Egge Knol, Ida Stamhuis, Karel Davids, Wereldgeschiedenis van Nederland

donderdag 18 oktober 2018 20:00
Egge Knol, Ida Stamhuis, Karel Davids, Wereldgeschiedenis van Nederland

Donderdagavond 18 oktober spreken Egge Knol, Ida Stamhuis en Karel Davids in het kader van de Maand van de Geschiedenis bij Boomker over hun bijdrage aan het boek "Wereldgeschiedenis van Nederland ".

 

In dit boek, een uitgave van het Huygens Instituut, laten historici in meer dan honderd essays zien hoe de geschiedenis van Nederland verweven is met die van de rest van de wereld. Zij maken duidelijk hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vorm gegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en naaste buren heeft ontwikkeld.
Bij Boomker vertelt Karel Davids, hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis aan de VU over de achtergronden, het hoe en waarom van deze bundel waarvan hij een van de redacteuren was.
Egge Knol,conservator Archeologie, Geschiedenis en Oude Kunst van het Groninger Museum, spreekt over "Runen op de kwelder " (950 na Chr.) en Ida Stamhuis, wetenschapshistoricus aan de VU, laat ons kennismaken met "Tiny Tine Tammes ", de eerste vrouwelijke hoogleraar aan de RUG (1919).

Datum: donderdag avond 18 oktober Tijd: 20.00 uur Plaats : boekhandel Boomker Entree : 6 euro Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris