VBoekbestellingen t/m 26-12-2018 gratis thuisbezorgd

VGratis afhalen in de boekhandel

 VBinnen 14 dagen gratis retour bij ruim 100 boekhandels

Groepswerk
ISBN
9789023253341
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
Druk vanaf
10e
Taal
Nederlands
Bladzijden
273 pp.
Bindwijze
ebook Adobe PDF
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Groepswerk

in het maatschappelijk werk

Mensen brengen het grootste deel van hun leven in allerlei groepen door en groeperen zich met hun medemensen rond allerlei doelstellingen. In dit boek gaat het vooral over groepen die geformeerd worden rond doelstellingen op het terrein van het maatschappelijk werk. In het boek komen, behalve allerlei noties rond het opzetten van en werken met groepen in het kader van de hulpverlening, allerlei zaken aan de orde die te maken hebben met hulpverlening in het algemeen, en in groepen in het maatschappelijk werk in het bijzonder: niet alleen de technische kant van het hulpverlenen is van belang, maar ook het zich voortdurend verdiepen in wat er in de maatschappij leeft, wat mensen van nu beïnvloedt, wat hen in de problemen kan brengen. De auteur is van mening dat het leren van het vak van hulpverlener behalve het aanleren van een aantal vaardigheden ook een proces van bewustwording moet zijn. Daarom heeft zij achter ieder hoofdstuk een aantal oefeningen en vragen geplaatst, die vooral bedoeld zijn de lezer aan het denken te zetten over het waarom en hoe van zijn handelen. Daarnaast acht de auteur het van het grootste belang dat groepswerkers zich zó leren gedragen dat zij de belangrijkste waarde van het groepswerk in het maatschappelijk werk: groepsleden zijn in staat elkaar te helpen, in praktijk brengen. Ten opzichte van de vorige (achtste) druk is deze negende druk geheel ongewijzigd gebleven. "Groepswerk in het maatschappelijk werk" is vooral bestemd voor maatschappelijk werkers en voor studenten in de agogisch vakken op H.B.O.-niveau, maar is ook zeer goed bruikbaar voor andere hulpverleners die met groepen werken. Nora van Riet is verbonden geweest aan de Hogeschool van Amsterdam in de functie van opleider-adviseur bij de afdeling Interact bv (Methodiekontwikkeling en Deskundigheidsbevordering) en als docente aan de Voortgezette Opleidingen Amsterdam. Groepswerk in het maatschappelijk werk 1 De plaats van het groepswerk in het maatschappelijk werk binnen de hulpverlening 2 Theorie over de groep 3 Theorie over omgaan met elkaar in de groep 4 Groepslid en groepswerker 5 Voorbereiden op het werken met groepen 6 De eerste fase in de groepsontwikkeling - voorstadium van groepzijn 7 De tweede fase van de groepsontwikkeling: groepsvorming 8 De derde fase van de groepsontwikkeling: integratie, desintegratie en conflict, herintegratie 9 De vierde fase van de groepsontwikkeling: bestaan en voortbestaan 10 Wat er verder in de groep speelt 11 Interventies 12 De vijfde fase van de groepsontwikkeling: afsluitingsfase 13 Epiloog
Niet leverbaar

Dit artikel wordt niet, of niet meer, door onze leveranciers aangeboden. Je kunt het dan ook niet via de webshop bestellen.

Wel kun je, via de link "Vraag de boekhandel", de boekhandel vragen of zij dit artikel nog op voorraad hebben, er aan kunnen komen, of een alternatief beschikbaar hebben.

Loading...

.
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris