januari

Interview met Jeroen Dijsselbloem (UITVERKOCHT)

donderdag 24 januari 2019

(Kaartjes voor deze avond zijn uitverkocht)

Op donderdagavond 24 januari wordt oud-politicus Jeroen Dijsselbloem geïnterviewd door journalist Roel Janssen over zijn recent verschenen boek De Eurocrisis - het verhaal van binnenuit.

Deze avond vindt plaats in de Oude Kerk, Wilhelminaplein in Heemstede.
Het is een samenwerking tussen Protestantse Gemeente Heemstede en Boekhandel Blokker.

Er is al veel gezegd en geschreven over de eurocrisis: over de oorzaken en het gevolg van de ineenstortende economie, de peperdure redding van banken, de oplopende schulden, het voorspelde einde van de euro, de dreigende exit van Griekenland, de voortdurende zoektocht naar de schuldigen, de onenigheid over oplossingen, en de grote gevolgen voor mensen in de hele eurozone.
De Eurocrisis is het hoogstpersoonlijke boek van oud-Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem, waarin hij van binnenuit beschrijft hoe een continent jarenlang op de rand van de afgrond balanceerde, en hoe het uiteindelijk gered werd.
Jeroen Dijsselbloem (1966) is een Nederlandse politicus. Van 2012 tot 2017 was hij minister van Financiën. Van 2013 tot januari 2018 was hij tevens voorzitter van de Eurogroep.


Roel Janssen is financieel-economisch journalist en auteur van non-fictie en spannende boeken.
Ruim dertig jaar heeft hij in uiteenlopende functies gewerkt als redacteur van NRC Handelsblad. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op het schrijven van boeken, zowel fictie als non-fictie. Hij werkte mee als scenarist aan de politieke dramaserie van de VPRO, De Fractie. Deze tv-serie werd in in 2015 en 2016 uitgezonden. Verder publiceerde hij in 2018 een spannend boek over het vluchtelingendrama en de populistische dreiging in Europa Alles Verloren. In 2018 verscheen 1968 - You Say You Want a Revolution.

 

Datum/tijd: Donderdag 24 januari 20.00 - 22.00 uur

Locatie interview: Oude Kerk, Wilhelminaplein, Heemstede

Toegang: € 7,50 (studenten gratis) kaarten zijn te koop bij Boekhandel Blokker reserveren kan  via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

 

 

 

Meer informatie

Lars van der Werf maakt versjes op maat

zaterdag 26 januari 2019

Elk jaar brengt Lars van der Werf een bezoek aan onze boekhandel. Deze keer komt Lars versjes op verzoek maken tijdens de Poëzieweek.

Lars van der Werf (Rotterdam, 1987) treedt regelmatig op door heel Nederland met zijn versjes en typemachine. Van zijn bundels Versjes van Lars, Heb lief en Elke dag een zoen zijn al meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

 

Datum/tijd: Zaterdag 26 januari van 14.00 tot 16.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

februari

Koepelgedichten van de Haarlemse Dichtlijn

zaterdag 2 februari 2019

De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari t/m 6 februari 2019.

De Haarlemse Dichtlijn presenteert op 22 januari op haar eigen maandelijkse podium een verzamelbundel poëzie rondom het Haarlemse rijksmonument De Koepel. Oktober 2018 vond het culturele project Architectural Healing plaats waaraan een twintigtal dichters meedeed. Doel van het project was om voor de verbouwing van het terrein tot een onderwijscampus de naargeestige sfeer van het verleden te verjagen.

De bundel bevat veertig gedichten van meer en minder bekende dichters als: Sylvia Hubers, Jan Kal, John Schoorl, Demi Baltus e.a. Het formaat is 15 x 15 cm. De verkoopprijs is: 5 euro.

Op zaterdagmiddag 2 februari komen enkele dichters voordragen uit de bundel. Heeft u zelf nog een mooi gedicht over "vrijheid", dan kunt u dat ook die middag voordragen in de boekhandel.

 

Datum/tijd: Zaterdag 2 februari van 13.00 tot 14.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Boekpresentatie van Annet Hock en Peter Römer

zaterdag 2 februari 2019

Zaterdagmiddag 2 februari is de boekpresentatie van het nieuwe boek Oog om oog van Annet Hock en Peter Römer. U bent van harte welkom.

Over het boek;

Al meer dan twintig jaar kennen ze elkaar, de vriendengroep rond jeugdvrienden Sander en Lucas. Vier stellen die lief en leed, zon- en feestdagen met elkaar deelden. En van oudsher minimaal één week per jaar met hun gezinnen naar Schiermonnikoog gingen – de ouders in het grote huis, de kinderen in tentjes in de tuin. Toen de kinderen eenmaal het huis uit waren werd de vriendschap minder vanzelfsprekend. Ze zagen elkaar nog wel, maar de banden werden minder hecht.
Uit nostalgie besluiten de acht nog eenmaal terug te keren naar de goede oude tijd. Maar het is niet meer hetzelfde. De onderlinge verhoudingen zijn veranderd, er is veel gebeurd. En wat een vrolijke reünie op Schiermonnikoog had moeten zijn, loopt uit op een drama. Want het verraad dat een kwarteeuw jaar geleden plaatsvond, vindt eindelijk zijn uitweg. 

Datum/tijd: Zaterdag 2 februari van 15.00 tot 17.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Erica Terpstra leest voor en signeert 'Een knipoog van de Boeddha'

zaterdag 9 februari 2019

In het najaar van 2018 is het kinderboek van Erica Terpstra Een knipoog van de Boeddha verschenen. Zaterdagochtend 2 februari komt ze hieruit voorlezen en signeren.

De tentoonstelling 'Het leven van Boeddha, de weg naar nu'* in de Nieuwe Kerk van Amsterdam is de aanleiding voor dit kinderboek. In het voorwoord pleit de Dalai Lama, met wie de presentatrice en oud-politica een warme band heeft, voor het ontwikkelen van het gevoel van compassie. In dit debuut laat de auteur twee schoolkinderen, Wendy en Onno, die meedoen aan de themaweek op school over het boeddhisme, in een fictieve reis naar India het prinsje Siddhartha ontmoeten en daar zijn levensweg volgen. Begrippen als meditatie, verlichting, reïncarnatie zijn onnadrukkelijk vervlochten in het verhaal. Terug in Nederland, wordt het gevoel van compassie door het contact met een asielzoekersgezin concreet gemaakt. De twee kinderen zijn een beetje aan de brave kant, maar verder herkenbaar getypeerd in toegankelijk proza. De kunstige illustraties van de knipkunstenares zijn zeer sfeervol door de vrolijke, contrastrijke kleuren, en lijken van de pagina los te komen door deze techniek. In dit verzorgd uitgevoerde boek wordt een aantal begrippen uit het boeddhisme op een speelse manier duidelijk gemaakt. Vanaf ca. 10 jaar.

 

Datum/tijd: Zaterdag 9 februari van 11.00 tot 12.00 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Lex Boon over Ananas

zaterdag 9 februari 2019

Zaterdagmiddag 9 februari vertelt Lex Boon over zijn boek Ananas.

Ananas is een fascinerende geschiedenis en een verzameling fantastische verhalen over de meest exotische vrucht die we kennen.

Vlak voordat zijn vriendin hem verlaat, krijgt journalist Lex Boon een afscheidscadeau: een ananasplant van IKEA. Al snel raakt hij gefascineerd door de vrucht, die een geschiedenis heeft die teruggaat tot Columbus. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen, stapt hij in het vliegtuig om de zaak grondig te onderzoeken. Wat volgt, is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen.

Zo vindt Boon de uitvinder van de pizza Hawaï, gaat hij op zoek naar het ananaslaboratorium waar de ‘extra zoete ananas’ werd gecreëerd, belandt hij in een zeventiende-eeuws Schots ananaskasteel en is hij te gast op een ananascongres in Costa Rica. En het liefdesverdriet? Dat ebt na de vele reizen, opzienbarende avonturen en tal van onverwachte ontmoetingen langzaam weg.

 

Datum/tijd: Zaterdag 9 februari van 14.00 tot 15.30 uur

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

Meer informatie

Bart van Loo over 'De Bourgondiërs'

vrijdag 15 februari 2019

Vrijdagavond 15 februari komt Bart van Loo vertellen over De Bourgondiërs.

De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

 

Datum/tijd: Vrijdag 15 februari 20.00 - 21.30 uur

Toegang: € 10

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

Meer informatie

Lees met ons - de leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 26 februari 2019

Met de leesclub van Boekhandel Blokker lezen en bespreken we Adam van Wanda Reisel. Speciaal voor deze gelegenheid zal Wanda Reisel zelf aanwezig zijn. We verwachten dat iedereen het boek heeft gelezen.

Over het boek:
Adam van Wanda Reisel is een filmische roman die het karakter volgt van iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen. Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn bestaan breken. Als er onder zijn ogen een aanslag wordt gepleegd, komt hij tot een drastisch besluit om zijn geluk af te dwingen. Hij bedenkt een meesterplan, sluist in het geheim miljoenen naar banken in het buitenland, en begint aan een tocht door de steeds grenzelozer wereld, van Amsterdam, via Zürich en Shanghai, om zich terug te trekken in een doodstil fjord in Noorwegen. Tegen deze achtergronden worstelt hij met de consequenties van zijn daad en zijn zo gewenste vrijheid. Wat zijn goed en kwaad in een wereld die zijn morele grenzen almaar oprekt?

 

Datum/tijd: Dinsdagavond 26 februari 20.00 tot 22.00 uur

Toegang: € 5

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via info@boekhandelblokker.nl en/of 023-5282472

Meer informatie