Leesclubavond: Kleine brandjes overal

dinsdag 13 november 2018 20:00
Leesclubavond: Kleine brandjes overal

Meld je op 13 november aan voor "Kleine brandjes overal" en praat mee over dit fijne boek in onze leesclub.

 

De leesclub wordt geleid door neerlandica Liesbeth Heerma van Voss.
Opgeven bij boekhandel Jacques Baas: info@boekhandeljacquesbaas.nl of 0343-518571. Deelname kost 3 euro per avond. Let op, het aantal deelnemers blijft beperkt.
De avonden worden gehouden in onze brasserie "Bij Jacques" en duren van 20.00 tot 22.00 uur. Boekhandel en brasserie zijn vanaf 19.30 uur geopend voor koffie/thee.
Met Kleine brandjes overal heeft Celeste Ng een uitstekende roman geschreven. De thematiek rondom vuur en passie, moederschap in alle facetten, het bekijken/beoordelen van anderen en strakke verwachtingen tegenover eigen keuzes maken, is heel goed uitgewerkt.
Het boek speelt zich af in Shaker Heights, een stadje waarin alles ordelijk is aangelegd en waar volgens duidelijke regels geleefd wordt, alles om maar te voldoen aan de verwachtingen binnen het stadje. In Shaker Heights woont de familie Richardson. De man is advocaat, de vrouw Elena is journaliste voor de plaatselijke krant en zij is de drijvende kracht in het gezin als het gaat om regels en verwachtingen. Ze is overtuigd van zichzelf en van haar kinderen, behalve van haar jongste Izzy. Lexie en Trip zijn succesvol, Moody is een denker en Izzy, die zich wel wat meer uitspreekt, krijgt steeds de volle lading. Mevrouw Richardson verhuurt woningen en ziet dat als haar sociale project. Ze is tevreden als Mia en haar dochter Pearl in de huurwoning trekken. Als Moody bevriend raakt met Pearl en Pearl steeds meer bij de Richardsons in huis komt raken de twee gezinnen verder verweven. Hierbij ontstaat een soort voyeurisme en niet alleen doordat de Jerrie Springer Show tot dagelijks vermaak en discussie leidt maar ook in de kunstfoto’s die Mia creëert. Beide moeders raken emotioneel betrokken bij een adoptiezaak, waarbij mevrouw Richardson, overtuigd van haar verheven levensstijl, een gemeen speurtochtje naar de achtergrond van Mia en Pearl uitvoert. Bij de vrouw die elke vonk onder controle probeert te houden, ontvlamt de woede. En ineens begrijp je dat vuur gevaarlijk en zuiverend kan zijn….

Reserveer alvast dit boek.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris