oktober

Interview Jaap Robben over 'Zomervacht'

donderdag 4 oktober 2018

Donderdagavond 4 oktober interviewt Arno Koek Jaap Robben over zijn roman Zomervacht. Na zijn succesvolle en prachtige debuutroman Birk (Nederlandse Boekhandels Prijs 2014, ANV Debutantenprijs 2015 én Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015) verschijnt begin september zijn nieuwe roman Zomervacht.

Over het boek: Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Damian bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Damian vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord ‘vergoeding’ valt. 
Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?
In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

 

Datum/tijd: Donderdag 4 oktober 20.00 uur

Toegang: € 7,50

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138

 

foto links ©Charlie De Keersmaecker

 

Meer informatie

Bezoek Jozua Douglas

zaterdag 6 oktober 2018

Tijdens de Kinderboekenweek brengt Jozua Douglas zaterdagmiddag 6 oktober een bezoek aan onze boekhandel! Wil je een handtekening? Vragen stellen? Samen op de foto? Kom langs! Jozua, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli heeft het kinderboekenweekgeschenk 2018 geschreven. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

De eilandenruzie is  het los te lezen vervolg op De Gruwelijke generaal, De Ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang. Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana ontdekken in dit boek wat echte vriendschap betekent.

De inhoud is nog supergeheim. Maar dit mag Jozua  al wel vertellen:

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Datum/tijd: Zaterdag 6 oktober 15.00 uur

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

 

Meer informatie

Lammert Kamphuis over 'Filosofie voor een weergaloos leven'

donderdag 18 oktober 2018

Donderdagavond 18 oktober geeft Lammert Kamphuis een lezing. Op 7 juni is Lammerts nieuwe boek verschenen Filosofie voor een weergaloos leven. In achttien prikkelende thema’s laat hij zien hoe filosofie behulpzaam is in het alledaagse leven.

‘Het leven is als wakker worden op een podium. Het toneelstuk waarin je terecht bent gekomen is al begonnen.’  Voor het leven is er geen generale repetitie ingepland. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Zo helpt Diogenes je om je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje. André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet. 

Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen ¿ en ga zelf aan de slag!

 

Toegang: € 7,50

Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472

Verdere informatie volgt nog!

 

 

 

Meer informatie