VBoekbestellingen t/m 26-12-2018 gratis thuisbezorgd

VGratis afhalen in de boekhandel

 VBinnen 14 dagen gratis retour bij ruim 100 boekhandels

Taal en Tal bij Spinoza, Mannoury, Beth
ISBN
9789040724091
Uitgever
VSSD
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-07-2003
Taal
Nederlands
Bladzijden
90 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Algemeen
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Taal en Tal bij Spinoza, Mannoury, Beth

Taal en tal

Dit boekje is bedoeld als een korte inleiding tot het samenspel tussen enerzijds de gewone spreektaal en de dagelijkse ervaring en anderzijds de wiskunde of het deductief redenerenen en onderscheiden, waarop de vermeerdering van kennis gebaseerd is. De inhoud van dit boekje is ontleend aan de vermelde litteratuur met hier en daar een klein eigen ideetje.

De kunstmatige fysieke inrichting van de samenleving is gestoeld op de resultaten die zijn geboekt op het terrein van de wis- en natuurkunde. De instandhouding van de inrichting behoeft mensen die wiskunde en natuurkunde willen studeren.

Het kan opvallen dat er nogal wat mensen zijn die met een zekere trots verklaren niets van wis- of natuurkunde te begrijpen, en dat sommige beoefenaren van de zuivere wiskunde met een zekere d dain neerkijken op de beoefenaren van de toegepaste wiskunde. Beide attituden zijn niet te begrijpen daar het wiskundig denken zich van het denken in het algemeen door geen enkel specefiek kenmerk onderscheidt. Het zich bekwamen in welk vak dan ook vereist verbeeldingskracht, concentratievermogen en kritische zin. Een studierichting waarin deze "productiefactoren" niet nodig blijken, kan beter worden afgeschaft.

Dit boekje is geen wiskundeboek en ook geen taalboek Er worden slechts enige voorbeelden van problemen gegeven, waarmee men zich sinds mensenheugenis bezighoudt en nu nog bezighoudt, zoals de verhoudingen lichaam/geest en waarneming/theorie.

De Spinoza-prijs wordt weleens geduid als Nederlands equivalent van de Nobelprijs. In dit boekje wordt aan het werk en de idee n van Spinoza betrekkelijk veel aandacht gegeven. Spinoza spreekt van "taalfouten in onze kennis van de natuur".

Inhoud:

1 Eerste begrippen en onderstellingen

2 Taal

3 Onderscheiden

4 Veel gebruikte uitdrukkingen

5 Gelijkheid

6 Verzameling

7 Betrekkingen

8 Funcionele betrekking (afbeelding)

9 Natuurlijke getallen

10 Geordende verzameling

11 Meetbaar en niet-meetbaar getal

12 Redeneerkunde of logica

13 Spinoza

14 Vierdimensionale kubus

15 Geraadpleegde literatuur

http://www.vssd.nl/hlf/a017.htm

Niet leverbaar

Dit artikel wordt niet, of niet meer, door onze leveranciers aangeboden. Je kunt het dan ook niet via de webshop bestellen.

Wel kun je, via de link "Vraag de boekhandel", de boekhandel vragen of zij dit artikel nog op voorraad hebben, er aan kunnen komen, of een alternatief beschikbaar hebben.

Loading...

.
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris