januari

Johan Neeskens signeert 'De wereldvoetballer'

vrijdag 12 januari 2018

Op vrijdag 12 januari van 16.00 tot 17.30 uur komt Johan Neeskens, die al vele jaren in Zwitserland woont, naar Heemstede om zich bij ons in de boekhandel te laten interviewen door Jaap Visser, de schrijver en uitgever van het alom geprezen boek Johan Neeskens de Wereldvoetballer dat met honderden groot afgedrukte, schitterende foto’s een prachtig document is. Een boek over zijn jonge jaren in Heemstede, over voetballen en honkballen bij RCH, over zijn legendarische trainer Piet Peeman en over zijn avonturen in het wereldvoetbal.

Johannes Jacobus Neeskens, geboren op 15 september 1951, zei op vijftienjarige leeftijd tegen zijn vader: ‘Pa, ik ga proberen met voetballen mijn geld te verdienen. Ik waag de gok.’
Het pakte geweldig uit. De geharde en gevoelige jongen van bescheiden afkomst zou een van de beste middenvelders ter wereld worden, winnaar van drie Europa Cups en de wereldbeker met Ajax, bij Barcelona Spaans voetballer van het jaar 1976, en tweevoudig WK-finalist met het Nederlands Elftal.

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, 2101 JP Heemstede

Meer informatie

Nieuwjaarstoost met Paolo Cognetti

zaterdag 13 januari 2018

Op zaterdag 13 januari willen wij, met jullie, om 12.00 uur toosten op het nieuwe jaar en op het bezoek van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti (spreekt ook engels).

"De acht bergen" was in september 2017 het Boek van de Maand bij DWDD en werd getipt door Arno. 
Op vrijdag 12 januari is Cognetti te gast bij Borderkitchen in Den Haag -http://www.borderkitchen.nl/bkauthor/paolo-cognetti/?lang=nl 

Op zaterdag signeert hij bij ons in de boekhandel "De acht bergen" speciaal voor alle enthousiaste lezers. We zullen kort met Paolo in gesprek gaan.

Wij stellen jullie aanwezigheid zeer op prijs! 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, 2101 JP Heemstede

(c) Roberta Roberto

Meer informatie

Interview Inge Schilperoord met Alex Boogers

donderdag 18 januari 2018

Donderdagavond 20.00 uur gaat schrijfster Inge Schilperoord in gesprek met Alex Boogers over o.a. zijn nieuwe roman Onder een hemel van sproeten (2017). Deze roman werd in oktober getipt door Arno Koek bij het boekenpanel van DWDD.

Alex Boogers (1970) woont en werkt in het Naamloze Gat, onder de rook van Rotterdam. Hij debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. In oktober 2017 verscheen de nieuwe roman Onder een hemel van sproeten. In zijn achtste roman schept Alex Boogers opnieuw een bijzonder universum waarin tegenstellingen bij elkaar komen: ouderdom versus jeugd, zwart versus blank, volks versus elitair. Onder een hemel van sproeten is een confronterende roman over afkomst, achtergrond, vriendschap, vergelding, wraak en loyaliteit.

Inge Schilperoord (1973) publiceerde in NRC Handelsblad, Psychologie Magazine en Crossing Border Magazine. Ze werkt als forensisch psycholoog bij onder andere het Pieter Baan Centrum.  Ze debuteerde met Muidhond en won de Bronzen Uil 2015. Samen met Alex Boogers (Alleen met de goden) stond zij op de shortlist van de de Libris Literatuur Prijs 2016.

 

Toegang: € 7,50

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, 2101 JP Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

 

Meer informatie

Lees met ons - De leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 23 januari 2018

Dinsdagavond 23 januari 20.00 uur zal onze eerste leesclub van het nieuwe jaar weer plaatsvinden. Deze keer zal het boek 'Houtrot' van Rinske Hillen worden besproken.

Over het boek:

Natuurfilosoof Bram Wenksterman bewoont een pand aan de Amsterdamse Keizersgracht dat al generaties lang in zijn familie is. In de immense achtertuin liggen zijn voorouders begraven. De fundering moet dringend worden aangepakt en er zit niets anders op dan geld te vragen aan zijn rijke schoonvader. Dat ligt gevoelig, want Wenkstermans vrouw is pas opgenomen in een psychiatrische inrichting en de meningen zijn verdeeld: nam hij de juiste beslissing? Intussen organiseert zijn minnares een verrassingsfeest voor zijn vijfenvijftigste verjaardag. Als zijn dochter Amber voor die gelegenheid naar huis komt, ontdekt ze een voortwoekerend geheim. Het feest blijkt de aanzet tot een ongekend dramatische climax.

Houtrot is geïnspireerd op de waargebeurde geschiedenis van twee grachtenpanden. Het is een filosofische roman over schuld, verraad en familieloyaliteit. In de strak gecomponeerde plot ontrolt het verhaal zich in drie dagen tot een puinhoop.

 

Toegang € 5,- aanmelden gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Meer informatie

Lezing over 'Opruimen voor je doodgaat'

woensdag 24 januari 2018

Woensdagochtend 24 januari van 10.30 tot 11.30 uur geeft Annelie Brummer een lezing over het boek Opruimen voor je dood van Margareta Magnusson.

In het boek Opruimen voor je dood beschrijft Margareta Magnusson het edele Zweedse gebruik ‘döstädning’, het Zweedse gebruik om je materiële bezittingen te ordenen tegen het einde van je leven. Het is een ritueel dat je helpt om te reflecteren op het leven – of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of bij lange na nog niet. Wat laat je achter aan materiële bezittingen als je er zelf niet meer bent? Wat zegt dat over jou? Door de erfstukken te scheiden van de rommel, orden je ook de waardevolle herinneringen.

Annelie Brummer, woonachtig in Heemstede, is al meer dan 12 jaar expert in het aanbrengen van rust, ruimte en overzicht!

In de afgelopen jaren heeft ze diverse mensen (letterlijk) geholpen met het opruimen van huis, hoofd en humeur. Hierdoor krijgen ze weer ruimte voor andere, belangrijkere zaken in hun leven.

Het boek Opruimen voor je dood van Margareta Magnusson is Annelie op het lijf geschreven. “Fantastisch zoals deze vrouw verantwoordelijkheid neemt voor haar spullen.” Annelie komt regelmatig schrijnende zaken tegen in haar werk als Professional Organizer.

Toegang vrij

Aanmelden gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Arno Koek in DWDD boekenpanel

dinsdag 30 januari 2018

Ook in het nieuwe jaar bespreken Arno en de andere panelleden weer hun favoriete boek van de maand. De boeken van de maand januari worden besproken in de uitzending van De Wereld Draait Door op 30 januari om 19.00 uur.

Meer informatie