juli

Workshop Maak je eigen EX-Libris door Liesbeth Labeur

zaterdag 29 juli 2017

Kunstenares en schrijfster Liesbeth Labeur exposeert haar prachtige grafische werk de laatste week van juli in de Leestafel bij Boekhandel 't Spui. Daarnaast geeft zij op zaterdag 29 juli een geweldige workshop, 'Maak je eigen Ex-Libris'! Tussen 14.00u en 16.30u kunt u aanschuiven om uw eigen ex-libris te ontwerpen én te maken. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Meer informatie

augustus

Instore optreden singer songwriter Richard Seba

woensdag 2 augustus 2017

Onlangs won singer songwriter Richard Seba in Den Haag de 'ABS Singer Songwriter contest 2017'. Hij staat op vele podia in Nederland en België en bracht niet lang geleden zijn vierde EP uit, 'Fold you a plane'. Woensdagmiddag treedt Richard bij ons op! Kom luisteren naar zijn mooie liedjes, op woensdag 2 augustus vanaf 15.30u!

Toegang gratis!

Meer informatie

Jachthoogaars Jetty. Lezing over 100 jaar pleziervaart in de Scheldedelta

zaterdag 26 augustus 2017

Jachthoogaars Jetty

 

Lezing over 100 jaar pleziervaart in de Scheldedelta

Door Veronica Frenks

 

De pleziervaart op de Zeeuwse wateren kenmerkt zich de laatste honderd jaar door grote politiek en maatschappelijke veranderingen. Twee wereldoorlogen, de financiële crisis van de dertiger jaren en de popularisering van het zeilen hebben grote invloed gehad op deze tak van sport.

Het hoogaarsjacht Jetty, gebouwd in 1913 als vissersschip, is honderd jaar lang getuige geweest van deze ontwikkelingen. Het schip werd al vroeg omgebouwd tot een heren- en wedstrijdjacht.

De geschiedenis van het schip roept beelden op van elegante dames met lange, witte jurken en heren met pet en pijp, spelevarend op de Schelde. Maar ook van wedstrijden met grote aantallen platbodems uit Nederland en België, waar op het scherpst van de snede werd gestreden om prestigieuze prijzen. Na de tweede wereldoorlog raakten deze schepen in onbruik en verval. Een klein aantal werd behouden en wordt nu gekoesterd als varend monument. De jonge bemanning van nu geeft het varend erfgoed een nieuwe inhoud.

Niemand kan zo bevlogen en enthousiasmerend vertellen over de maritieme geschiedenis als schrijver en onderzoeker Veronica Frenks, we zijn dan ook blij dat ze op zaterdag 26 augustus bij ons te gast is en u kunt daar (gratis) bij zijn! Na de lezing signeert Veronica haar boeken en is er een gezellig drankje!

 

Meer informatie

Koopzondag 13.00-17.00

zondag 27 augustus 2017