden besproken.

Over het boek:

Natuurfilosoof Bram Wenksterman bewoont een pand aan de Amsterdamse Keizersgracht dat al generaties lang in zijn familie is. In de immense achtertuin liggen zijn voorouders begraven. De fundering moet dringend worden aangepakt en er zit niets anders op dan geld te vragen aan zijn rijke schoonvader. Dat ligt gevoelig, want Wenkstermans vrouw is pas opgenomen in een psychiatrische inrichting en de meningen zijn verdeeld: nam hij de juiste beslissing? Intussen organiseert zijn minnares een verrassingsfeest voor zijn vijfenvijftigste verjaardag. Als zijn dochter Amber voor die gelegenheid naar huis komt, ontdekt ze een voortwoekerend geheim. Het feest blijkt de aanzet tot een ongekend dramatische climax.

Houtrot is geïnspireerd op de waargebeurde geschiedenis van twee grachtenpanden. Het is een filosofische roman over schuld, verraad en familieloyaliteit. In de strak gecomponeerde plot ontrolt het verhaal zich in drie dagen tot een puinhoop.

 

Toegang € 5,- aanmelden gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Meer informatie

Lezing over 'Opruimen voor je doodgaat'

woensdag 24 januari 2018

Woensdagochtend 24 januari van 10.30 tot 11.30 uur geeft Annelie Brummer een lezing over het boek Opruimen voor je dood van Margareta Magnusson.

In het boek Opruimen voor je dood beschrijft Margareta Magnusson het edele Zweedse gebruik ‘döstädning’, het Zweedse gebruik om je materiële bezittingen te ordenen tegen het einde van je leven. Het is een ritueel dat je helpt om te reflecteren op het leven – of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of bij lange na nog niet. Wat laat je achter aan materiële bezittingen als je er zelf niet meer bent? Wat zegt dat over jou? Door de erfstukken te scheiden van de rommel, orden je ook de waardevolle herinneringen.

Annelie Brummer, woonachtig in Heemstede, is al meer dan 12 jaar expert in het aanbrengen van rust, ruimte en overzicht!

In de afgelopen jaren heeft ze diverse mensen (letterlijk) geholpen met het opruimen van huis, hoofd en humeur. Hierdoor krijgen ze weer ruimte voor andere, belangrijkere zaken in hun leven.

Het boek Opruimen voor je dood van Margareta Magnusson is Annelie op het lijf geschreven. “Fantastisch zoals deze vrouw verantwoordelijkheid neemt voor haar spullen.” Annelie komt regelmatig schrijnende zaken tegen in haar werk als Professional Organizer.

Toegang vrij

Aanmelden gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Arno Koek in DWDD boekenpanel

dinsdag 30 januari 2018

Ook in het nieuwe jaar bespreken Arno en de andere panelleden weer hun favoriete boek van de maand. De boeken van de maand januari worden besproken in de uitzending van De Wereld Draait Door op 30 januari om 19.00 uur.

Meer informatie

februari

Lezing Michel Krielaars en Henriette Schenk zingt liederen

donderdag 8 februari 2018

Donderdagavond 8 februari om 20.00 uur vertelt Michel Krielaars (NRC) over zijn nieuwe boek Alles voor het moederland en Henriette Schenk zingt Sovjetliederen en Jiddische liederen.

Aan de hand van de bewogen levens van de grote Russisch-Joodse schrijvers Isaak Babel en Vasili Grossman schetst Michel Krielaars in Alles voor het moederland een beeld van een meedogenloze wereld, waarin het vermoorden van onschuldige burgers een gewone zaak was en het individu kapot werd gemaakt. Aanvankelijk waren Babel en Grossman net als vele anderen enthousiast en vol hoop over het Rusland van na de revolutie. Zij geloofden dat er offers gebracht moesten worden voor de nieuwe samenleving en waren blind voor de wreedheden van Stalin. Zo kon het gebeuren dat in 1937, de tijd van de Grote Terreur, 800 000 Sovjetburgers met een nekschot werden omgebracht, 1,7 miljoen gearresteerd en 350 000 naar strafkampen verbannen.
In de loop van de jaren maakte enthousiasme plaats voor desillusie en angst. Babel en Grossman konden niet meer schrijven wat zij wilden, de druk vanuit de Communistische Partij werd steeds groter. Krielaars laat als geen ander zien hoe het is om je geloof in gelijkheid, vrijheid en socialisme te verliezen en te moeten inzien dat een ideaal verwordt tot een terreurregime.

Toegang € 7,50

reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of via 023 5282472.

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 2101 JP, Heemstede

Meer informatie

Haarlems Literatuur Festival

vrijdag 16 februari 2018

Op vrijdag 16 februari organiseren de Haarlems boekhandels i.s.m. Stichting Literair Haarlem voor de tweede maal het Haarlems Literatuur Festival. Zes auteurs, onder wie Bert Natter, Anne-Gine Goemans, Arthur Umbgrove en Roos van Rijswijk geven acte de presence.

Na de zeer geslaagde editie van vorig jaar organiseren de Haarlemse boekhandels en Stichting Literair Haarlem opnieuw in het Haarlem College het Haarlems Literatuur Festival. Met optredens van Anne-Gine Goemans, Renske Hillen, Bert Natter, Bram de Ridder, Roos van Rijswijk en Arthur Umbgrove. De Haarlemse singer-songwriter Dafne Holtland neemt het muzikale gedeelte voor haar rekening. 

Entree: € 15
Datum: vrijdag 16 februari
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Haarlem College, Broekweg 1, Haarlem
Kaarten: Boekhandel Blokker, Kennemer Boekhandel, Bredero Boeken, Gillissen & Co,  Athenaeum Boekhandel, H. de Vries Boeken

Meer informatie

Interview met Frits van Oostrom over 'Nobel Streven'

donderdag 22 februari 2018

Donderdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur is er een interview met Frits van Oostrom over zijn boek Nobel streven (door het DWDD panel getipt in oktober).

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt. Nobel streven reconstrueert, als een historische detective, de loop van dit bizarre leven tot in verbluffende details.

Hoe Jan tot tweemaal toe met een gigantisch Hollands leger de Zuiderzee overstak voor oorlog tegen Friesland. Hoe hij naar Ierland reisde om in een onderaardse grot het helse vagevuur van Sint Patricius te voelen. Zijn jaren in het klooster, waarin hij een sprankelende Middelnederlandse tekst schreef. Zijn pogingen om de gigantische erfenis van zijn echtgenote te verwerven, en hoe hij daarvoor zelfs deze Johanna uit haar eigen klooster ontvoerde... En hoe zijn naam door heel Europa roemrucht zou worden: tot in Parijs, waar men college gaf over zijn geval, en tot aan de Engelse koning Henry V.

Frits van Oostrom heeft de geschiedenis van Jan van Brederode, en heel de rijke wereld daaromheen, virtuoos gereconstrueerd en vervat in een meeslepend verhaal.

Frits van Oostrom (1953) is sinds 2002 universiteitshoogleraar te Utrecht. Daarvoor was hij hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde te Leiden en gasthoogleraar aan Harvard University. Hij won zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de commissie die de Canon van Nederland ontwierp en president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Eerder verschenen van zijn hand Het woord van eer, Maerlants wereld en het tweeluik Stemmen op schrift en Wereld in woorden.

 

Toegang: € 7,50

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Arno Koek in DWDD boekenpanel

dinsdag 27 februari 2018

Op 27 februari schuift Arno weer aan als boekenpanellid bij De Wereld Draait Door. Welke boeken zullen er deze maand besproken worden? Bekijk de uitzending van DWDD op dinsdagavond 27 februari om 19.00!

Meer informatie