Boekpresentatie André Droogers

dinsdag 7 maart 2017 20:00
Boekpresentatie André Droogers

‘Wat voor kijk op het leven heb jij eigenlijk?’. Dat is de centrale vraag in ‘Kieswijzer levensbeschouwing’, het nieuwe boek van Driebergenaar André Droogers. Op dinsdag 7 maart presenteert hij zijn boek bij Boekhandel Jacques Baas. 

 

Deskundigen zijn vol lof over deze Kieswijzer. Zo noemt schrijfster en filosofe Désanne van Brederode het een ‘fantastisch boek’. Hans Alma, hoogleraar psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek, spreekt van ‘een boek met persoonlijke en politieke relevantie’. Remonstrants predikant Peter Nissen, tevens hoogleraar spiritualiteitsstudies aan de Radboud Universiteit, oordeelt: ‘Wat een origineel boek!’.

Wat de politieke kieswijzers in deze verkiezingstijd doen voor de politiek, doet ‘Kieswijzer levensbeschouwing’ voor de keuze van een levensvisie. Maar oud-hoogleraar en antropoloog Droogers komt bewust niet met een stemadvies voor een bepaalde religie of voor humanisme en atheïsme. Het gaat volgens hem tegenwoordig veel meer om een persoonlijke grondhouding. Kerken en andere organisaties zijn hun invloed kwijtgeraakt.

Aan het begin van het boek bepaalt de lezer aan de hand van een aantal stellingen de eigen levensvisie. Vervolgens biedt Droogers de nodige achtergrondinformatie. In elf themahoofdstukken bespreekt hij 150 standpunten, steeds twee tegengestelde opinies naast elkaar. Na lezing van het boek loopt de lezer de stellingen aan het begin nog eens langs, om te zien of er iets veranderd is in de eigen opstelling.

‘Kieswijzer levensbeschouwing’ is zowel bedoeld voor zoekers als voor mensen die hun vaste plek al lang gevonden hebben. De eersten worden geholpen bij hun zoektocht, de anderen kunnen checken of zij nog steeds dezelfde keuzes zouden maken.

De lezing begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Dit is inclusief koffie/thee, sap/wijn. Boekhandel en brasserie zijn vanaf 19.30 uur geopend voor koffie/thee.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris : 19