Welkom bij Pantheon Boekholt

Pantheon Boekhandel is onderdeel van Boekholt Boekhandels en is gevestigd aan de Sint Antoniesbreestraat in de Nieuwmarktbuurt. Pantheon heeft een gezichtsbepalende literatuurafdeling, een groot assortiment kookboeken, kinderboeken, thrillers, boeken over Amsterdam, en een uitgebreide non-fictie afdeling. Op de 1e verdieping bevindt zich reisboekhandel Boekholt A la Carte, de meest gespecialiseerde reisboekhandel van Amsterdam.

Wanneer u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans de volgende dag. Uiteraard kunt u uw boeken thuis laten bezorgen, ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

over Pantheon     tips     activiteiten     nieuwsbrief     a la carte    

     

 

Adres

Pantheon Boekholt
Sint Antoniesbreestraat 134
1011 HB Amsterdam
020-622 9488
info@pantheonboekhandel.nl

Openingstijden

Maandag 12.00 - 18.00 uur
Dinsdag 9.00 - 18.00 uur
Woensdag 9.00 - 18.00 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 18.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur

 

Agenda

9-11-2020 Jubileumjaar Europese Literatuurprijs Aandacht voor Europese roman De Europese Literatuurprijs bekroont een roman geschreven in een taal van een land dat behoort tot de Raad van Europa. Tevens bekroont de prijs de Nederlandse vertaling.. Meer informatie

Jubileumuitreiking Europese Literatuur Prijs

De Europese Literatuurprijs bekroont een roman geschreven in een taal van een land dat behoort tot de Raad van Europa. Tevens bekroont de prijs de Nederlandse vertaling van de roman, die geldt als voorbeeld van een excellente vertaling. Dit jaar is een jubileumjaar, met de tiende uitreiking van de prijs. Lees hier meer over de prijs en vindt welke titels op de shortlist staan. 

Pantheon gewoon geopend, ook thuisbezorging

Bezoek aan de winkel

Pantheon Boekholt is gewoon geopend. We laten maximaal 6 klanten tegelijkertijd toe en bij de ingang kunt u uw handen ontsmetten of handschoentjes aantrekken. Onze medewerkers letten extra op hygiëne en nemen extra maatregelen zoals veelvuldig handen wassen / ontsmetten van het pinapparaat en het houden van voldoende afstand tot klanten. Onze openingstijden zijn hetzelfde gebleven.

Uw bestelling bij u thuis bezorgd

Mocht u vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen, dan kunt u uiteraard uw bestelling plaatsen via onze website. U kunt ons ook mailen (info@pantheonboekhandel.nl) of bellen (020-6229488), en dan zorgen wij dat uw bestelling tijdens deze bijzondere periode binnen de Ring Amsterdam persoonlijk en gratis bij u wordt bezorgd. U kunt aan de deur pinnen. Het pinapparaat (en onze handen) desinfecteren we na elke bezorging.

Tip van Marieke: Simone de Beauvoir

Jaren geleden las ik Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre. Portret van een relatie. Hierin ging het nauwelijks over de filosofische standpunten van dit beroemde koppel en vooral over hen als stel – al testten ze in hun relatie natuurlijk ook hun anti-bourgeoises ideeën. Hoewel in het boek de aandacht eerlijk verdeeld werd, leek dat in de relatie niet het geval te zijn geweest. Sartre had simpelweg door zijn man-zijn veel meer mogelijkheden dan De Beauvoir, zowel in de liefde als in publicaties. En  in hoe hij de geschiedenis inging: het heersende idee is toch nog vaak dat hij de échte filosoof was en dat De Beauvoir er maar een beetje bij hing met een paar aansprekende ideetjes. In deze nieuwe biografie van Simone de Beauvoir: Simone de Beauvoir. Een levendiept Kirkpatrick die disbalans uit en probeert de boel enigszins recht te trekken. Zoals op de flap staat: ‘Dit boek is gewijd aan de vraag hoe De Beauvoir zelf is geworden wie ze werd.’ Een vraag die natuurlijk doorformuleert op haar eigen beroemde woorden uit De tweede sekse ‘Je komt niet ter wereld als vrouw, je wordt vrouw.’  Lees verder...

Charlotte Dematons: Alfabet

Charlotte Dematons over Alfabet: „Want toen bleef ik denken” – we zijn (...) nog steeds bij de B – „en dacht ik aan een bankstel, en een bloem. Maar dan stuit je meteen op een probleem: geen enkele echte bloem is gewoon een ‘bloem’. Een bloem is een roos, een paardenbloem, want ik ga natuurlijk geen lullige bloem tekenen. Tenzij, há, het een motiefje op een bankstel is: dat zijn gewóón bloemetjes. En ik dacht: ik leg op die bank iemand in bikini… Maar dan zie je een mens, met een M, of een vrouw, de V! Dus: kon niet. Een broccoli in bikini, dan ben je van het probleem af! Daarnaast een broccoli in een badpak, op een badlaken, en samen hebben ze een buldog die boter-kaas-en-eieren speelt met Babar. Voilà.” (Thomas de Veen; NRC)

Graaf- en modderwerk

Graaf- en modderwerk ontsluit 65 jaar stadsarcheologie in Amsterdam, uitgevoerd in het kader van bouwprojecten, infrastructurele ingrepen en ruimtelijke ontwikkelingen. Het onderzoek van Ranjith Jayasena zet een nieuwe standaard voor de kennis van de omgang met de ondergrond van de stad.
Amsterdam is een stad in het veen, die al acht eeuwen te maken heeft met bodemdaling. Dit probleem is een erfenis uit de ontginningsperiode, toen het veen werd ontwaterd en begon in te klinken. De oplossing om natte voeten tegen te gaan was ophogen, maar door de dalende bodem te belasten met zware grondpakketten werd de bodemdaling alleen maar versneld. 
De geschiedenis van Amsterdam kan niet los worden gezien van de ophogingsgeschiedenis. Ophogingen zijn nog steeds een basisvoorwaarde voor elke bouwontwikkeling in Amsterdam. Daarnaast zijn ophogingslagen informatiebronnen over de gebruiksvoorwerpen van de Amsterdammers door de eeuwen heen. Bestellen? Mail ons: info@pantheonboekhandel.nl 

Sandro Veronesi: De kolibrie

'Alles wat er gebeurt, vloeit voort uit het verleden. Wat is geweest ligt opgeslagen in wat er nu is. Wanordelijk, bij stukjes en beetjes, verborgen in bijzaken. Vandaar de opsommingen, de zijsporen, de filosofische terzijdes, en encyclopedische wetenswaardigheden. Vandaar het afzien van chronologie, ten gunste van een structuur die kriskras tijden en gebeurtenissen met elkaar verbindt. Alleen zo valt een levensloop te bevatten.' (Joyce Roodnat over De kolibrie in NRC; 1-4-2020)

Tip van Liset: Ik moet u echt iets zeggen

En nu dames en heren gaan we verhalen lezen, leg de dikke pillen even opzij, pak een verhalenbundel erbij en lees af een toe een kort verhaal. Bijvoorbeeld, maar vooral, het net verschenen "Ik moet u echt iets zeggen" van Mensje van Keulen (waarom heeft zij nou nog nooit een boekenweekgeschenk geschreven? dat wordt echt hoog tijd) een bundel met 9 verhalen. Ik heb het gelezen en ik kan niet anders zeggen dan: Mooi, Mooi, Mooi!
De verhalen van Mensje van Keulen worden bevolkt door mensen die je zo zou kunnen kennen of misschien ben je er zelf een van, soms tragische figuren maar tevens sterk en zelfbewust, voor wie het leven niet altijd even gemakkelijk is, je komt niet pluise figuren tegen, aandoenlijke of soms ronduit stomvervelende, bijvoorbeeld een klier van een totaal niet leuke cabaretier (dit moet ze met satanisch genoegen geschreven hebben), mensen nemen gelukkig ook het heft in eigen hand en nemen subtiel wraak, bijvoorbeeld op een nogal vervelende echtgenoot door iets met de sieraden van zijn moeder te doen. Denk hier aan Roald Dahl.
Horror en huiselijkheid noemt Marja Pruis het geloof ik. Precies dat!! 
Maar er valt wel degelijk ook te lachen hoor maar een beetje tragisch is het allemaal wel, ach we sukkelen wat af in dit leven.
Het loopt niet altijd goed af, niet totaal verkeerd maar meer dat we soms wat op de neus moeten kijken.
Ik heb me enorm vermaakt met deze glashelder geschreven verhalen die staan als een huis.
Lezen dit!

Tips van Marieke: Flessenpost e.a.

Spinnend als een kat las ik Flessenpost uit Reykjavik, het nieuwste boek van Laura Broekhuyzen. Broekhuyzen is enkele jaren geleden met haar IJslandse man naar zijn eiland geëmigreerd en probeert daar haar draai te vinden aan een IJslandse verlaten baai en een thuis te bouwen voor haar twee kinderen. Ik vind haar heerlijk melodieus schrijven; het is vaak alsof iemand  in mijn hoofd lichtzinnig tegen een triangel slaat, telkens een heldere ping wanneer ik weer een van haar verrassende vergelijkingen lees. Of een van die treffende omschrijvingen voor contact tussen mensen. Broekhuyzen zoekt en stuntelt in het IJslands en voelt zich ontheemd. Door haar beschrijvingen hiervan en gedachten erover  is dit emotionele, beeldende en zintuiglijke boek ook een reflectie op integreren, erbij proberen te horen. Ze koppelt haar eigen ervaringen en pogingen aan herinneringen aan Syrische zusjes waar ze als kind goed bevriend mee was. Lees verder...

Tip van Leo: De tweede slaap

Verhalen over mensen die op een Duistere Plaats belanden en denken dat ze daar wel weer vlug van zullen wegkomen: ik ben er dol op. Misschien komt het omdat ik jaren in Zaandam heb gewoond, maar ik voel enorm met ze mee en huiver bij elke tegenslag waardoor ze gedwongen zijn nog een dag aan hun onvrijwillige verblijf toe te voegen. Tot ze uiteindelijk het onvermijdelijke inzien. Ook aan Robert Harris is dit gegeven prima besteed, zo blijkt uit De tweede slaap. Lees verder...

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Beest | Ane Riel | 9789044644326 € 24,99

Ebook van de Week

Van € 14,99 voor € 4,99
Actieperiode: 31 juli t/m 6 augustus 2020

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris