Gebonden

€ 51,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Bekijk winkelvoorraad
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

Bij een eerste, vluchtige blik mogen Verplanckes tekeningen en schilderijen erg verschillend van opzet en uitvoering lijken, ze tonen altijd de kwaliteiten die hem als illustrator en vormgever kenmerken: een humor die variëert van mild tot sardonisch, een poëtische verbeelding, een voorkeur voor het verbeelden van abstracte begrippen en universele emoties, en een dwarse, surrealistische kijk op de werkelijkheid.
In twintig jaar ontwikkelde Klaas Verplancke zich van een dienstbaar illustrator van jeugd- en prentenboeken tot een eigenzinnig beeldend auteur wiens tekeningen een eigen leven leiden naast de tekst. Het resulteerde in tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en in een reeks bekroningen en nominaties, met als hoogtepunten de toekenning van de Bologna Ragazzi Award voor Ozewiezewoze in (2001) en een finaleplaats bij de Hans Christian Andersen Award for Illustration voor zijn gehele oeuvre (2005).


The first Klaas Book

overzicht van het werk van Klaas Verplancke
met teksten van Pieter van Oudheusden
en een voorwoord van Joost Swarte.
ISBN
9789077549537
Vorm
Gebonden
Uitgever
Exhibitions International
Druk
1e
Verschenen
23-10-2009
Taal
Nederlands
Pagina's
224 pp.
Genre
Kunst & Cultuur
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris