VBoekbestellingen gratis thuis bezorgd vanaf 15,- 

VBinnen 14 dagen gratis retour bij ruim 180 Libris- en Blz.- boekhandels

Zout, vet, zuur, hitte
ISBN
9789000360017
Uitgever
Spectrum
Druk vanaf
1e
Verschenen
12-04-2018
Taal
Nederlands
Bladzijden
486 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Koken
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Zout, vet, zuur, hitte

De vier elementen van goed koken

'Al na één hoofdstuk in Zout, vet, zuur, hitte sta je anders te koken. Onmisbaar in elke keuken.' de Volkskrant

'Een van de tofste boeken van het afgelopen jaar.' Hiske Versprille, culinair journalist

Net als in haar gelijknamige Netflix-serie Salt, Fat, Acid, Heat word je in dit boek door chef-kok en schrijver Samin Nosrat ingewijd in de geheimen van de kookkunst. Ze laat je zien hoe je met elk ingrediënt – overal en altijd – een heerlijke maaltijd kunt klaarmaken, ook zónder recept.  Samin reisde de hele wereld over en ontdekte dat er vier essentiële elementen zijn voor lekker koken: ‘Waar ik ook was, overal kwam ik dezelfde elementen tegen om eten echt overheerlijk te maken. Zout, vet, zuur en hitte: de vier basiselementen die een gerecht maken of breken.’ Krijg deze onder de knie en alles wat je kookt zal heerlijk smaken.

Al lezend in Zout, vet, zuur, hitte leer je omgaan met de basiselementen en met de meest uiteenlopende gerechten. Leer hoe je geschifte mayonaise weer gladstrijkt, tover uitgebalanceerde vinaigrettes en perfect gekaramelliseerde groenten op tafel of bereid hemels zacht stoofvlees. Dit boek bevat 100 essentiële recepten, met veel variaties, maar nog meer fantastische informatie. Voeg de juiste hoeveelheid zout toe, op het juiste moment; kies het optimale vet om de smaak in te vangen; beziel ingrediënten met een uitgebalanceerd zuur accent; verwarm of verhit ze bij de juiste temperatuur, precies zo lang als nodig is. Of je nu een beginneling bent of al tientallen jaren ervaring hebt, je leert nieuwe smaakdimensies ontwikkelen bij alles wat je kookt. Zout, vet, zuur, hitte is een onmisbaar kompas in je keuken.

Samin Nosrat is schrijver, docent en chef en maakte in 2018 de Netflix docu-serie Salt Fat Acid Heat. Haar boek Zout, vet, zuur, hitte werd in 14 landen vertaald; alleen al in Amerika werden er tot nu toe 658.000 exemplaren verkocht. Ze gaf les in haar revolutionaire filosofie van de kookkunst aan zowel professionele chef-koks als aan middelbare scholieren. The New York Times noemde haar de go-to bron om de juiste technieken te combineren met de beste ingrediënten. Sinds 2000 kookt Samin op professioneel niveau, toen ze begon in de keuken van restaurant Chez Panisse. Ze woont, kookt, surft en tuiniert in Berkeley, California.

Chef-koks en kookboekenschrijvers over Zout, vet, zuur, hitte:
'Simpelweg een onmisbaar boek.' Nigella Lawson
'Samin Nosrat is erin geslaagd om de enorme en complexe wereld van het koken samen te vatten in slechts vier woorden: zout, vet, zuur, hitte.' Yotam Ottolenghi
'Met dit prachtige, toegankelijke kookboek leer je niet alleen hoe je moet koken, maar ook hoe je je daarbij moet voelen: nieuwsgierig, onbevangen en verheugd. Samin is een van de beste leraren die ik ken.' Alice Waters

€35,99
Exemplaren:
Nieuw
Prijs:
€ 35,99
Verkrijgbaar in
Centraal landelijk magazijn
Voorraad:
Levertijd:
Op werkdagen voor 23:00 besteld, volgende dag thuisbezorgd

Direct bestellen voor afhalen, zónder account

Indien u dit boek wilt afhalen in de winkel, bieden we nu ook de mogelijkheid het boek direct te bestellen zonder account. U vult hieronder uw gegevens in en de boekhandel neemt contact op zodra het boek voor u klaarligt.

* Voorraad uit het 'Centraal landelijk magazijn' is leverbaar vanuit een centraal logistiek centrum in Nederland, hiervandaan wordt het artikel naar de klant of de boekhandel gestuurd. De getoonde voorraad in de boekhandel wordt meerdere malen per dag bijgewerkt. Het kan echter voorkomen dat een artikel in de tussentijd uitverkocht is. Wilt u zeker weten dat een boek op voorraad is, verzoeken wij u contact op te nemen met de boekhandel.

Loading...

.
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris