Gebonden

€ 16,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

Een muzikant hoopt op een wilde nacht met een zangeres die hij moet begeleiden. Maar er is een derde in het spel: een dubbelganger die hem een vervreemdend gevoel geeft over zijn afkomst en een grote kennis van het Nederlands koloniaal verleden aan de dag legt. De muzikant krijgt het idee te moeten kiezen tussen de liefde en zijn zucht naar historische kennis. Wellicht zal hij zijn vaders motieven leren doorgronden: een politiek vluchteling onder de vlag van Nederland anno 1950. Met dit boek toont de schrijver dat migratie geen eenrichtingsverkeer is en dat racisme overal op de loer ligt. [b]Rivier de IJssel[/b] is geschreven door iemand die weet hoe het voelt te leven in een land waar de mensen jou vertrouwd zijn maar jij hun niet.

¿Weet je wat het is met rivieren? Ze migreren niet. Ze raken vervuild, vergiftigd, drogen uit, lopen weer vol, stromen over, wat dan ook, maar ze blijven op hun plaats. Hun mysterie is dat ze stromen. Dát is dus waar het om gaat: op je plaats blijven en tegelijk blijven stromen.¿

Ik staarde over het donkere water, dat met saaie regelmaat onder onze voeten tegen de kadewand klotste. En ik vroeg me af of ze het gewend waren om op zondagen te flaneren hier langs de rivier de IJssel. Zou Rabina ooit deze rivier bij nacht hebben gezien, rustig kabbelend, op zijn voordeligst indigo bij maanlicht, maar met een kille onderstroom, en met heimwee hebben teruggedacht aan een rivier uit haar jaren op Java?


Rivier de IJssel is de follow-up van Rivier de Lossie, maar kan ook gemakkelijk zelfstandig, of in omgekeerde volgorde gelezen worden.
ISBN
9789062656509
Vorm
Gebonden
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
Druk
1e
Verschenen
01-06-2010
Taal
Nederlands
Pagina's
112 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris