november

Interview Thomas Verbogt

donderdag 2 november 2017

Donderdagavond 20:00 uur zal Thomas Verbogt worden geïnterviewd over zijn nieuwe roman Hoe alles moest beginnen.

Over het boek;

Thomas en Licia gaan als kinderen met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet. Aan hun tijd samen komt abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. We volgen Thomas en Licia daarna als twintigers, veertigers en zestigers. Zij blijven verbonden, ook als zij elkaar jaren niet zien. Toch zal het bijna een leven lang duren voordat Thomas begrijpt wat haar voorgoed veranderde. Hoe alles moest beginnen is een indrukwekkende roman over de liefde, de tijd, en de kracht van het verzinnen.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. 
Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. 
Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. 
Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich.

Toegang € 5,- 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Meer informatie

Lezing Onno Blom over de nieuwe biografie van Jan Wolkers

woensdag 15 november 2017

Woensdagavond 15 november 20:00 uur geeft Onno Blom een lezing over Het litteken van de dood, de biografie van Jan Wolkers.

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel.
Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit.
Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf.
Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers’ biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.

 

Toegang € 10,- 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede

Reserveren gewenst via info@boekhandelbokker.nl of 023-5282472

 

Meer informatie

Lees met ons - De leesclub van Boekhandel Blokker

dinsdag 21 november 2017

Dinsdagavond 21 november 20:00 uur wordt er weer een boek besproken in de boekhandel. Het boek dat deze keer centraal staat is 'Laat los mijn hand' van Edward Docx.

Over het boek;

Louis Lasker houdt zielsveel van zijn familie – de momenten dat het niet zo is daargelaten. Zijn twee halfbroers, Jack en Ralph, zijn fantastische, lastige mensen, maar heel druk met hun eigen ego’s. Louis’ leven staat in het teken van het verzorgen van zijn vader. Met zijn vieren ondernemen ze per busje een reis van Londen naar Zürich. Hun vader is ongeneeslijk ziek en hij wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. In Engeland is dat bij wet verboden. In deze geweldige roadnovel gaat het in feite over de elementaire vragen in het leven en wat er uiteindelijk werkelijk toe doet. ‘Ontroerend’ dekt geenszins de lading, dit boek knalt recht je hart in en laat je na lezing verweesd achter. Docx heeft een uiterst actueel verhaal geschreven en de meest onweerstaanbare en onuitstaanbare personages gecreëerd, rijkgeschakeerd als het leven zelf.

Toegang € 5,- aanmelden gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472 

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Meer informatie

Redmond O’Hanlon over natuurhistorische reisverhalen

donderdag 23 november 2017

Donderdagavond 23 november 20:00 uur gaat Alexander Reeuwijk in gesprek met Redmond O'Hanlon.

In 1839 publiceerde Charles Darwin zijn reisboek The voyage of the Beagle over zijn vijfjarige reis rond de wereld. Tijdens deze tocht legde Darwin de basis voor zijn evolutietheorie, waardoor onze kijk op de wereld voorgoed veranderde. Het bijzondere aan het reisboek is dat je als lezer getuige bent van de ontwikkelingen van de jonge natuuronderzoeker, die uiteindelijk resulteerden in het idee over evolutie.

Naar aanleiding van een nieuwe, geïllustreerde editie van dit natuurhistorische meesterwerk door de KNNV Uitgeverij, gaan de Britse schrijver en televisiemaker Redmond O’Hanlon en schrijver Alexander Reeuwijk met elkaar in gesprek. In 75 – 90 minuten bespreken ze het belang van dit natuurhistorische reisboeken, praten ze over de belangrijkste natuurhistorische boeken en vragen ze zich af wat de motieven van natuuronderzoekers waren om met gevaar voor eigen leven woeste jungles en desolate woestijnen te doorkruisen. En hoe is eigenlijk nu met het natuurhistorisch reisboek? Waren de natuurhistorische ontdekkingsreizen echt iets van de negentiende eeuw of worden er tegenwoordig nog steeds lezenswaardige natuurboeken geschreven? Daarnaast spreken ze, aan de hand van anekdotes en reiservaringen, uiteraard ook over hun eigen werk.

De voertaal is Engels en het gesprek zal worden ondersteund met een PowerPoint presentatie. Daarnaast nemen O’Hanlon en Reeuwijk enkele van hun favoriete klassieke natuurhistorische reisboeken mee.

Redmond O’Hanlon (1947) is een Britse schrijver en televisiemaker. Zijn natuurhistorische reisboeken, Naar het hart van Borneo, Tussen Amazone en Orinoco, Congo en Storm, worden gerekend tot de klassieke reisliteratuur van de twintigste eeuw. De laatste jaren verwierf O’Hanlon bekendheid met de VPRO series In het kielzog van de Beagle en O’Hanlons Helden, waarmee hij de wereld over reisde in de voetsporen van zijn natuurhistorische helden. 

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver van boeken over natuur en reizen. In 2011 publiceerde hij Darwin, Wallace en de anderen, een geschiedenis van de evolutietheorie op basis van gesprekken met Redmond O’Hanlon. Reizen tussen de lijnen, over biogeografie, Indonesië en Alfred Russel Wallace, stond op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek. Zijn meest recente reisboek gaat over Iran, Achter de sluier het land.

De avond wordt georganiseerd door Wij Heemstede en boekhandel Blokker.

 

Kaarten zijn € 15,- en kunnen worden gereserveerd via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

 

Locatie: Theater de Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede

Meer informatie

Arno in DWDD boekenpanel

dinsdag 28 november 2017

Dinsdagavond 19:00 schuift Arno Koek weer aan in het DWDD boekenpanel. Ieder bespreekt zijn eigen favoriete boek en gezamenlijk wordt één ultiem 'Boek van de maand' gekozen.

Meer informatie