VBoekbestellingen gratis bezorgd vanaf 15,- 

VGratis afhalen in de boekhandel

 VBinnen 14 dagen gratis retour bij ruim 100 boekhandels

Food Stabilisers, Thickeners and Gelling Agents
ISBN
9781405132671
Uitgever
Wiley-Blackwell
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-01-2009
Taal
Engels
Bladzijden
368 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Geografie & Landbouw
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Food Stabilisers, Thickeners and Gelling Agents

Stabilisers, thickeners and gelling agents are extracted from a variety of natural raw materials and incorporated into foods to give the structure, flow, stability and eating qualities desired by consumers. These additives include traditional materials such as starch, a thickener obtained from many land plants; gelatine, an animal by product giving characteristic melt in the mouth gels;   and cellulose, the most abundant structuring polymer in land plants. Seed gums and other materials derived from sea plants extend the range of polymers. Recently approved additives include the microbial polysaccharides of xanthan, gellan and pullulan.

This book is a highly practical guide to the use of polymers in food technology to stabilise, thicken and gel foods, resulting in consistent, high quality products. The information is designed to be easy to read and assimilate. New students will find chapters presented in a standard format, enabling key points to be located quickly. Those with more experience will be able to compare and contrast different materials and gain a greater understanding of the interactions that take place during food production. This concise, modern review of hydrocolloid developments will be a valuable teaching resource and reference text for all academic and practical workers involved in hydrocolloids in particular, and food development and production in general.

Also available from Wiley Blackwell

Enzymes in Food Technology second edition

Edited by R.J. Whitehurst and M. van Oort / ISBN 9781405183666

Glucose Syrups Technology and Applications

Edited by P. Hull / ISBN 9781405175562

Food Mixing Principles and Applications

Edited by PJ Cullen / ISBN 9781405177542

www.wiley.com/go/food

€224,95
Exemplaren:
Nieuw

Prijs:
€ 224,95
Verkrijgbaar in
Centraal landelijk magazijn
Voorraad:
-
Levertijd:
Afwijkende levertijd: 8 tot 10 werkdagen.
* Voorraad uit het 'Centraal landelijk magazijn' is leverbaar vanuit een centraal logistiek centrum in Nederland, hiervandaan wordt het artikel naar de klant of de boekhandel gestuurd. De getoonde voorraad in de boekhandel wordt meerdere malen per dag bijgewerkt. Het kan echter voorkomen dat een artikel in de tussentijd uitverkocht is. Wilt u zeker weten dat een boek op voorraad is, verzoeken wij u contact op te nemen met de boekhandel.

Loading...

.
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris