februari

Knutseluurtje

zaterdag 3 februari 2018

Zaterdag 3 februari 2018 is er weer een knutseluurtje bij Boekhandel Couvée-Benoordenhaeghe 

Wat gaan we doen
Voorlezen uit het mooie prentenboek ‘Antonia’ van Anke de Vries
Muziek maken
Met kleuren en een beetje plakwerk maken we allemaal een mooie tekening van een eigen vogel
We sluiten af met limonade en een koekje

 

Meer informatie

Van 12 januari tm 11 februari is de maand van de spiritualiteit

zaterdag 10 februari 2018

Het thema van De Maand van de Spiritualiteit 2018 is ‘Opnieuw beginnen’.

"In het leven en in de kunst moet men elke dag opnieuw beginnen,” zei Louis Couperus ooit. Maar hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven? Lang niet iedereen gelooft in de kracht van een compleet nieuwe start. Zonde, want wie opnieuw begint vergeeft zichzelf voor zijn gemaakte fouten en creëert daarmee nieuwe kansen. Door te falen leer je en groei je. 

Opnieuw beginnen gaat over jezelf herpakken, jezelf vernieuwen, de zaken compleet anders kunnen en durven benaderen. Een nieuwe start maken vergt moed, maar kan voor iedereen nuttig zijn. Nuttig voor onszelf, maar ook voor onze relaties met anderen. Loont het echt om altijd alles uit te praten, te herkauwen en te over-analyseren, of is het soms beter om simpelweg samen opnieuw te beginnen?

In onze winkel zijn uiteraard boeken te vinden over dit onderwerp en het essay geschreven door Daphne Deckers geschreven is voor deze maand is ook te koop voor € 3,50.

Meer informatie

maart

Boekenweek 2018

zondag 18 maart 2018

Hoogtepunt in het literaire jaar

De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken.

Het Boekenweekessay bij het thema Natuur wordt geschreven door auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw.  Het essay is in de Boekenweek 2018, voor € 3,50 in de boekwinkel te koop. 

Meer informatie