Deze boeken zijn onze persoonlijke voorkeur

Paolo Cognetti – De acht bergen

Gelezen door Louise

Een aanrader, ijzersterk boek, heerlijk voor de herfstmaanden!

Ik waande mij in de bergen, terwijl ik dit boek las, zag hun schoonheid en ongenaakbaarheid voor mij. Bruno, een kind van de bergen, en Pietro uit de stad sluiten vriendschap en delen hun liefde voor die bergen. Eindeloze wandelingen maken ze, vertrouwend op elkaar.

De natuur, de band tussen ouders en kinderen, het verlangen naar een leven dat (misschien) niet bereikbaar is, de vriendschap: het komt allemaal aan bod, en meer, in dit prachtige boek.

De acht bergen

Paolo Cognetti

€ 19,99
' De acht bergen is een schitterend, klassiek boek - een meteoriet uit vroeger tijden.' - La Repubblica

Elia Barcelo – De kleur van stilte

gelezen door Arno

Een boek over de Spaanse burgeroorlog trekt altijd mijn belangstelling. En dit boek is een combinatie van de geschiedenis van deze oorlog en van deze familie. Een sfeervol verhaal over familiegeheimen, ontdekkingen en het verleden.

De kleur van stilte is vlot geschreven, maar als je eenmaal begint kun je het niet meer wegleggen.

Voor de lezers van Zafon (De schaduw van de wind) en Falcones (De kathedraal van de zee) is dit een prima alternatief.

De kleur van stilte

Elia Barceló

€ 19,99
16 juli 1936, Canarische Eilanden. Een dood is het startschot voor de militaire opstand en de Spaanse Burgeroorlog. 20 juli 1969, Rabat, Marokko. In de tuin van een herenhuis vieren kunstenaars en mensen uit de Franse modewereld de maanlanding. Een moord zal onopgelost blijven en een gezin kapotmaken. Helena Guerrero is een internationaal succesvolle schilder. Haar werken zijn hyperrealistisch en staan bekend om de schaduwen die op het doek bepaalde mysterieuze episodes uit haar verleden lijke

Renate Dorrestein – Reddende engel

Gelezen door Arno

Als je het eerste hoofdstuk van deze nieuwe roman leest, dan herken je direct de sfeer van Renate Dorrestein waar ze zo in uitblinkt: het plezier van haar schrijverschap spat er van af. Deze gothic novel gaat over een vrouw die een wonderlijke ervaring heeft in de ontmoeting van een gezin waarin allerlei geheimen een rol spelen.

Met een uitstekend plot schrijft Dorrestein een weergaloos goed boek, zoals we van haar gewend zijn. Een prima leeservaring.

Reddende engel

Renate Dorrestein

€ 19,99
Ik had in Alicia’s bed geslapen, ik had in haar gebarsten spiegel gekeken. Er bestond vast wel een naargeestig sprookje waarin het niet goed met je afliep als je dat deed.Een jonge vrouw komt door een noodlottig ongeval op een boerderij om het leven. Twee jaar later arriveert een andere vrouw, de verteller van dit verhaal, op de plek des onheils. Terwijl zij onbedoeld allerhande geheimen ontrafelt, wordt haar eigen leven er niet zekerder op. In haar twintigste roman keert Renate Dorrestein terug

Nicole Krauss – Donker Woud

gelezen door Arno

Recensie

Deze roman laat zich niet eenvoudig beschrijven maar het is wel een boek dat je na lezing blijft achtervolgen.Het vertelt het verhaal van twee mensen die elk om eigen redenen afreizen naar Tel Aviv en uiteindelijk beide iets anders beleven of overkomen dan het oorspronkelijke plan.

Het zijn twee parallelverhalen die op Kafka-eske wijze worden verteld en daarmee krijgt het een zeer boeiende magie en is dit boek een absolute aanrader. Ik ben benieuwd wat U er van vindt???

Donker woud

Nicole Krauss

€ 21,99
Jules Epstein, een vermogend New Yorker, besluit aan het einde van zijn leven een andere weg in te slaan en zijn rijkdom beetje bij beetje te doneren. Met de laatste restanten reist hij naar Israël om daar een blijvend monument voor zijn ouders op te richten. Dan ontmoet hij Menachem Klausner, die hem aanziet voor een nazaat van Koning David en hem uitnodigt voor een reünie. Zijn Klausners motieven zuiver? Ook een bekend Amerikaans auteur begeeft zich naar Israël. Ze laat haar gezin achter

Carson McCullers – Het hart is een eenzame jager

gelezen door Louise, Annet en de Blokker leesclub en het lievelingsboek van Alva uit Het einde van de eenzaamheid

Recensie

Deze echte klassieker (1940), geschreven door een destijds 23-jarige (!) schrijfster uit het zuiden van Amerika, vertelt het verhaal van vier mensen die regelmatig langskomen bij de doofstomme Singer. Ieder draagt zijn eigen problemen met zich mee en allen zien zij in Singer hun verlosser. Singer zelf heeft zijn eigen tragische verhaal. De wereldproblemen spelen op de achtergrond mee en zorgen voor een onderhuidse dreiging.

Zeer rijk en goed gecomponeerd en nog steeds actueel boek dat zich zeker ook leent voor bespreking in uw eigen leesclub!

Het hart is een eenzame jager

Carson McCullers

€ 19,99
'Het boek steeg als een komeet naar de top van de bestsellerlijsten [...] en het was het eerste in een reeks waarin McCullers een stem geeft aan al degenen die zijn afgewezen, vergeten, misbruikt en onderdrukt. Nooit eerder zijn de rafelranden van de maatschappij zo briljant in het voetlicht geplaatst.' Oprah Winfrey's Bookclub Vier gewone mensen worstelen met de raadsels van hun leven. De setting: een zuidelijk stadje in de VS, in de jaren dertig. Mick Kelly is een tomboy met muzikaal talent

Margot Vanderstraeten – Mazzel tov

gelezen door Andrea

Intrigerend, boeiend en in een ruk uitgelezen.

In een zeer aangename schrijfstijl beschrijft Margot Vanderstraeten haar bijzondere ervaringen als huiswerkbegeleidster bij de streng orthodox joodse familie Schneider. Wat begint als een stroeve werkverhouding vol achterdocht en verwondering over elkaars leven ontwikkelt zich tot een hechte en bijzondere jarenlange vriendschap. Een bijzonder en intieme inkijk in een voor de meeste van ons totaal andere wereld.

Mazzel tov

Margot Vanderstraeten

€ 19,99
Zes jaar lang begeleidt Margot Vanderstraeten de kinderen van de Schneiders bij hun huiswerk. Via dochter Elzira en zoon Jakov krijgt ze geleidelijk aan toegang tot de gesloten joods-orthodoxe wereld van dit Antwerpse gezin. Hier heersen religieuze wetten en eeuwenoude tradities die de Vlaamse studente maar moeilijk kan rijmen met de tijd: de jaren negentig. De joodse familie raakt bekneld tussen traditie en het moderne leven. Dat de werkstudente bijvoorbeeld ongehuwd samenwoont met haar Iraanse

Benjamin Black - Praagse nachten

gelezen door Arno

Deze historische roman is zo spannend als het maar zijn kan.

Er is een meisje vermoord en ze blijkt een minnares van de keizer te zijn. Christian Stern wordt gevraagd om te onderzoeken wat er is gebeurd.

Met een scherpe pen en mooie literaire stijl vertelt Benjamin Black (pseudoniem van John Banville) over de gebeurtenissen en neemt de lezer mee. Spannend tot de laatste bladzijde.

Voor de lezers van de historische boeken van Robert Harris

Praagse nachten

Benjamin Black

€ 19,99
Praag, 1599. Christian Stern, een jonge dokter, is net in de stad aangekomen. Op de eerste avond vindt hij het lichaam van een jonge vrouw, half begraven in de sneeuw. De dode vrouw is niemand minder dan de minnares van de keizer, en er is geen tekort aan verdachten. Stern wordt door de keizer zelf in dienst genomen om de moord te onderzoeken. Tijdens de zoektocht naar de dader belandt hij in de schimmige wereld van het hof van de keizer – verzwegen zaken, brieven geschreven in code en bittere

Juli Zeh – Ons soort mensen

gelezen door Arno

Wat gebeurt er met een dorp als er plannen ontwikkeld worden om een windmolenpark te gaan ontwikkelen? Welke mensen profiteren er van? Wie zijn de voorstanders en wie zijn tegenstanders?

Al deze vragen werkt Juli Zeh perfect uit in een vlotte roman met een absoluut actueel onderwerp.

Dit is een mooie roman, meeslepend en interessant om over te discussiëren, ook voor leesclubs.

Dit boek bezorgde me heel veel leesplezier en was een perfect vakantieboek met een interessante inhoud!

Dit boek zou ik niet willen missen.

Ons soort mensen

Juli Zeh

€ 24,99
Juli Zeh heeft met ‘Ons soort mensen’ een meesterwerk geschreven. Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer een investeringsmaatschappij besluit er een windmolenpark te gaan bouwen. Twee dorpsgenoten, een belegger en een boer, zijn bereid grond te verkopen voor een paar miljoen euro, maar dat grondgebied is nét te klein. Als Linda ook verkoopt is er wel genoeg plek. In gedachten ziet ze haar droom in vervull

Guzel Jachina - Zulajka opent haar ogen

Gelezen door Els

1930. Op het Tartaarse platteland leeft Zulajka met haar brute man Moertaza en haar schoonmoeder, door Zulajka Vampiria genoemd. De revolutie gaat grotendeels aan het dorp voorbij totdat de Rode brigades het platteland afgrazen om voedsel te confisqueren. Zulajka en haar man worden betrapt bij verstoppen van zaaigoed. Moertaza wordt doodgeschoten door commandant Ignatov en Zulajka gaat op transport naar Siberie. Ignatov leidt dit transport en heeft ook de leiding over het latere kamp. Wat volgt is een mensonterende treinreis van zes maanden in overvolle veewagons en een dramatische overtocht over de rivier de Angara. Aan de oever van deze rivier worden ze gedumpt. De nederzetting moet nog gebouwd. De winter is in aantocht…… Zulajka staat symbool voor de vele mensen die gedeporteerd zijn. Dit boek geeft een indrukwekkend beeld van de gebeurtenissen in Rusland in die tijd. Het is prachtig geschreven. Een bijzonder boek.

Zulajka opent haar ogen

Guzel Jachina

€ 19,99
In 1930 wordt een Tartaars dorp binnengevallen door de communisten. Ook Zulajka wordt op transport gesteld naar Siberië, nadat haar man, die haar onderdrukte, is doodgeschoten. De erbarmelijke treinreis in de veewagon duurt een halfjaar, en uiteindelijk belanden enkelen op een stuk tajga waar ze zelf moeten zien te overleven. Zulajka weet zich staande te houden, dankzij een krankzinnige Duitse arts, die haar helpt bij de bevalling van haar zoon, en Ignatov, de moordenaar van haar man op wie ze v

Deon Meyer – Koorts

gelezen door Els

Een virus vernietigt 95 procent van de wereldbevolking. Willem Storm en zijn zoon Nico behoren tot de overlevenden. De naïeve Willem Storm, vol idealen over gelijkheid, wil een nieuwe gemeenschap stichten. Iedereen met goede bedoelingen is welkom. Als geweld dreigt is hij aangewezen op zijn zoon en op de ex-crimineel Domingo. Waar de vader overtuigd is van het goede in de mens (praten) hangt de zoon de theorie van Domingo aan: de mens onderscheidt zich van dieren door slechts een klein laagje vernis. “Koorts” draait om de verhouding tussen vader en zoon, maar snijdt ook grote thema’s aan. Hiervoor gebruikt Deon Meyer o.a. het “oral history project” van Willem Storm waarin hij de mensen ondervraagt over hun leven voor de Koorts. “Koorts” is een mooie avonturenroman met een verrassende ontknoping. Fijn boek.

Koorts

Deon Meyer

€ 15,00
Ik wil je vertellen over de moord op mijn vader. Willem Storm en zijn zoon behoren tot de weinige overlevenden in Zuid-Afrika - en de rest van de wereld - van een allesverwoestend virus. Willem wil hun leven weer opbouwen bij de stuwdam bij Vanderkloof, vanwege de beschutte ligging en de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken. Alleen is Vanderkloof niet helemaal verlaten. Een groepje uitschot gebruikt het plaatsje als uitvalsbasis, en houdt een vrouw gevangen. Ze hadden door kunnen rijden

Graeme Macrae Burnet – Zijn bloedige plan

gelezen door Arno

Een jongeman vermoordt drie mensen in een klein Schots dorpje.

Wat was de aanleiding? Wat beweegt deze jongen? Aan de hand van dagboekfragmenten en rechtbankverslagen komen we zo langzamerhand achter deze toedracht.

Spannend vakantieboek en niet voor niets dat Vrij Nederland dit kiest als de Thriller van het jaar 2017!

Ik kan me daar heel goed in vinden dus lees dit boek.

Zijn bloedige plan

Graeme Macrae Burnet

€ 19,99
Het jaar is 1869. Een gewelddadige drievoudige moord in een afgelegen gemeenschap in de Schotse Hooglanden leidt tot de arrestatie van een jongeman genaamd Roderick Macrae. De memoires van de hand van de beklaagde maken het glashelder dat hij schuldig is aan de misdaad, maar het is aan de beste juristen en doktoren in het land om vast te stellen wat hem tot zulke brute daden heeft gedreven. Is hij ontoerekeningsvatbaar? Enkel de overtuigingskracht van zijn advocaat staat tussen Macrae en de stro

Erica Ferencik - Nacht op de rivier

Gelezen door Andrea

Wanneer het jaarlijkse weekend weg van vier vriendinnen verandert in een nachtmerrie komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan en krijgen loyaliteit en vriendschap een andere betekenis. Tegen de achtergrond van de ruige natuur van Maine en de kolkende rivier wordt je meegezogen in deze razend spannende, rauwe geweldige vakantiethriller!

4 sterren in de Vrij Nederland thrillergids 2017

Nacht op de rivier

Erica Ferencik

€ 19,99
Nacht op de rivier is een onvergetelijke, must read thriller voor liefhebbers van Ruth Ware. Wini heeft geen behoefte aan een avontuur. Na een moeizame scheiding en het verlies van haar geliefde broer wil ze alleen maar samen zijn met haar drie beste vriendinnen. Maar de energieke Pia heeft andere plannen. Plannen voor een weekendje adrenalineverhogend, adembenemend wildwaterkanoën in de wildernis van Maine. Vijfduizend vierkante kilometer afgelegen natuur. Alleen maar bergen, rivieren en

Sara Taylor - De Laura’s

gelezen door Andrea

Moeder en tiener Alex leren elkaar pas echt kennen wanneer ze adhoc huwelijk en huis verlaten en lange tijd dwars door Amerika rijden waarbij de diverse Laura’s model staan voor een heftig en turbulent verleden. Herinneringen worden opgehaald, geheimen gedeeld in deze zoektocht naar ware identiteit en verlangens.

Rauw en ontroerend, mooi uitgediepte personages en goed vertaald.

Een roadtrip door Amerika in de puurste zin van het woord!

De Laura's

Sara Taylor

€ 21,99
Met De Laura’s schreef Sara Taylor een prachtige roman over identiteit en over de speciale band tussen moeder en kind. Taylor schreef eerder De kust, dat werd genomineerd voor de Baileys Prize en de Guardian First Book Award. ‘Ik realiseerde me pas dat mijn moeder een mens van vlees en bloed was toen ik dertien jaar oud was en ze me wakker maakte, op de achterbank van de auto zette en we ons huis en mijn vader zomaar achterlieten. Ik dacht dat mijn moeder tevreden was met haar leven. Ik had het

Marjolijn van Heemstra - En we noemen hem

gelezen door Noortje

In de familie van Marjolijn gaat een verhaal rond over de heldendaad van de ‘bommenneef’ na de oorlog. Ze is van plan haar kind naar hem te vernoemen en gaat op zoek naar het ware verhaal.

Op een knappe manier verweeft van Heemstra deze zoektocht met de voortgang van haar zwangerschap en zo ontrafelt zich de mythe over deze bommenneef. Wanneer is de oorlog nu eigenlijk over?

Een goed verhaal met humor geschreven!

En we noemen hem

Marjolijn van Heemstra

€ 19,95
Hoelang duurt een oorlog echt? Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie 'foute Nederlanders' komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad. Op haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze 'bommenneef' was - met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het w

Jan Vantoortelboom – De drager

gelezen door Arno

Deze vierde roman van Vantoortelboom gaat over de vriendschap tussen Nicolas, een computernerd en Bruno, een bioloog die veldwerk doet in de uitgestrekte wouden van Slowakije.

Bruno trouwt en krijgt een zoon die lijdt aan een erfelijke ziekte. Gewend aan de meedogenloze overlevingsstrijd in de natuur, waar alleen gezonde dieren bestaansrecht hebben, begint hij te twijfelen aan het bestaansrecht van de niet-volmaakte mens.

Vantoortelboom heeft een prachtige schrijfstijl, op elke pagina is het genieten. Een boek om over na te denken en een boek om nog een keer te lezen. Chapeau!!!

De drager

Jan Vantoortelboom

€ 19,99
Nicolas is altijd onder de indruk geweest van de gedrevenheid en de compromisloosheid waarmee zijn twee jaar oudere buurjongen Bruno idealen nastreeft en verwezenlijkt. Na hun schooltijd raakt Nicolas verzeild in de computer- en informatietechnologie, Bruno wordt bioloog en doet veldwerk in de uitgestrekte wouden van Slowakije. Ze houden contact per e-mail, en telefoon, bezoeken elkaar van tijd tot tijd. Bruno trouwt, krijgt een zoon en vanzelfsprekend is Nicolas de peetvader. Het zoontje lijdt

Wouter klootwijk – Anne, het paard en de rivier

gelezen door Arno

Een beeldschoon verhaal, een sprookjesachtige vertelling voor volwassenen, maar ook kinderen zullen hier van genieten. Een verhaal over reizen en ontdekken, een verhaal over mens en dier, een verhaal over vriendschap en een verhaal over medemenselijkheid. Bovenal staan er prachtige illustraties in het boek van Enzo Pérès-Labourdette. Een juweel van een boekje!

Anne, het paard en de rivier

Wouter Klootwijk

€ 14,99
Annes oom woont ver weg in het woud en hij heeft een paard nodig. Anne denkt dat ze hem dat paard het beste zelf kan brengen. Op Wilma’s rug begint ze aan haar tocht over onbekend terrein. De rivier wijst de weg. Zo begint Annes reis, een verhaal over de wijde wereld en alles wat daar wacht om ontdekt te worden… Een prachtig verhaal over een meisje dat vol vertrouwen het onbekende tegemoet gaat.

Megan Hunter - Het eind is ons begin

Gelezen door Annet

De jonge dichteres Megan Hunter schreef haar eerste roman Het eind is ons begin. Het boek is een mooie poëtische vertelling over een jong gezin ten tijde van een ramp en raakt aan de universele ervaring van vluchtelingen: angst, verwarring en onzekerheid.

Een intrigerend boek in een bijzondere vorm, echt een boek om over door te praten in de leesclub!

Het eind is ons begin

Megan Hunter

€ 17,50
'Het vasteland staat in brand, zeggen ze met zoveel woorden. Na de vloed het vuur. Ik raak de draad kwijt. Ik vergeet.'Tijdens een mysterieuze milieuramp baart een vrouw haar eerste kind, een zoon; haar man en zij noemen hem Z.Maar vlak na Z's geboorte slaat de chaos toe en ziet het stel zich gedwongen huis en haard te verlaten en veiliger oorden op te zoeken. Ze gaan van de weg af, naar een vluchtelingenkamp, een desolaat eiland en weer terug, en in alle ontreddering wordt de innige band tussen

En nu ik! - Peter Römer en Annet Hock

gelezen door Arno

Wat mij betreft een perfect strandboek, het verhaal leest als een trein. Je zit er meteen in en al snel merk je dat met alle gezinsleden iets ‘mis’ is. Zowel spannend als realistisch geschreven; door de goedgekozen cliffhangers wil je alsmaar doorlezen. Ook leuk dat herkenbare plekken uit deze omgeving voorbijkomen. Dat maakt het nog echter. Van mij mag dit echtpaar blijven schrijven.

En nu ik!

Peter Römer ; Annet Hock

€ 19,99
Na een periode van zakelijke en persoonlijke tegenslag lijkt het tij te keren voor Pien Verschuur en haar gezin. Haar beide kinderen zijn klaar om hun vleugels uit te slaan. Piens yogastudio is sinds de recente opening een succes. En het nieuwe project van haar man Johan lijkt een eerdere, mislukte investering voldoende te compenseren. De plotselinge terugkeer naar Aerdenhout van Edmond Pieket, een oude bekende, zorgt echter voor grote onrust. In de weken die volgen stapelen de problemen zich o

Murat Isik - Wees onzichtbaar

gelezen door Arno

Na zijn succesdebuut Verloren grond is er nu een nieuwe roman van Murat Isik. Deze speelt in de Bijlmermeer, begin jaren tachtig en gaat enerzijds over een familiegeschiedenis en anderzijds over de veranderingen in de Bijlmer sinds die tijd.

Murat beschrijft met precisie en in detail een eerlijk, heerlijk en oprecht boek. Genieten tot de laatste pagina.

Murat Isik - Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99
Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze

Alfred Birney – De tolk van Java

gelezen door Arno

Een persoonlijke en koloniale geschiedenis.

Dit boek MOEST geschreven worden en na meer dan tien romans is dit de grote Magnum opus van Birney. Een boek wat al meer dan twintig jaar broeit! Lees de eerste zin (anderhalve pagina) en je bent verkocht!

Niet voor niets wint hij met dit boek de Libris Literatuur Prijs 2017.

De tolk van Java

Alfred Birney

€ 19,99
Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon bestaat er geen heden. Alleen een belast verleden. De zoon achtervolgt zijn ouders met vragen over de oorlog in Nederlands-Indië die woedt in het gezin. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, niet te bevatten, rauw, maar niet zonder humor.

Jeroen Windmeijer – Het Paulus Labyrint

gelezen door Arno

Deze tweede thriller van Windmeijer speelt in de krochten van Leiden, waar een ondergronds gevonden netwerk voor de nodige spanning zorgt. Laat je meeslepen in de vertelling en geniet van de wandelingen door Leiden. Uiterst spannend en een pageturner bij uitstek. En zoals anderen ook zeggen: De Nederlandse Dan Brown!

Het Pauluslabyrint

Jeroen Windmeijer

€ 19,99
RESERVEER NU ALVAST!Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al drie meter de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te

Ann Patchett - Gemeengoed

gelezen door Annet

Ann Patchett schreef een geweldige roman over hoe een kus het leven van twee echtparen en hun gezamenlijke kinderen voorgoed kan veranderen. Door de zomers die de families samen doorbrengen in Virginia, bouwen de kinderen van de Cousins en de Keatings een band op die gebaseerd is op een gemeenschappelijke teleurstelling in hun ouders en oprechte genegenheid voor elkaar.

Een familieroman in de beste zin van het woord.

Gemeengoed

Ann Patchett

€ 19,99
Op een zondagmiddag in 1964 bezoekt Bert Cousins onuitgenodigd het doopfeestje van Franny Keating. Voordat het avond wordt, heeft hij met haar moeder Beverley gezoend. Het is een stap die uiteindelijk tot het ontbinden van Beverleys huwelijk zal leiden en die de twee gezinnen tot elkaar zal veroordelen. Gemeengoed laat zien hoe in een tijdsbestek van vijftig jaar dit ene, bepalende moment de levens van vier volwassenen en zes kinderen voor altijd heeft veranderd. Door de zomers die ze samen d

Annet Schaap – Lampje

gelezen door Louise

Wat een fantasievol boek! Emilia, bijgewoond Lampje, heeft geen moeder meer en een vader die vuurtorenwachter is en te veel drinkt. Daardoor loopt er een schip op de rotsen en moet Lampje voor straf als dienstmeisje gaan werken in een oud huis. Daar ontmoet zij bijzondere mensen die haar helpen en die zij helpt. Echt een leuk en avontuurlijk boek over vriendschap, moed en piraten.

Lampje

Annet Schaap

€ 16,99
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had

Benedict Wells - Het einde van de eenzaamheid - Els

gelezen door Els en getipt door DWDD panel

Drie kinderen verliezen hun ouders door een ongeluk. In de jaren die volgen groeien zij uit elkaar. Alle drie proberen zij hun weg te vinden. Vooral de jongste, Jules, trekt zich terug in zichzelf. Ook met Alva, zijn vriendin op het internaat, is het contact gedurende langere tijd verbroken. Jaren later worden de banden tussen de broers en zus  weer aangehaald en komt ook Alva weer in Jules’ leven. Ze beseffen dat ze elkaar gemist hebben.

Een prachtige roman over verlies, rouw, vriendschap en eenzaamheid. Maar bovenal een mooie liefdesgeschiedenis. Een bijzonder boek.

Het einde van de eenzaamheid

Benedict Wells

€ 19,99
Het veelgeprezen meesterwerk van een jong Duits talent Jules, zijn zus Liz en zijn broer Marty zijn totaal verschillend, maar alle drie zijn ze getekend door een tragische gebeurtenis in hun jeugd: na hun beschermde kinderjaren verloren ze bij een ongeluk hun ouders. Ze belanden op hetzelfde internaat, maar gaan alle drie hun eigen weg; uiteindelijk vervreemden ze van elkaar en verliezen ze elkaar uit het oog. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld ter

Nigel Cliff – Moskouse nachten

getipt door Arno in DWDD

Moskouse nachten gaat over de Amerikaan Van Cliburn die op 23-jarige leeftijd het Eerste Internationale Tsjaikovski Concours in Moskou wint. Na zijn  optreden is het publiek in de zaal uitzinnig van enthousiasme. Maar ook miljoenen kijkers zitten aan de buis gekluisterd en zijn tot tranen toe geroerd. 

De afwisseling van deze biografie van Nigel Cliff is  dat hij enerzijds schrijft als biograaf en anderzijds als geschiedschrijver over de spanningen tussen Oost en West in de Koude oorlog. Beide landen ontwikkelen kernwapens en houden zich bezig met ruimtevaart. Deze man is geniaal en verdient deze vuistdikke biografie.

Moskouse nachten

Nigel Cliff

€ 20,00
  Het ongelooflijke verhaal over een pianist die de grootmachten even bij elkaar bracht tijdens de Koude Oorlog   Aangrijpend en waargebeurd verhaal over een opmerkelijk, jonge Texaanse pianist ten tijde van de Koude Oorlog. Met zijn liefde voor de Russische klassieke muziek, stal Van Cliburn de harten van zowel de Amerikanen als de Russen, en zorgde hij voor een onverwachte verlaging van de spanningen tussen de supermachten, terwijl ze op het randje van een nucleaire oorlog stonde

Jannie Regnerus – Nachtschrijver

gelezen door Arno

Jannie Regnerus is een woordkunstenaar. Ze schrijft prachtig, poëtisch en geen letter te veel. Deze roman is een eerbetoon aan de Friese dichter Tsjebbe Hettinga.

Een juweel van een boek, lees het zelf maar!

Nachtschrijver

Jannie Regnerus

€ 21,99
Hannah is restaurator in het Rijksmuseum. Het is haar werk schilderijen te ontdoen van troebel vernis om de oorspronkelijke kleuren en details tevoorschijn te halen. Per toeval stuit ze op het werk van een blind geworden Friese dichter. Als ze hem hoort voordragen tijdens een poëziefestival weet ze dat ze deze man wil ontmoeten. Ze voelt een sterke verwantschap met hem, met de manier waarop hij in zijn geheugen door veertig jaren duisternis heen moet graven om daaronder weer bij het licht en de

Nino Haratischwili – Het achtste leven (voor Brilka)

gelezen door Noortje

Een indrukwekkend familie-epos dat zes generaties omspant van 1900 tot nu. Je volgt acht levens uit de Georgische familie Jasji en daarmee ook de bewogen geschiedenis van het land.

Haratischwili trekt je vanaf het begin af aan mee in het verhaal. Je leeft met de personages en de gebeurtenissen – hoe wreed soms ook – enorm mee. Dit boek is net zo verslavend als de chocolade die een rode draad vormt in het verhaal. Echt prachtig!

Het achtste leven (voor Brilka)

Nino Haratischwili

€ 34,99
Een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar. Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters

Daniel Wallace - De grote kans van Edsel Bronfman

gelezen door Andrea

Edsel Bronfman, vierendertig jaar en op velerlei gebied verbazingwekkend onervaren, leidt een onopvallend leven: hij heeft een kantoorbaan, een appartement en een complexe relatie met zijn moeder. Hij leidt een gewoon leven. Op een dag wordt hij gebeld door het marketingbureau Grote Kansen, Hij heeft een prijs gewonnen: een weekend in een luxe appartement aan het strand in Florida. Er is echter één voorwaarde: de prijs is uitsluitend bedoeld voor een stel. Binnen 79 dagen moet Edsel op zoek naar een partner!

Een heerlijk leesboek voor een luie vakantie!

De grote kans van Edsel Bronfman

Daniel Wallace

€ 19,99
Edsel Bronfman, vierendertig jaar en op velerlei gebied verbazingwekkend onervaren, leidt een onopvallend leven: hij heeft een kantoorbaan, een appartement en een complexe relatie met zijn moeder. Bijzondere dingen overkomen andere mensen, niet hem – tot Carla D’Angelo, telefoniste bij marketingbureau Grote Kansen, hem op een avond belt om te vertellen dat hij een prijs heeft gewonnen: een weekend in een luxe appartement aan het strand in Florida. Er is echter één voorwaarde: de prijs is uitslui

Ursula Poznanski - Layers

gelezen door Anne Marie

Ursula Poznanski is een meester in het verweven van spectaculaire virtuele realiteit met de herkenbare werkelijkheid. In Layers doet ze dat weer fantastisch: Dorian wordt van de straat opgepikt en raakt steeds verder verstrikt in een complot. Zijn virtual reality bril is heel handig, maar ook heel gevaarlijk. Zal hij op tijd kunnen achterhalen wat er aan de hand is om Stella te kunnen redden? Jongens vanaf 13 zullen hiervan smullen, en stoere meiden ook!!

Layers

Ursula Poznanski

€ 19,95
De zeventienjarige Dorian is van huis weggelopen. Het leven op straat gaat hem eigenlijk prima af... tot hij op een ochtend wakker wordt naast een vermoorde zwerver. Dorian kan zich niet herinneren wat er is gebeurd en slaat op de vlucht. Een aardige welzijnswerker ontfermt zich over hem - hij geeft hem kleding, eten, onderwijs én houdt hem voor de politie verborgen. De enige tegenprestatie die van Dorian gevraagd wordt, is het afleveren van goed verzegelde relatiegeschenken. Het lijkt een

Jane Gardam – Een onberispelijke man

Boekentip DWDD Arno, boek van de maand Maart

 

Een onberispelijke man is een boek over melancholie, over een kwetsbare man, een Raj-weeskind dat is opgevoed en opgegroeid zonder liefde. Heel erg mooi geschreven.

 

Een onberispelijke man

Jane Gardam

€ 22,99
Alles aan Edward Feathers is vlekkeloos - zijn garderobe, zijn manieren, zijn naam en faam als topadvocaat met een glansrijke carrière in Hongkong. Door en door een gentleman, die zijn bijnaam Old Filth - Failed In London, Try Hongkong - geen eer aandoet. Maar zijn onberispelijkheid is bedrieglijk en misleidt vaak ook hemzelf. Na de dood van zijn geliefde Betty, zijn echtgenote, lijkt hij onverstoorbaar en koestert hij zijn herinneringen aan haar. Maar met de herinneringen komen ook de twijfels.

Jens Christian Grøndahl – Vaak ben ik gelukkig

gelezen door Els

Het begin: ‘Nu is jouw man ook dood Anna. Jouw Man. Onze man.’

Ellinor blijft als laatste over van de twee bevriende echtparen. Zij beschouwt haar leven, haar jeugd, haar vriendschap met Anna en haar huwelijken. Ze is altijd een volger geweest, een meisje dat niet opviel, makkelijk in de omgang. Ze was er goed in zich aan te passen om erbij te horen. Nu blikt ze in alle eerlijkheid terug en neemt ze de regie.

Een bijzonder en intiem boek door die vorm die Grøndahl voor het verhaal gekozen heeft. Het is een soort biecht, een monoloog van Ellinor aan haar overleden vriendin Anna, waar je als lezer getuige van mag zijn. Erg mooi!

Vaak ben ik gelukkig

Jens Christian Grøndahl

€ 17,99
De nieuwe Grøndahl: een heerlijk plot, psychologisch weer ijzersterk en een vlijmscherp portret van een huwelijk Portret van een man werd uitgeroepen tot Boek van de Maand in DWDD Elli en haar man Henning zijn goed bevriend met Anna en Georg. Maar alles verandert wanneer de twee stellen op skivakantie gaan en Anna en Henning omkomen in een lawine. Hun echtgenoten blijven alleen achter. In hun verdriet trekken Elli en Georg steeds meer naar elkaar toe, maar kunnen twee mensen zomaar opnieuw b

Daniel Cole – Ragdoll

Gelezen door Andrea en Arno

Dit is een heerlijke spannende thriller, filmisch geschreven. Er wordt een lijk gevonden en dat bestaat uit 6 lichaamsdelen, elk van een ander mens. Tevens is er een bericht dat 6 mensen op bepaalde dagen zal worden vermoord! Wat is de samenhang tussen deze twee gebeurtenissen! HUIVER EN LEES!!!

Ragdoll

Daniel Cole

€ 19,99
Voor liefhebbers van Samuel Bjørk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren… Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krij
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris