Presentatie dichtbundels van Koos Smedes

vrijdag 24 mei 2019 15:00
Presentatie dichtbundels van Koos Smedes

Op vrijdagmiddag 24 mei om 15.00 uur zal Koos Smedes bij ons in de boekhandel zijn twee poëziebundels presenteren: Verstrengeld in de liefde en De wereld is een groot gedicht. U bent van harte welkom!

Tijdens dit literair-poëtisch samenzijn zal de uitgever vertellen over de poëzie van Koos Smedes en zijn relatie tot de Nederlandse poëzie. Daarna zal Koos Smedes voordragen uit zijn dichtbundels.

De 87-jarige dichter en voormalig journalist zal meer vertellen over het ontstaan van zijn nieuwe bundels. Het bijzondere is dat hij een dichtbundel gemaakt heeft vanuit zijn ‘jongere ik’ en een vanuit zijn ‘oudere ik’. Koos Smedes de jongere zet de vrouw als fenomeen op een voetstuk. Koos Smedes de oudere gaat over alles wat ‘leeft en beleeft’, zoals de auteur het verwoordt.

Koos Smedes (87 jaar) is dichter en voormalig journalist. Hij noemt zich in zijn gedichtenbundels Koos de Oudere en Koos de Jongere. De Oudere bezingt de smart en de schoonheid van het leven. De Jongere valt keer op keer voor het fenomeen liefde. Zijn vorige bundel schreef hij onder de naam Koos Smedes de Oudere en heet De wereld is een groot gedicht. Ook deze bundel is uitgebracht bij uitgeverij Gopher. Koos Smedes was chef van de redactie toerisme van het  toen zo andere Algemeen Dagblad. Hij ontving de Ridderorde en enkele andere onderscheidingen. Ook heeft hij zeven toeristische boeken op zijn naam staan.

 

Datum/tijd: vrijdag 24 mei 15.00 uur

Toegang vrij

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris