Gesigneerde kinderboekenweekgeschenken

zaterdag 14 oktober 2017 17:01
Gesigneerde kinderboekenweekgeschenken

De Driebergse schrijfster Janneke Schotveld heeft het Kinderboekenweekgeschenk 2017 geschreven. Een hele eer en uniek voor Driebergen. Het geschenk wordt in een oplage van 345.000 exemplaren gedrukt. Speciaal voor jullie heeft ze 710 geschenken bij boekhandel Jacques Baas vooraf gesigneerd.

 

 

 

 

Woensdag 4 oktober begint de Kinderboekenweek met dit jaar als thema ‘Griezelen – durf jij het aan?’ Natuurlijk is dit feest niet compleet zonder het Kinderboekenweekgeschenk dat ieder kind gratis ontvangt bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken. En laat dat nu net geschreven zijn door Janneke Schotveld uit Driebergen.

Janneke Schotveld (1974) werkte twaalf jaar op een school voor speciaal onderwijs maar is sinds 2012 fulltime kinderboekenschrijfster. Daarnaast werkt ze voor De Schoolschrijver, een stichting die zich inzet voor leesbevordering, en geeft ze lezingen en workshops op basisscholen in het hele land. Jannekes boeken zitten vol humor en fantasie. Ze won vele prijzen waaronder de Kinderboekwinkel Publieksprijs (2011) en twee keer de Pluim van de Nederlandse Kinderjury (2012 en 2016). Ook zijn inmiddels de filmrechten van Superjuffie! en Oma ontsnapt! verkocht. Haar grote doorbraak kwam met Superjuffie, waarvan deel 7 deze maand verscheen: ‘Superjuffie op de Zuidpool’. Door deze serie is Janneke een van de bekendste kinderboekenschrijfsters van Nederland. 

Haar uitverkiezing van de CPNB om voor 2017 het Kinderboekenweekgeschenk te mogen schrijven kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. ‘Kattensoep” is de titel.

Vanwege haar speciale band met Driebergen heeft ze bij boekhandel Jacques Baas alle 710 geschenken voor deze winkel vooraf gesigneerd en geïllustreerd. Janneke hierover: “Tijdens de kinderboekenweek ga ik het hele land door langs boekwinkels en bibliotheken, maar ik wilde toch ook iets bijzonders in mijn eigen dorp doen. Dus ben ik op een zondagmiddag bij Petra en Lars van boekhandel Jacques Baas in de tuin gaan zitten en aan het signeren gegaan. Een flinke klus, maar ook heel gezellig.”

Waar gaat het over? Janneke: “Kattensoep is een spannend verhaal over het jongetje Boeli. Hij logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Maar er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen.”

Over de oorzaak achter het succes van de Superjuffiereeks heeft de Driebergse kinderboekenschrijfster wel een idee: “Voor kinderen is het zo herkenbaar op school, met de meester en de juf. En dat ene dingetje dat net anders is, namelijk dat de juf een held is. Volgens mij vinden kinderen dat heel leuk. Superjuffie slaat ook enorm aan bij jongens. Ik krijg heel veel mailtjes van jongens. En kinderen zijn nu eenmaal gek op series. Denk maar aan Harry Potter, Dummie de Mummie of de Grijze Jager.”

De Kinderboekenweek duurt van woensdag 4 t/m zaterdag 14 oktober. 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris