Paperback

€ 15,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

Jarenlang werd hij uitgelachen door heel Nederland. Als eerste Nederlandse en niet-adellijke burger die als lid werd toegelaten tot het Koninklijk Huis ondervond Pieter van Vollenhoven felle tegenstand, onder anderen van Beatrix. De laatste jaren nam hij revanche. Als voorzitter van de onderzoeksraad voor Veiligheid stuurde hij twee ministers naar huis. Hij werd hoogleraar. Beatrix' zoon kroonprins Willem-Alexander noemde hem op televisie 'mijn tweede vader.'
Van de onthutsende biografie over zijn leven, Burger aan het hof, nam Van Vollenhoven bij verschijning nog afstand wegens de pittige, contro-versiële inhoud. In deze nieuwe, herziene uitgave schrijft hij een voorwoord. Dat tekent de ontwikkeling die hij én dit standaardwerk doormaakten.
Dorine Hermans (1959) publiceerde over het Koninklijk Huis in onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant. Samen met Daniela Hooghiemstra schreef ze Vertel dit toch aan niemand (2006), over het leven van hofdame Henriëtte van de Poll, dat ook veel stof deed opwaaien.
'Zeldzaam goed geschreven binnen het Oranjegenre.' TROUW
'Leest als een roman.' HANS WIEGEL
'Fascinerend (...) verrassend.' NRC HANDELSBLAD
'Een hartstikke goed boek.' PETER VAN DER VORST, RTL BOULEVARD
'Al schrijft Dorine Hermans nooit meer iets, ze heeft niet voor niets geleefd.' 'SOLDAAT VAN ORANJE' ERIK HAZELHOFF ROELFZEMA, TROS KOMPAS
ISBN
9789035131804
Vorm
Paperback
Uitgever
Prometheus, Uitgeverij
Druk
4e
Verschenen
03-07-2007
Taal
Nederlands
Pagina's
286 pp.
Genre
Geschiedenis
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris