2017

juni

Boekpresentatie Maarten van Bommel

zaterdag 10 juni 2017

Op zaterdagmiddag 10 juni presenteert Maarten van Bommel zijn nieuwe boek Reis door de Sahara, een waargebeurde geschiedenis afspelend in de jaren '50. U bent van harte welkom de boekpresentatie bij te wonen onder het genot van een drankje en een hapje.

Meer informatie

2018

februari

Lezing Hella en Sandra Rottenberg

donderdag 1 februari 2018

Hella en Sandra Rottenberg doen verslag van hun speurtocht naar de sigarenfabriek van hun grootvader, waarover ze het boek 'De sigarenfabriek van Isay Rottenberg. De verborgen geschiedenis van een joodse Amsterdammer in nazi-Duitsland' schreven.

Meer informatie

Leesclubavond: De Pelikaan

donderdag 22 februari 2018

Dit voorjaar zijn er weer Leesclubavonden bij Boekhandel Jaques Baas. Op 22 februari wordt 'De Pelikaan' van Martin Michael Driessen besproken, een subtiele roman met zeer lovende recensies en persoonlijke aanbevelingen van onze medewerkers Yoska en Lars.

Meer informatie

maart

Leesclubavond: Lincoln in de Bardo

dinsdag 20 maart 2018

Dit voorjaar zijn er weer leesclubavonden bij Boekhandel Jacques Baas. Op 20 maart wordt de winnaar van de Man Booker Prize besproken: 'Lincoln in de Bardo' van George Saunders. Dit boek is ook Petra's persoonlijke tip.

Meer informatie

april

Lezing 'Over oude wegen' van Mathijs Deen

donderdag 12 april 2018

Mathijs Deen ging in 'Over oude wegen' op zoek naar romantische verhalen bij oeroude Europese routes die tot op de dag vandaag terug te vinden zijn in de officiële E-wegen. Resultaat: een fantastisch boek dat levendige geschiedenislessen koppelt aan nuchtere infrastructuur. Oermensen, Romeinen, dwalende soldaten van Napoleon - ze krijgen allemaal een gezicht. Leersum en Broekhuizen worden speciaal in het boek genoemd.

Meer informatie

Bookstore Day: Leve de onafhankelijke boekhandel en zijn klanten!

zaterdag 14 april 2018
Na een succesvolle eerste Bookstore Day organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op  die dag vieren we de boekhandel en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Kijk hier voor de lijst. En met optredens van Hans Maarten van den Brink en beste sommelier van Nederland Jan-Willem van der Hek.

Want een boekenwinkel is niet zomaar een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt geleid door creatieve ondernemers en gedreven door verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekenwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

 

Meer informatie

Leesclubavond: Zuivering

donderdag 19 april 2018

Dit voorjaar zijn er weer leesclubavonden bij Boekhandel Jaques Baas. De reeks wordt afgesloten met de virtuoze roman Zuivering van Tom Lanoye. Persoonlijk aanbevolen door Petra.

Meer informatie

Voorleesontbijt 'Hazeltje'

zaterdag 21 april 2018

Tussen 9 en 10 uur kun je bij ons terecht voor een heerlijk en gezellig voorleesontbijt. De kleintjes worden om 10 uur voorgelezen....

Meer informatie

juni

Kindervoorstelling: Nijntje op de fiets!

zondag 10 juni 2018

Voorstelling in Maitland, Driebergen. Boekhandel Jacques Baas verzorgt de boekenverkoop. De voorstelling is uitverkocht.

Meer informatie

Reisgidsen acties

zaterdag 30 juni 2018

De hele maand juni hebben we leuke extra's bij aankoop van een reis- of wandelgids. Kom langs en bekijk ons aanbod!

Meer informatie