juni

Pablo Neruda koor te gast bij Boekhandel Blokker

zaterdag 2 juni 2018

Zaterdagmiddag 2 juni van 12.00 - 13.00 uur is het Pablo Neruda koor te gast bij Boekhandel Blokker.

'Emily, op liefde en dood'.... is de titel van hun nieuwe muziektheaterproject. In dit project staan het leven en werk van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson centraal. Als opwarmer en voorproefje kan de luisteraar kennis maken met dit nieuwe project met Cees Thissen als dirigent.

Verder informatie over deze productie is te vinden op de website van het koor http://www.neruda.nl/

Toegang vrij

 

Meer informatie

Lees met ons - de leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 5 juni 2018

Zin om een keer een boek in een leesclub te bespreken? Elke zes weken wordt er in de boekhandel een leesclub gehouden onder leiding van medewerksters Annet en Louise. Dinsdagavond 5 juni 20.00 uur wordt het boek Hier van Joke van Leeuwen besproken.

Over het boek;

Hier is het huis aan de grens waar Stamvader woont. Van generatie op generatie lijkt het leven in het naburige dorp onveranderlijk, de mensen vieren er jaarlijks hun feesten. Stamvader is van elders gekomen om de grens te bewaken, en voert alles volgens de regels uit. Vreemdelingen zijn niet welkom, smokkelen is verboden, wantrouwen is zijn werk.
Wanneer hij hulpbehoevend wordt, volgt zijn zoon Bardo hem op en zorgt diens vrouw Mara voor haar eigenwijze schoonvader, terwijl ze op betere tijden blijft hopen. Licht en warmte komen van Kleine, hun dochtertje, dat de barrières leert kennen, maar speels en onbevooroordeeld tussen iedereen door vlindert.
Waarom trekken mensen grenzen? Wie meent bij welke kant te horen?

 

Toegang: € 5

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via info@boekhandelblokker.nl en 023-5282472

Meer informatie

Lezing Steven Olthof over 'Dansen met dilemma's'

donderdag 7 juni 2018

Donderdagavond 7 juni geeft Steven Olthof (woonachtig in Heemstede) een lezing over zijn boek Dansen met dilemma’s – op weg naar wederzijdse winst. Hij schreef dit boek samen met Allard G.A. Evers.

In een complexe wereld moeten we allemaal dagelijks omgaan met dilemma’s: levensdilemma’s, organisatorische dilemma’s, beroepsdilemma’s. Leren omgaan met dilemma’s is een vaardigheid essentieel in de 21e eeuw.

Met dit boek bieden wij een overzicht van dilemma-denkers, een praktische proces-methode voor het omgaan met dilemma’s en een encyclopedisch overzicht van veel voorkomende dilemma’s.

Steven A. M. Olthof (1951) is technisch bedrijfskundig ingenieur en was tussen 1976 en 2009 organisatieadviseur en partner bij KPMG Management Consulting. Momenteel is hij actief als bestuursadviseur en hij is gespecialiseerd in de werkgebieden strategie, innovatie, beleveniseconomie en corporate governance. Hij is associate partner bij het European Centre for the Experience Economy. In eerdere fasen van zijn carrière was Steven actief op de werkterreinen financieel management, interne besturing, managementdevelopment en veranderingsmanagement en werkte hij samen in projecten met bureau Trompenaars Hampden-Turner. 

Datum/tijd: donderdag 7 juni 20.00 uur

Toegang: € 5 reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

Meer informatie

René van Rijckevorsel signeert zijn nieuwe boek 'Zwanenbroeders'

zaterdag 9 juni 2018

Zaterdagmiddag 9 juni om 15.00 uur signeert René van Rijckevorsel zijn nieuwe boek Zwanenbroeders.

Over het boek

Twee gemaskerde mannen dringen een kunsthandel in ’s-Hertogenbosch binnen, vermoorden de eigenaar en stelen een kostbaar middeleeuws Mariabeeld. Matthijs van Beyens, zoon van het slachtoffer, is verbijsterd – zijn vader, afgeslacht bij een ordinaire roofmoord? Ging het de moordenaars alleen om het beeld? Waarom verzwijgt de politie dan dat er een Arabische tekst op het lijk is achtergelaten? En wat hebben de Zwanenbroeders - een roemrucht Bosch’ genootschap uit 1318 waarvan de Van Beyens al vele generaties lid zijn – met de misdaad te maken? Een bloedstollende zoektocht dwars door Europa leidt tot een adembenemende climax rond de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch, waar de Zwanenbroeders juist hun 700-jarig bestaan vieren. René van Rijckevorsel etaleert meesterlijk zijn gevoel voor couleur locale, historische context, internationale politiek en bovenal voor spanning. Zwanenbroeders is een sensationeel verhaal waarin belangen van verschillende tijden, religies en mensen op een ingenieuze en gewelddadige manier met elkaar botsen.

René van Rijckevorsel etaleert meesterlijk zijn gevoel voor couleur locale, historische context, internationale politiek en bovenal voor spanning. Zwanenbroeders is een sensationeel verhaal waarin belangen van verschillende tijden, religies en mensen op een ingenieuze en gewelddadige manier met elkaar botsen.

René van Rijckevorsel (1961) is lid van de hoofdredactie van Elsevier Weekblad. Zijn eerste thriller, Tunis, werd zeer goed ontvangen en won de Schaduwprijs 2015 voor beste debuut. Een jaar later verscheen Zim, zijn tweede thriller. Hij is sinds 2005 lid van de Illustere Lieve Vrouwe Broederschap, in de volksmond bekend als de Zwanenbroeders.

 

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Meer informatie