Eveline Crone, Breinlessen uit de Pubertijd

donderdag 16 januari 2020 19:30
Eveline Crone, Breinlessen uit de Pubertijd

Eveline Crone zal ons laten zien hoe veranderingen van onze hersenfuncties gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld het kunnen anticiperen, produceren en evalueren van complexe keuzes in het dagelijks leven.

Het accent zal daarbij liggen op jongeren tussen 12 en 25 jaar. Zij zal pubergedrag verklaren vanuit de hersenontwikkeling, waarbij aspecten als leren, emotie, creativiteit en sociaal functioneren aan de orde komen. Voor ons als toehoorders dus eigenlijk eigen geschiedenis: hoe het was en hoe het zover met ons heeft kunnen komen. Wellicht hadden we daar eerder mee moeten beginnen ...

Prof. dr. E.A.M. (Eveline) Crone (1975) is sinds 2009 hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Ze heeft ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de UvA en is in 2003 aan deze universiteit cum laude gepromoveerd. Sinds 2013 is zij lid van de KNAW. In 2017 ontving zij onder meer de Spinoza-premie voor haar onderzoek naar de ontwikkeling van het brein in de adolescentie. In datzelfde jaar werd ze ook lid van European Research Council (ECR). Zij staat sinds 2005 aan het hoofd van een groep onderzoekers (het Brain and Development Research Centre van de RUL), die bestudeert hoe kinderen en adolescenten bijvoorbeeld beslissingen nemen en hoe dit in verband te brengen is met de ontwikkeling van hun hersenen.

Donderdag 16 januari, 19.30 uur, Gorechthuis (let op aanvangstijdstip) € 7,00, leden Nut op vertoon lidmaatschapskaart gratis. Er wordt veel belangstelling verwacht voor deze lezing. Om niemand teleur te stellen wijken we zo nodig uit naar de kerkzaal waar de geluidinstallatie sterk is verbeterd.

Aanmelden:
1. tot 15 januari 2020
2. door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com (Crtl+klikken)
3. met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen

Meer informatie op: www.deagendavanharen.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris