maart

Boekpresentatie André Droogers

dinsdag 7 maart 2017

‘Wat voor kijk op het leven heb jij eigenlijk?’. Dat is de centrale vraag in ‘Kieswijzer levensbeschouwing’, het nieuwe boek van Driebergenaar André Droogers. Op dinsdag 7 maart presenteert hij zijn boek bij Boekhandel Jacques Baas. 

Meer informatie

Leesclubavond: Annelies Verbeke

woensdag 22 maart 2017

Dit voorjaar zijn er weer leesclubavonden bij Boekhandel Jacques Baas. Op 22 maart wordt de verhalenbundel Halleluja van Annelies Verbeke besproken...

Meer informatie

Lezing Merlijn Kerkhof over Bach en de Matthäus

zondag 26 maart 2017

Binnenkort breekt de Passietijd weer aan. In aanloop naar Goede Vrijdag (14 april) loopt heel Nederland uit voor Matthäus-Passions; Bachs meesterwerk wordt talloze keren uitgevoerd. Maar waar gaat dat stuk over, wat is er zo bijzonder aan, en hoe komen we aan die traditie? Waarom is juist Bach in Nederland zo geliefd? Op die vragen geeft de jonge muziekjournalist Merlijn Kerkhof (de Volkskrant) antwoord. 

Meer informatie

april

Leesclubavond: Inham

woensdag 5 april 2017

Dit voorjaar zijn er weer leesclubavonden bij Boekhandel Jaques Baas. Op 5 april wordt de korte roman Inham van de uit Wales afkomstige Cynan Jones besproken. Een - alleen al door de vorm - zeer opmerkelijk boek.

Meer informatie

Lezing Felix Klos over Churchill en Europa

donderdag 6 april 2017

In het eerste boek ooit geschreven over Churchill en Europa, gebruikt de jonge Oxford-historicus Felix Klos een schat aan niet eerder gepubliceerd materiaal om het fascinerende verhaal te vertellen van Churchills beslissende rol in de naoorlogse Europese eenwording.

Meer informatie

Bookstore Day

zaterdag 29 april 2017

Op Bookstore Day kun je speciale uitgaven vinden in jouw boekhandel, alleen op die dag te koop. Het zijn exclusieve uitgaven, gesigneerde publicaties of dagdeals. Bekijk ze hier!

Meer informatie

juni

Boekpresentatie Maarten van Bommel

zaterdag 10 juni 2017

Op zaterdagmiddag 10 juni presenteert Maarten van Bommel zijn nieuwe boek Reis door de Sahara, een waargebeurde geschiedenis afspelend in de jaren '50. U bent van harte welkom de boekpresentatie bij te wonen onder het genot van een drankje en een hapje.

Meer informatie

Presentatie Landgoederenboek Lustwarande

zondag 11 juni 2017

Op 5 juni werd het nieuwe boek van Annet Werkhoven Aan de Stichtse Lustwarande gepresenteerd op landgoed Doornveld. Op zondagmiddag 11 juni is de Driebergse historica tijdens de opening van DriebergenArt te gast bij boekhandel Jacques Baas om haar boek te signeren.

Meer informatie

9-24 juni: DriebergenArt

zaterdag 24 juni 2017

Voor de vijfde keer op rij doet boekhandel Jacques Baas mee aan het evenement Driebergen Art. Kunst in de etalage van de winkelier. Tot ons grote genoegen is Gera Pronk dit jaar 'onze' dichtkunstenaar. Komt u onze etalage bewonderen?

Meer informatie

juli

Koopavond

vrijdag 28 juli 2017

In de vakantieperiode is er op 14, 21 en 28 juli geen koopavond.

Meer informatie