Een lezing over Herman Bieling

dinsdag 28 november 2017 20:00
Een lezing over Herman Bieling

 

Het boek beschrijft het werk en het leven van Herman Bieling (1887-1964), de strijdbare voorman van de Rotterdamse kunstenaarsfederatie ‘De Branding’ en veelzijdig kunstenaar: schilder, graficus en beeldhouwer. Hij woonde en werkte vanuit Hillegersberg en Rhoon. Hij maakte veel kubistisch werk.

 

Bieling streed voor erkenning van de moderne kunst van zijn tijd. De Branding (1917-1926) werd opgericht als aanklacht tegen het conservatieve Rotterdamse kunstbeleid. De onvrede over de geringe aandacht voor moderne kunst en over de geringe expositiemogelijkheden was groot. Ook was Bieling nauw betrokken bij andere kunstenaarsstromingen zoals R’33.

 

Bieling had nauwe contacten met tijdgenoten als Wim Schuhmacher, Henk Chabot, Laurens van Kuik, Marius Richters en Siem van den Hoonaard. In 1932 exposeerde hij met onder anderen Braque, Chagall, Van Dongen, Kandinsky, Klee, Kokoschka, Matisse, Mondriaan en Picasso. In 2003 en in het voorjaar van 2017 waren er overzichtstentoonstellingen van het werk van Bieling in het Kasteel van Rhoon en in het Chabot Museum Rotterdam.


Toegang gratis 
S.v.p. reserveren 
Winkel open vanaf 19.30 uur

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris