Lezing Felix Klos over Churchill en Europa

donderdag 6 april 2017 20:00
Lezing Felix Klos over Churchill en Europa

In het eerste boek ooit geschreven over Churchill en Europa, gebruikt de jonge Oxford-historicus Felix Klos een schat aan niet eerder gepubliceerd materiaal om het fascinerende verhaal te vertellen van Churchills beslissende rol in de naoorlogse Europese eenwording.

 


We volgen de Grand Old Man door de tuinen van Zwitserland, de gangen van Westminster, de paleizen van Den Haag, en de rokerige achterkamers van Straatsburg. We zien hem, duwend, trekkend, provocerend en overtuigend het politieke handwerk doen in dienst van wat hij hoopte dat zijn belangrijkste bijdrage aan de wereld zou worden: een permanente Pax Europaea.

Boris Johnson en andere Brexiteers hebben volgens Klos ten onrechte de hele tijd beweerd dat Churchill vóór een vertrek uit de Europese Unie zou zijn geweest.

In zijn boek Winston Churchill, vader van Europa laat de jonge historicus Felix Klos overtuigend zien dat dit een leugen is. Sterker nog: hij maakt duidelijk dat Churchill een cruciale rol heeft gespeeld bij de Europese eenwording. Nadat hij in 1945 de verkiezingen had verloren, was Churchill aanvankelijk diep teleurgesteld. Maar al spoedig gebruikte hij zijn herwonnen vrijheid en zijn immense prestige om door middel van visionaire redevoeringen toch invloed uit te oefenen op de wereldpolitiek.

Uit het boek van Klos wordt duidelijk dat Churchill al ver voor de oorlog een overtuigde Europeaan was, en dat zijn optreden na 1945 een enorme stimulans was voor de beweging voor Europese eenwording.

Felix Klos (1992) is een Nederlands-Amerikaanse historicus die met de hoogst mogelijke beoordelingen afstudeerde in de moderne Britse en Europese geschiedenis aan Lincoln College, Oxford. Eerder studeerde hij magna cum laude af in de politicologie aan Middlebury College in Vermont, Amerika. Buiten de academie schreef Felix tijdens zijn studie speeches en memorandums voor de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders. In Nederland schreef hij mee aan internationale beleidsstukken voor D66 en Ordening op Orde (2012), een pamflet gepubliceerd door Brusselse denktank European Liberal Forum.

Winston Churchill, vader van Europa is het eerste boek ooit geschreven over Churchills campagne voor een verenigd Europa. Zijn lezingen over dit onderwerp zijn erg goed ontvangen. Klos was ook te gast bij De Wereld Draait Door. U kunt het boek alvast reserveren.

De lezing begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 6 euro. Boekhandel en brasserie zijn vanaf 19.30 uur geopend voor koffie/thee. Kaarten zijn in de voorverkoop bij ons verkrijgbaar.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris