Kookboeken7Daagse

Kookboeken7daagse 11 t/m 19 november

De Kookboeken7daagse loopt van 11 t/m 19 november 2017. Kookboeken staan die week volop in de schijnwerpers bij Libris. Voor de allereerste keer is er ook een echt Kookboekenweekgeschenk®, verkrijgbaar bij aankoop van een kookboek vanaf een bedrag van € 19,50 in de boekhandel en online.      

Het geschenk opent de (keuken)deuren van zeven Smaakmakers. Jonah Freud sprak met zeven toonaangevende koks en geeft zo een bijzonder kijkje in hun leven, keuken én kookboeken. Zo ontdek je inspirerende gerechten met een bijzonder verhaal.

Yvette van Boven, Rutger van den Broek, Sergio Herman, Onno Kleyn, Rens Kroes, Niven Kunz, Nadia Zerouali.

Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom worden er jaarlijks diverse prijzen uitgereikt:

  • Het Gouden Kookboek
  • Het Kookboek van het Jaar en de Gouden Garde Publieksprijs
  • De Johannes van Damprijs en de Joop Witteveenprijs uitgereikt door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, die op 18 november ook het Foodie Festival organiseren.

Cadeau van de boekhandel!

Kookboek van het Jaar 2017 is The Green Kitchen at Home van David Frenkiel en Luise Vindahl

10-11-2017 De vakjury van de kookboekenverkiezing heeft The Green Kitchen at Home van het Zweedse duo David Frenkiel en Luise Vindahl (Becht) bekroond tot Kookboek van het Jaar 2017. “Het is knap dat David Frenkiel en Luise Vindahl kans zien om een fijn kookboek te maken voor zowel mensen die vegetarisch eten misschien nog een beetje eng vinden, als voor degenen die al jaren vlees- en visloos eten en wel wat nieuwe inspiratie kunnen gebruiken in dit alweer vierde boek. Geen wonder dat deze trendsetters wereldwijd zoveel volgers hebben. Ze hebben de vegetarische keuken naar een hoger niveau getild.”

Het publiek koos met ruim 30% van de stemmen Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen tot haar favoriet en winnaar van de Gouden Garde publieksprijs 2017. Kookboek van het Jaar 2017 winnaar David Frenkiel ontving eveneens de award voor de Beste kookboekenfotograaf, -vormgever en -stylist. De winnaar voor het Meest duurzame kookboek van 2017 is Empty the fridge van de Vlaamse Jennifer Schleber 

Souq van Nadia Zerouali en Merijn Tol winnaar van Het Gouden Kookboek 2017

9-11-2017 Het kookboek Souq van Nadia Zerouali en Merijn Tol is uitgeroepen tot de winnaar van Het Gouden Kookboek 2017

Met Het Gouden Kookboek bekroont de jury het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek, uitgegeven tussen 16 oktober 2016 en 15 oktober 2017. De nominaties werden 18 oktober bekendgemaakt. Souq heeft de prijs in ontvangst mogen nemen tijdens de Avond van het Kookboek, een feestelijke bijeenkomst op 9 november.

Chefkok Yotam Ottolenghi is de winnaar van de Johannes van Damprijs 2016

1-11-2017 Chefkok Yotam Ottolenghi is de winnaar van de Johannes van Damprijs 2016. Hij ontvangt de prijs vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie. De Johannes van Damprijs is een internationale oeuvreprijs die sinds 2013 wordt uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de internationale gastronomie. De prijs is vernoemd naar Johannes van Dam (culinair) journalist en schrijver. Het is een juryprijs. In de eerste jury zat Joannes van Dam zelf.

Populaire kookboeken

Bekijk alle boeken

Nieuwe kookboeken

Meer nieuwe kookboeken
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris