Van 12 januari tm 11 februari is de maand van de spiritualiteit

zaterdag 10 februari 2018 16:56
Van 12 januari tm 11 februari is de maand van de spiritualiteit

Het thema van De Maand van de Spiritualiteit 2018 is ‘Opnieuw beginnen’.

"In het leven en in de kunst moet men elke dag opnieuw beginnen,” zei Louis Couperus ooit. Maar hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven? Lang niet iedereen gelooft in de kracht van een compleet nieuwe start. Zonde, want wie opnieuw begint vergeeft zichzelf voor zijn gemaakte fouten en creëert daarmee nieuwe kansen. Door te falen leer je en groei je. 

Opnieuw beginnen gaat over jezelf herpakken, jezelf vernieuwen, de zaken compleet anders kunnen en durven benaderen. Een nieuwe start maken vergt moed, maar kan voor iedereen nuttig zijn. Nuttig voor onszelf, maar ook voor onze relaties met anderen. Loont het echt om altijd alles uit te praten, te herkauwen en te over-analyseren, of is het soms beter om simpelweg samen opnieuw te beginnen?

In onze winkel zijn uiteraard boeken te vinden over dit onderwerp en het essay geschreven door Daphne Deckers geschreven is voor deze maand is ook te koop voor € 3,50.

Het essay van De Maand van de Spiritualiteit 2018 is vanaf 12 januari 2018 voor € 3,50 verkrijgbaar in de boekwinkel. Daphne Deckers schreef het bij het thema ‘Opnieuw beginnen’. Titel: Sterrenstof.

Dit zegt Dapne zelf over haar essay op haar Facebookpagina:

“Mijn essay is opgedeeld in drie delen die symbool staan voor drie fases in mijn leven. Fases die elk een nieuw begin betekenden, en die ook een thema vormen in mijn eerdere werk: over zwanger zijn, moeder worden en opvoeden, eindigend in een nieuw begin: als je kinderen het huis uit gaan.

Een’ – In dit hoofdstukje blik ik terug op de geboorte van mijn kinderen. Ik herken nog steeds veel van de uitbundige liefde, de overlopende emoties en de klungelige onzekerheid (moet een babythermometer in de mond of in de kont?), maar ik kijk er op sommige punten toch ook anders tegenaan dan ik toen deed. Het is inmiddels natuurlijk ook twintig jaar later, en in de tussentijd heb ik niet alleen mijn kinderen opgevoed: zij hebben ook míj opgevoed – en dat was vaak nodig ook.

Nieuw’ – Net als je denkt dat je het leven met kleine kinderen wel onder de knie hebt, worden het pubers. Dat is een compleet andere fase, met heel nieuwe problemen en “inzichten” (zoals de constatering dat je kinderen serieus denken dat jij oud bent geboren en nooit jong bent geweest). In deze fase mocht je wíllen dat je grootste problemen rondslingerende Lego-blokjes en doorkomende tandjes waren. Nu zijn het rondslingerende lege flessen en doorkomende vriendjes, en die leveren net zo veel – zo niet méér – slapeloze nachten.

Begin’ – En dan opeens, poef!, gaan ze het huis uit. Waar je in de tienerjaren geregeld hebt gedacht: ‘Zal ik helpen je koffer alvast in te pakken?’ sta je nu toch maar mooi te snotteren op Schiphol. Opeens word je getroffen door vragen als: wie bén ik eigenlijk als ik geen HB’er (van: Halen-Brengen) meer ben? Welke wedergeboorte staat mij dit keer te wachten? Als moeder ben je achttien jaar bezig met piekeren: redden ze het wel zonder mij? En dan, van de één op andere dag, weet je wat de échte vraag is van het moederschap: red ik het wel zonder hen?”

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris