Boekpresentatie Gregor Verwijmeren

zaterdag 3 november 2018 17:00
Boekpresentatie Gregor Verwijmeren

"Een boek op het scherp van de snede, dat de lezer anders naar de wereld doet luisteren"aldus de bij uitgeverij Van Oorschot debuterende romanschrijver Gregor Verwijmeren uit Odijk, die zijn boek presenteert bij boekhandel Jacques Baas.

In De vorm van geluid (uitgeverij Van Oorschot, € 19,99) wordt een muziekcatalogiseerder van de ene op de andere dag geconfronteerd met geluiden in zijn hoofd - suizen, fluiten en ruisen - die hem beroven van alles wat hem dierbaar is en hem langs de grens van de waanzin doen scheren. Tinnitus. Hoe gaat hij, die zijn dagen en denken vult met muziek en voor wie geluid altijd gelijk stond aan extase, hiermee om? Hij gaat op een queeste naar inzicht en verlossing, die hem langs genezers en lotgenoten, therapieën en geluidsfilosofen voert.

In nauwgezet en fijngevoelig proza, dat soms aan het essay en het experiment raakt, neemt Verwijmeren ons mee op de weg van zijn hoofdpersoon en voert ons in in de wereld van geluiden, muziek en de tinnitusbehandeling. Wat is het? Wie hadden het allemaal? Kun je er vanaf komen? De schrijver gaat daarbij diepere vragen niet uit de weg, als: Wat betekenen geluiden in een cultuur waarin het materiële en visuele domineert? Stilte, dat zo zeldzame goed, wat zegt het ons, en is het wel zo natuurlijk?

Verwijmeren heeft meer geschreven dan de geschiedenis van een fnuikend en groeiend fenomeen: een toonschets van onze tijd, een ode aan de muziek, en een gevoelige beschrijving van zijn afkomst en eigen gezin. Maar de veelstemmigheid ervan máákt deze roman, waarin geluiden er evenveel toe doen als de personages, en die ook de lezer anders naar de wereld doet luisteren.

Gregor Verwijmeren studeerde in Utrecht Algemene Letteren en aan het conservatorium. Hij publiceerde verhalen in onder andere De Gids en Flash: The International Short-Short Story Magazine. Gregor is werkzaam als muziekcatalogiseerder in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij woont in Odijk met zijn vrouw en drie kinderen.

De presentatie op 3 november begint vanaf 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de presentatie onder het genot van een drankje en een hapje bij te wonen.

U kunt het boek alvast reserveren.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris