VBoekbestellingen gratis thuis bezorgd vanaf 15,- 

VGratis afhalen in de boekhandel

 VBinnen 14 dagen gratis retour bij ruim 100 boekhandels

Gezonde Kleur. Koken met Antioxydanten  -promo prijs-
ISBN
9782960048780
Uitgever
Editions Francoise Blouard
Druk vanaf
1e
Verschenen
02-05-2008
Taal
Engels
Bladzijden
207 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Koken
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Gezonde Kleur. Koken met Antioxydanten -promo prijs-

koken met antioxydanten

Soep van zoete aardappelen met limoengras en gember, tartaar van tomaten met olijven en pijnappel, salade van rode kool en rode biet met appel en noten, gestoomde boekweit, spiesjes van lotte met jonge erwtjes, koriandersaus, citrusvruchten en limoengras, een roze gelei van rode vruchten.

Bij fruit en groeten is de kleur de weerspiegeling van hun verdedigingmechanisme, de verdediging tegen de toxische gevolgen van licht en zuurstof. De antioxidatieve moleculen zijn ook de stoffen die kleur geven aan fruit en groenten. Hoe intensiever de kleur, hoe rijker aan antioxidanten. Bij de mens stemmen deze kleuren overeen met een gamma antioxidanten dat ons organisme nodig heeft om de agressieve invloeden van het moderne leven te bestrijden, agressoren zoals stress, milieuverontreiniging en verkeerde eetgewoontes.
Meer fruit en groeten eten betekent dan ook meer weerstand. Hoe groter onze weerstand, hoe meer wij ons beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de risico's van cardio-vasculaire aandoeningen, kanker...

In Gezonde Kleur krijgt u, in een eenvoudige taal, een actuele stand van zaken in het onderzoek rond natuurlijke antioxidanten en wordt dit ook naar de praktijk omgezet met een 60-tal recepten, rijk aan smaak en kleur.
Het zijn eenvoudig te bereiden recepten waarbij ernaar gestreefd werd om de voedingswaarde van de ingrediënten zo maximaal mogelijk te behouden.
Een tabel verduidelijkt telkens de totale antioxidatieve waarde en geeft aan welke types antioxidanten er in het recept voorkomen.

Dit werk baseert zich op de meest recente opzoekingen inzake de natuurlijke antioxidanten.

Françoise De Keuleneer is juriste van opleiding, gediplomeerd in Nutritherapie. Ze staat achter een manier van koken die de kwaliteit van de voeding en de gezondheid respecteert. Auteur van het boek cc Lekker Vitaal", samen met Paul Grégoire, .
Joël Pincemail, Dokter in de Biomedische Wetenschappen, doet sinds 25 jaar opzoekingen in ziekenhuizen, inzake de rol van stress op oxidanten en antioxidanten.
Niet leverbaar

Dit artikel wordt niet, of niet meer, door onze leveranciers aangeboden. Je kunt het dan ook niet via de webshop bestellen.

Wel kun je, via de link "Vraag de boekhandel", de boekhandel vragen of zij dit artikel nog op voorraad hebben, er aan kunnen komen, of een alternatief beschikbaar hebben.

Loading...

.
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris