december

Signeersessie Pauline Broekema: Het uiterste der zee

zaterdag 1 december 2018

Op zaterdag 1 december is van 15.30 tot 17.00 uur NOS journalist en schrijver Pauline Broekema te gast in Boekhandel ’t Spui om haar nieuwe boek ‘Het uiterste der zee’ (de Arbeiderspers) te signeren, haar lezers te ontmoeten en met ze van gedachten te wisselen.

Over het boek: Het uiterste der zee, Twee Joodse families uit het land achter de dijken

In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel- en de veehandel. Al snel krijgen Meijer en Mies een dochtertje, Sara, maar het jonge gezin wordt uit elkaar gerukt. Vader wordt weggevoerd. Moeder en kind duiken onder in Friesland, gescheiden van elkaar. Na de bevrijding worden Mies en Sara herenigd, maar blijkt het leven niet meer wat het beloofde te zijn.
Het uiterste der zee toont de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd.

 

Iedereen is welkom aan de Oude Markt 5 te Vlissingen op zaterdag 1 december aanstaande van 15.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Boekpresentatie Agnes den Hartogh: Vlisdingen

zaterdag 8 december 2018

Boekhandel 't Spui en Agnes den Hartogh nodigen u graag uit voor de presentatie van het boek VLISDINGEN het persoonlijk en kleurrijke verslag van ludieke inburgering in Vlissingen met alle gevolgen vandien....

Meer informatie

Extra koopzondag

zondag 23 december 2018