februari

Lezing Hella en Sandra Rottenberg

donderdag 1 februari 2018

Hella en Sandra Rottenberg doen verslag van hun speurtocht naar de sigarenfabriek van hun grootvader, waarover ze het boek 'De sigarenfabriek van Isay Rottenberg. De verborgen geschiedenis van een joodse Amsterdammer in nazi-Duitsland' schreven.

Meer informatie

april

Lezing 'Over oude wegen' van Mathijs Deen

donderdag 12 april 2018

Mathijs Deen ging in 'Over oude wegen' op zoek naar romantische verhalen bij oeroude Europese routes die tot op de dag vandaag terug te vinden zijn in de officiële E-wegen. Resultaat: een fantastisch boek dat levendige geschiedenislessen koppelt aan nuchtere infrastructuur. Oermensen, Romeinen, dwalende soldaten van Napoleon - ze krijgen allemaal een gezicht. Leersum en Broekhuizen worden speciaal in het boek genoemd.

Meer informatie

Bookstore Day: Leve de onafhankelijke boekhandel en zijn klanten!

zaterdag 14 april 2018
Na een succesvolle eerste Bookstore Day organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op  die dag vieren we de boekhandel en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Kijk hier voor de lijst. En met optredens van Hans Maarten van den Brink en beste sommelier van Nederland Jan-Willem van der Hek.

Want een boekenwinkel is niet zomaar een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt geleid door creatieve ondernemers en gedreven door verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekenwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

 

Meer informatie

Leesclubavond: Vanuit hier zie je alles

donderdag 19 april 2018

Dit voorjaar zijn er weer Leesclubavonden bij Boekhandel Jaques Baas. Op 16 april is het de beurt aan 'Vanuit hier zie je alls' van de Duitse verrassing Mariana Leky.

Leky schreef een heerlijke feelgood roman met zeer innemende personages en een vleugje bovennatuurlijkheid. U kunt 'Vanuit hier zie je alles' alvast reserveren/bestellen.

De leesclub wordt geleid door neerlandica Liesbeth Heerma van Voss.

Opgeven bij boekhandel Jacques Baas: info@boekhandeljacquesbaas.nl of 0343-518571. Deelname kost 3 euro per avond. Let op, het aantal deelnemers blijft beperkt.

De avonden worden gehouden in onze brasserie "Bij Jacques" en duren van 20.00 tot 22.00 uur. Boekhandel en brasserie zijn vanaf 19.30 uur geopend voor koffie/thee.

 

 

Meer informatie

Voorleesontbijt 'Hazeltje'

zaterdag 21 april 2018

Tussen 9 en 10 uur kun je bij ons terecht voor een heerlijk en gezellig voorleesontbijt. De kleintjes worden om 10 uur voorgelezen....

Meer informatie

juni

Reisgidsen acties

zaterdag 30 juni 2018

De hele maand juni hebben we leuke extra's bij aankoop van een reis- of wandelgids. Kom langs en bekijk ons aanbod!

Meer informatie

september

Unieke lezing Hans Stolp!

woensdag 12 september 2018

Eigenlijk geeft Hans Stolp geen lezingen meer buiten Amersfoort, maar voor boekhandel Jacques Baas maakt hij een uitzondering. Aanleiding is het nieuwe boek dat onlangs van zijn hand verscheen: 'Waarin Islam en Christendom van elkaar verschillen'.

Meer informatie

Boekpresentatie André Droogers

dinsdag 18 september 2018

‘Omgaan met nationaliteit en diversiteit’. Dat is het centrale thema in ‘Speltherapie voor verward Nederland’, het nieuwe boek van Driebergenaar André Droogers (€ 9,99, uitgeverij AUP). Op dinsdag 18 september presenteert hij zijn boek bij Boekhandel Jacques Baas. 

Meer informatie

Boekpresentatie Trees Wissenburg / Muziekoptreden Jazz-ensemble

zaterdag 22 september 2018

Op 22 september presenteert Trees Wissenburg het kinderboek voor groot en klein: Duikelaartje. Oorspronkelijk Duits en nu naverteld door Trees Wissenburg. De illustraties zijn van Isabella Schuurbeque Boeye. Zang, muziek, hapjes, drankjes, het is er allemaal die middag!

Meer informatie

Boekpresentatie Albert Jansen

zaterdag 29 september 2018

Zeven jaar werkte hij aan zijn roman 'Het punt van onvermijdelijkheid'. Nu is het boek af en presenteert Albert Jansen zijn boek bij boekhandel Jacques Baas. De presentatie start vanaf 17.00 uur. U bent van harte welkom.

Meer informatie