Welkom bij Pantheon Boekholt

Pantheon Boekhandel is onderdeel van Boekholt Boekhandels en is gevestigd aan de Sint Antoniesbreestraat in de Nieuwmarktbuurt. Pantheon heeft een gezichtsbepalende literatuurafdeling, een groot assortiment kookboeken, kinderboeken, thrillers, boeken over Amsterdam, en een uitgebreide non-fictie afdeling. Op de 1e verdieping bevindt zich reisboekhandel Boekholt A la Carte, de meest gespecialiseerde reisboekhandel van Amsterdam.

Wanneer u boeken bij Pantheon bestelt, zijn deze er doorgaans de volgende dag. Uiteraard kunt u uw boeken thuis laten bezorgen, ook dan heeft u ze de volgende dag in huis. We rekenen geen verzendkosten bij bestellingen boven de €15,-

over Pantheon     tips     activiteiten     nieuwsbrief     a la carte    

     

 

Adres

Pantheon Boekholt
Sint Antoniesbreestraat 134
1011 HB Amsterdam
020-622 9488
info@pantheonboekhandel.nl

Openingstijden

Maandag 12.00 - 18.00 uur
Dinsdag 9.00 - 18.00 uur
Woensdag 9.00 - 18.00 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 18.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur

 

Agenda

9-11-2020 Jubileumjaar Europese Literatuurprijs Winnaars van de Europese Literatuurprijs 2020 De Europese Literatuurprijs bekroont een roman geschreven in een taal van een land dat behoort tot de Raad van Europa. 15 september werden de twee.. Meer informatie

Winnaars Europese Literatuurprijs - Aandacht voor Europese roman

De ELP bekroont een elk jaar een vertaalde Europese roman én de vertaler. Dit jaar wordt de prijs voor de tiende keer uitgereikt en werden er twee winnaars gekozen: één door de vakjury en één door een studentenjury. Hun keuze: 'Lente' van Ali Smith, vertaald door Karina van Santen en Martine Vosmaer en 'Meer dan een broer' van David Diop en vertaler Martine Woudt. Lees hier meer over de winnende boeken en de prijs.

Leestip van Marieke: 'Confrontaties' - Simone Atangana Bekono

Potverdorie wat een boek is dit. 'Confrontaties' is de debuutroman van Simone Atangana Bekono, waarvan een paar jaar terug de prachtige dichtbundel 'Hoe de eerste vonken zichtbaar waren' verscheen. Het is een scherpe, heldere vertelling over daders en vermeende daders, over de noodzaak volledig als jezelf gezien en erkend te worden, over familie en verschillende vormen van geborgenheid. Over identiteit en racisme, over literatuur en mythologie, over opgroeien in een dorp en teruggaan naar Kameroen. Voor de hele recensie klik hier.

Leestip van Marieke: 'De dag dat ik mijn naam veranderde - Bibi Dumon Tak

Bibi Dumon Tak is boos in ‘De dag dat ik mijn naam veranderde’, en toen ik het boek uit had snapte ik heel goed waarom. Toch vond ik de woede in het boek niet overheersen, ze Tak onderzoekt ook ‘de andere kant van de pannenkoek’, zoals ze het zelf noemt. Dat zorgt voor een erg intense leeservaring, maar ik ben ik blij dat ze dat aangegaan is en ik vind het eindresultaat onvoorstelbaar knap. Met zoveel pijn en woede dit verhaal zo goed uiteenzetten, vol humor en intelligentie en vooral met zo’n enorme taalbeheersing. En het is weliswaar geen zacht boek, maar waar Dumon Tak schrijft over haar zusje Lize, haar levenskracht en hun band, daar is het een ontzettend teder boek.

Nieuwe poezenkrant

De nieuwe Poezenkrant is verschenen: PoKra nummer 67 brengt dit keer het allerlaatste entertainment- en shownieuws. Met 48 pagina’s veelkleurige poezenberichten van onder anderen Chris Bajema, Rudie Kagie, Mensje van Keulen, Kees van Kooten, dr. Sjors Koppes en dr. Solange Leibovici. Bestellen? Mail ons: info@pantheonboekhandel.nl 

Pantheon gewoon geopend, ook thuisbezorging

Bezoek aan de winkel

Pantheon Boekholt is gewoon geopend. We laten maximaal 6 klanten tegelijkertijd toe en verder volgen wij de richtlijnen van de regering. Dat betekent dat wij een mondkapje dragen en dat ook vragen van onze klanten. Bij de ingang kunt u uw handen ontsmetten of handschoentjes aantrekken. Onze medewerkers letten op hygiëne en nemen extra maatregelen zoals veelvuldig handen wassen / ontsmetten van het pinapparaat en het houden van voldoende afstand tot klanten. Onze openingstijden zijn hetzelfde gebleven.

Uw bestelling bij u thuis bezorgd

Mocht u vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen, dan kunt u uiteraard uw bestelling plaatsen via onze website. U kunt ons ook mailen (info@pantheonboekhandel.nl) of bellen (020-6229488), en dan zorgen wij dat uw bestelling tijdens deze bijzondere periode binnen de Ring Amsterdam persoonlijk en gratis bij u wordt bezorgd. U kunt aan de deur pinnen. Het pinapparaat (en onze handen) desinfecteren we na elke bezorging.

Sandro Veronesi: De kolibrie

'Alles wat er gebeurt, vloeit voort uit het verleden. Wat is geweest ligt opgeslagen in wat er nu is. Wanordelijk, bij stukjes en beetjes, verborgen in bijzaken. Vandaar de opsommingen, de zijsporen, de filosofische terzijdes, en encyclopedische wetenswaardigheden. Vandaar het afzien van chronologie, ten gunste van een structuur die kriskras tijden en gebeurtenissen met elkaar verbindt. Alleen zo valt een levensloop te bevatten.' (Joyce Roodnat over De kolibrie in NRC; 1-4-2020)

Graaf- en modderwerk

Graaf- en modderwerk ontsluit 65 jaar stadsarcheologie in Amsterdam, uitgevoerd in het kader van bouwprojecten, infrastructurele ingrepen en ruimtelijke ontwikkelingen. Het onderzoek van Ranjith Jayasena zet een nieuwe standaard voor de kennis van de omgang met de ondergrond van de stad.
Amsterdam is een stad in het veen, die al acht eeuwen te maken heeft met bodemdaling. Dit probleem is een erfenis uit de ontginningsperiode, toen het veen werd ontwaterd en begon in te klinken. De oplossing om natte voeten tegen te gaan was ophogen, maar door de dalende bodem te belasten met zware grondpakketten werd de bodemdaling alleen maar versneld. 
De geschiedenis van Amsterdam kan niet los worden gezien van de ophogingsgeschiedenis. Ophogingen zijn nog steeds een basisvoorwaarde voor elke bouwontwikkeling in Amsterdam. Daarnaast zijn ophogingslagen informatiebronnen over de gebruiksvoorwerpen van de Amsterdammers door de eeuwen heen. Bestellen? Graaf en -modderwerk

Leestip van Liset: 'Ik moet u echt iets zeggen' - Mensje van Keulen

En nu dames en heren gaan we verhalen lezen, leg de dikke pillen even opzij, pak een verhalenbundel erbij en lees af een toe een kort verhaal. Bijvoorbeeld, maar vooral, het net verschenen "Ik moet u echt iets zeggen" van Mensje van Keulen (waarom heeft zij nou nog nooit een boekenweekgeschenk geschreven? dat wordt echt hoog tijd) een bundel met 9 verhalen. Ik heb het gelezen en ik kan niet anders zeggen dan: Mooi, Mooi, Mooi!
Ik heb me enorm vermaakt met deze glashelder geschreven verhalen die staan als een huis.
Lezen dit!

Tips van Marieke: Flessenpost e.a.

Spinnend als een kat las ik Flessenpost uit Reykjavik, het nieuwste boek van Laura Broekhuyzen. Broekhuyzen is enkele jaren geleden met haar IJslandse man naar zijn eiland geëmigreerd en probeert daar haar draai te vinden aan een IJslandse verlaten baai en een thuis te bouwen voor haar twee kinderen. Ik vind haar heerlijk melodieus schrijven; het is vaak alsof iemand  in mijn hoofd lichtzinnig tegen een triangel slaat, telkens een heldere ping wanneer ik weer een van haar verrassende vergelijkingen lees. Of een van die treffende omschrijvingen voor contact tussen mensen. Broekhuyzen zoekt en stuntelt in het IJslands en voelt zich ontheemd. Door haar beschrijvingen hiervan en gedachten erover  is dit emotionele, beeldende en zintuiglijke boek ook een reflectie op integreren, erbij proberen te horen. Ze koppelt haar eigen ervaringen en pogingen aan herinneringen aan Syrische zusjes waar ze als kind goed bevriend mee was. Lees verder...

Tip van Leo: De tweede slaap

Verhalen over mensen die op een Duistere Plaats belanden en denken dat ze daar wel weer vlug van zullen wegkomen: ik ben er dol op. Misschien komt het omdat ik jaren in Zaandam heb gewoond, maar ik voel enorm met ze mee en huiver bij elke tegenslag waardoor ze gedwongen zijn nog een dag aan hun onvrijwillige verblijf toe te voegen. Tot ze uiteindelijk het onvermijdelijke inzien. Ook aan Robert Harris is dit gegeven prima besteed, zo blijkt uit De tweede slaap. Lees verder...

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
V2 | Robert Harris | 9789403106717 € 20,99
Grid | Nick Cook | 9789400511194 € 22,99

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 23 oktober t/m 29 oktober 2020

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

De Genesissleutel van Jeroen Windmeijer! Bekend van "Het Isisgeheim"

De Genesissleutel

Jeroen Windmeijer

€ 21,99

Midden in de woestijn rondom de mysterieuze Nazca-tekeningen in Peru ligt een man in de brandend hete zon. Hij is uitgedroogd en stamelt wartaal uit: ‘Waar zijn de doden? Open het oog!’ In zijn notitieboekje staan vreemde schetsen, Bijbelcitaten en aantekeningen over ‘bezoekers’.

Als de Nederlandse toeristengids Ángel en zijn Peruaanse collega Luz de man vinden, worden ze ongewild het middelpunt in deze zaak. Wat was de man in hemelsnaam op het spoor? Door wie werd hij achtervolgd? Of door wát? Tijdens hun spectaculaire zoektocht door de woestijn wordt de sluier van het mysterie opgelicht en krijgen ze zicht op een alternatieve geschiedenis van de mensheid... Maar is de wereld daar klaar voor?

De nieuwe Lucinda Riley

De zilverboom

Lucinda Riley

€ 21,99
Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt. Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben…

Uitgelicht! Van de auteur van Leven van een Loser

Een episch avontuur

Jeff Kinney

€ 15,99
Een episch avontuur is deel 2 in de hilarische serie Het leven van een allerbeste vriend van Jeff Kinney, auteur van de megasuccesvolle serie Het leven van een Loser. Met lachsalvogarantie voor kinderen van 8 jaar en ouder.Samen met Bram Botermans bedenkt Theo een episch avontuur. Ga op reis met Theobald en zijn beste vriend Barm de Barbaar. Nog nooit verlieten zij hun dorp, maar nu verlaten ze hun veilige huisjes, omdat Theobalds moeder is ontvoerd door de Witte Tovenaar. Onderweg moeten ze het opnemen tegen verschrikkelijke monsters, zoals trollen. Overleven onze helden dat?

Boekennieuws