december

Hockeyster Maartje Paumen signeert 'Paumen, altijd tot het uiterste'

zaterdag 2 december 2017

Zaterdagmiddag 2 december van 14:00 tot 16:00 uur komt hockeyster Maartje Paumen haar biografie Paumen, altijd tot het uiterste signeren.

Paumen altijd tot het uiterste is een openhartige biografie van een van de beste hockeysters ter wereld. Wanneer Maartje Paumen in november 2016 bekendmaakt na twaalf jaar te stoppen bij Oranje, reageert de Nederlandse hockeywereld geschokt. De aanvoerder en strafcornerspecialist geldt als onbetwiste leider van de Nederlandse hockeyvrouwen.

In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte. Maartje Paumen won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC 's-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ze kwam 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Ze is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse.

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Meer informatie

Lezing over 'Monsieur Louis, Ervaringen van een wijnkoper' met wijnproeverij!

donderdag 7 december 2017

Donderdagavond 7 december om 20:00 uur vertellen Louis Kat en Xavier Kat over Monsieur Louis, ervaringen van een wijnkoper, tevens is er een wijnproeverij!

Ervaringen van een wijnkoper!
Het zal u niet zijn ontgaan: monsieur Louis, oud-directeur van Okhuysen, heeft een boek geschreven over zijn ervaringen als wijnkoper. Hij schreef dit boek op verzoek van zijn zoon Xavier en in het kader van het honderdvijftig jarig bestaan van Okhuysen.

In het boek leest u hoe Louis besmet raakte met het wijnvirus en rijdt u met hem door heel Frankrijk en delen van Spanje, op zoek naar de mooiste wijnen voor het assortiment van Okhuysen. Leerzame reizen, waarbij vriendschappen worden gesloten, ontdekkingen worden gedaan, successen en teleurstellingen elkaar afwisselen en de mooiste herinneringen tot stand komen. Over zijn zoektocht, de verslavende romantiek van de wijngaarden, kelders vol vaten en de liefde voor het – naar eigen zeggen – mooiste vak dat er is, gaat zijn boek Monsieur Louis – Op pad met een wijnkoper.

Wijnkoperij Okhuysen, opgericht in 1867, bestaat 150 jaar. Al vanaf het begin wordt het bedrijf in haar bestaan gedreven door een grote liefde voor wijn en de daaruit voortvloeiende behoefte om mensen te inspireren om de wijnwereld verder te exploreren en de meest prachtige wijnen te ontdekken. Okhuysen verbindt via haar wijnen de wijnmaker en wijnliefhebber met elkaar. Alle wijnen worden dan ook direct bij de wijnboer gekocht. Door een schat aan ervaring, kennis van de wijngebieden en een groot netwerk lukt het Okhuysen om de beste producenten te vinden in ieder wijngebied. Het leveren van de lekkerste wijnen, tegen eerlijke prijzen, gekoppeld aan een verregaande service, is daarbij haar hoogste doel. Particuliere wijnliefhebbers en restaurants in heel Nederland weten Okhuysen hierdoor al vele decennia te vinden.

Toegang: 5 euro

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl en 023-5282472

 

Foto (links) gemaakt door Mariëlle Penrhyn Lowe

Meer informatie

Philip Dröge over Pelgrim

zondag 10 december 2017

Zondagmiddag 10 december om 12:30 uur geeft Philip Dröge een lezing over zijn nieuwe boek Pelgrim, Leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje, wetenschapper, spion, avonturier.

Christiaan Snouck Hurgonje vertrekt eind negentiende eeuw vanuit Nederland naar voormalig Nederlands-Indië, het huidige Indonesië. Met een levenslange fascinatie voor de islam en na een opleiding tot arabist en islamoloog besluit hij zich tot moslim te bekeren, waarna hij als vroom moslim afreist naar Mekka. Een reis met een slecht einde.

Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Hij schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma's op radio en televisie.

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Toegang: € 5,-

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of  023-5282472                                                                                                   

 

Meer informatie

Merlijn Kerkhof over 'Alles begint bij Bach'

woensdag 13 december 2017

De decembermaand komt eraan – de maand van de klassieke muziek. We luisteren steeds vaker naar kerstklassiekers, zoals Messiah van Händel en natuurlijk het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.

Wat maakt die meesterwerken zo bijzonder? Hoe zitten ze in elkaar, en waar komt die kersttraditie vandaan? Op die vragen geeft de jonge muziekjournalist Merlijn Kerkhof (de Volkskrant) antwoord. Op woensdag 13 december om 20.00 uur geeft hij een lezing bij ons in de winkel, laat hij mooie muziek horen en geeft hij antwoord op al uw vragen.

Toegang: € 7.50

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Duo-optreden Mylou Frencken en Astrid Nijgh

vrijdag 15 december 2017

Vrijdagmiddag 15 december van 15:00 uur tot 16:00 uur is er een duo-optreden van Mylou Frencken en Astrid Nijgh.

Mylou Frencken interviewt in Leven in het lied 25 bekende en minder bekende liedschrijvers, cabaretiers en theaterzangers over hun mooiste lied. Met Brigitte Kaandorp, Youp van 't Hek, Claudia de Breij, Paul van Vliet en vele anderen. Het boek bevat een cd met de liedjes

Astrid Nijgh vertelt over haar pas verschenen boek Varen met de jonge Jacob.
Als schipper naast God leidde Lennaert Nijgh zijn kotter U 114 met de naam de Jonge Jacob door Nederland, van Urk tot aan Vlieland. Astrid Nijgh, zijn eerste echtgenote, vergezelde hem en schreef er een humoristisch boek over voor uitgeverij Conserve: Varen met de Jonge Jacob – Lennaert en ik op de Urker kotter114. Nijgh-fans zullen er nieuwe geheimen in leren kennen.

Op 28 november 2017 is het 15 jaar geleden dat de beroemde tekstschrijver Lennaert Nijgh overleed. Dit voorjaar verscheen bij uitgeverij Conserve de heruitgave van Nijghs roman Tobia of de Ontdekking van het Masturbariaat. Bij Hans Kusters Music verschijnt in het najaar een luister-cd Tobia met gesproken teksten uit het boek door Marius Bruijn en Jeroen Krabbé en een opname van een popgroep.

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Toegang: vrij

Meer informatie